52

Mustafa

преди 9 години

Parvo se davat parite,a posle shte mislim otkade i kakvi reformi shte pravim.DPS za nishto gi niamat reformite.Tova e nachin da se izmakvat.Aman ot politici-kavali kato toja.

51

Анонимен

преди 9 години

Ама, в България има ли още живи пенсионери????

50

До 66. Има такива.

преди 9 години

Татко взимаше солидна заплата в долари,като търсен специалист.Не беше на същия режим, както повечето българи, получили в чужбина работа чрез Техноекспорт.Имаше и някои други като него - няма да влизам в подробности.След промените се пенсионира и разбра, че през целия период, когато беше в чужбина, тук са го осигурявали на минимална за Бг заплата. Само партийният членски внос,който му удържаха, преизчислен в левове, е бил по-висок от заплатата, на която са го осигурявали.Отделно другите удръжки

49

дудук

преди 9 години

парите за пенсии и здравни се открадват в момента, в който се удържат от заплатите ни.и след сто години стаж да се пенсионираме пак няма да има пари

48

Анонимен

преди 9 години

Абе спрете да хрантутите *** и ще има за пенсии!

47

Do 59

преди 9 години

Приятел , как ги сметна тези 100000 лева спестени за пенсия ? Я ми кажи кога си плащал на месец по 208 лева на даржавата при положение че заплатите до преди две- три години бяха по толкожа на месец . Освен ако не си някой баровец .Аде малко се саобразявайте какво пишете !

46

Анонимен

преди 9 години

А бе с рИформа или не,знам цяло село, в което повечето турци взимат инвалидни пенсии!А са здрави и прави хора!И още нещо!До сега не съм срещал комунист със социална пенсия,пенсиите им все са от големите!А редовните ежемесечни добавки от продукти са съвсем отделна бира!Може много да се пише,но е безсмислено!

45

Анонимен

преди 9 години

Боки внесете си откраднатите от здравната каза близо два милиарда с Деси от Дулуво и ще запушим дупката Деси знае как

44

Анонимен

преди 9 години

"Без реформа не можем да гарантираме пенсиите"Ами подхванете проблема от корена му, а не от опашката:1. Детски надбавки само за две деца, но за абсолютно всички деца.2. Увеличаване на детските надбавки - при това условие в почти всяко бълг. семейство ще растат по две деца3. Ако се въведе принципа от Сингапур - надбавки само за децата на образованите родители, тогава ще е сигурно, че ще има кой да изработва пари за пенсиите. Иначе сме хранилка за неработещи ***.

43

Анонимен

преди 9 години

Бе за разни като Вежди, се отпускат 2 милиарда за пустия му влог в КТБ, а за бедните пенсионери - нищо, я ако обичат ГЕРБ да внесе по сметката на КТБ онзи 1,5 милиард който откраднаха от рзерва на НЗОК , а БНБ да подкрепи пенсионната и здравната система

42

Гиганта

преди 9 години

Уверяват ни, че ако има двойно повече пари от здравни и осигурителни вноски--щяло да има за здравеопазване и пенсии ! Да, може да стане, но ако увеличите двойно и заплатите !!! От това ще дойдат и осигуровките.

41

Анонимен

преди 9 години

Цял живот хората бъхтят дайте им заслуженото стигасте крали

40

до тео

преди 9 години

Пише се милИАРД, бе човек. Аман от неграмотници по форумите, даващи акъл...

39

Язе

преди 9 години

Така е трябва реформа. Като се спрат 3те милиарда помощи за *** и на лица родили дете без брак и преди 18 г. възраст да не се дават никакви помощи. След трето дете да се спират всички помощи. На хора които не плащат данъци и осигуровки да не се изплащат пенсии и помощи. На хора без завършен минимум 8 клас да не се изплащат помощи. Направете това и ще се окаже, че ще има пари и за пенсии и за сваляне на тавана на пенсиите и за увеличение на пенсиите и то с не малко.

38

Факт

преди 9 години

" "Без реформа не можем да гарантираме пенсиите", е заглавието над интервю в "24 часа" с Хасан Адемов,"Турчина Хасанчо ще умори пенсионерите.

37

teo

преди 9 години

До ИСТ -ЕДИН МИЛЯРД И ПОЛОВИНА ------------------------------------------

36

Анонимен

преди 9 години

"и всеки да получава пенсия, колкото е внасял"Точно, ама и заплатите са мизерни и няма как да се внася по-голяма сума. Освен това банката може да фалира и пак няма пенсия. Затова са въвели държавното НОИ, но младите бягат към ЕС и САЩ.

35

икономист

преди 9 години

Каква ирония на съдбата. Над 80 % от пенсионерите гласуват за БКП-БСП , те ги оставиха да умират от глад. Нещо повече през 1996 г. окрадоха всички спестявания на народа чрез фалита на банките които БСП-ДС организира и извърши. А сега ми кажете , че БКП-БСП не е престъпна партия.

34

Алов

преди 9 години

Само тояга за пенсионерите. Все не им стигат ,а дават хиляди на *** измамници.Като не им стигат да работят докато се сгърчат съвсем.Който не работи ,няма да яде.Има и контейнери за ***.Да се хранят от там разделно.

33

ИСТ

преди 9 години

По времето на Тодор Живков бяха откраднати 5 милиарда долара от пенсионния фонд. Сега същите реват че от фонда на НЗОК са прехвърлени в бюджета един и половина милиона лева.Комунисти- такива са си.