17

Анонимен

преди 10 години

До АнонименIMA REALNA RABOTESTA IKONOMIKA NE IZMISLENA NAPE4ATANA I NAPOMPANA KATO V USA-------тя работещата им икономика се дължи на Америка,ако си дръпне САЩ фабриките от Китай, дали икономиката им ще има 10% растеж на година?големи експерти сте , голямо нещо ...

16

анонимен

преди 10 години

Ако човек постигне безсмъртие , в смисъл че може да регенерира тялото си и може да създава изкуствен живот. Ако това стане паралелно с осмисляне и опознаване на духовното. Ако той стане повелител на вселената , ще срешне ли твореца и какво би чул от него, може ли това да се измери с пари. Вероятно да , но ще бъде повърхностна сметка.

15

анонимен

преди 10 години

Всяко едно общество почива върху някакъв ред . Редът се осъществява от закони , сила и разум. Колкото повече делът на разума е по - голям за сметка на закона и силата, толкова повече права и свобода има индивида и обществото е по - сигурно от гледна точка на самоунищожение. Физическата сила общо взето е ограничена , въпреки , че тя трябва да се развива и поддържа, както и здравето и дълголетието. Много големи изглеждат човешките резерви в областта на интелекта и духовното развитие.

14

анонимен

преди 10 години

Рано или късно човек ще изгори всички фосилни горива , ядрената енергия , също не е бездънна , а термоядрената още може да се използува само за нехуманни цели. Тогава ВЕИ енергията и възобновяемите ресурси , както и безотпадните технологии ще са от съществено значение. И този който може да се осветява с икономични лампи , да ползува икономичен транспорт да се отоплява икономично , да се храни здравословно и икономично , да живее по - дълго ще ползува повече материални блага.

13

анонимен

преди 10 години

БВП не дава съвсем точна представа за икономиката на една страна. Например ако едно домакинство се осветява с лампи с нажежаема жичка , а друго с ЛЕД лампи . Първото ще плаща 5 пъти повече за ел енергия и би трябвало да има повече разходи , ако всичко останало е по равно и понеже не се смята в лумени и луксове доходът на първото би бил по - голям и БВП ще е по - голям , но реално ще се потребяват едни и същи блага. Ако всички ел .уреди са икономични това води до съществена разлика.

12

анонимен

преди 10 години

Един пример Китай произвежда най - много ел. енергия в света. Но понеже има 4 пъти по - голямо население, на човек от населението се пада 3 пъти по малко. Но когато Китай стане най - голяма икономика в света , ако това стане , световната икономика (конюнктурата ) ще зависи много от китайската. Ако на човек от населението се пада едина и съща сума , тогава и доходите може да бъдат приблизително еднакви, но това вече не е ясно дали някога ще се случи.

11

анонимен

преди 10 години

Според CIA , по PPP (покупателна способност ) Китай ще настигне САЩ след 4 години , по официален курс след още две три години. Официалният курс на КИТАЙ е занижен. Китайската валута не е свободно конвертируема.Това се прави съзнателно от Китай за да се осигури по висок износ. След известно време развитието би било за сметка на подобряване на качеството. Китай е 4 пъти по - голям по население от САЩ истинско равенство би имало , когато БВП стане 4 пъти по - голям.

10

Анонимен

преди 10 години

По една и съща методика ли се пресмята за двете държави? Една и съща цена ли се взима за съпоставими продукти. Например, един хляб, килограм прясно мляко, букет рози или измиване на 100 чинии (произведени в съответната държава) една и съща цена ли имат?

9

Анонимен

преди 10 години

Dolarite v rubli i togava shte ti povervam!

8

СалвадорДалиВали

преди 10 години

Щом е дошъл момента да обясняваме коя е ВЕРНАТА методика, значи положението е ***...

7

гого

преди 10 години

САЩ са фалирала държава, и това не е тайна. Една фалирала държава издържаща се с войни. Кадафи поиска да въведе златен динар и да приключи с измислените хартийки, които американците дават на света срещу реална продукция. И веднага се превърна в терорист номер едно. Русия започна да преминава на алтернативна валута и да изолира долара - сега Путин е терориста. Играта на САЩ е плитка и смешна, но дали смешно ще свършат?

6

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЗащото американските *** печатат 40-50 млрд долара всеки месец без никакво покритие и ви плащат с тях.Ето това е проблема.И ако откажеш да им приемаш фалшификатите ,те обявяват за диктатор,сатрап антисемит и други измислени грехове.В златния триъгилник,ако се опиташ да се разплащаш с такава тоалетна хартия,производителите на дрога ще те очистят веднага,все едно се опитваш да ги измамиш.

5

Анонимен

преди 10 години

STIGA S TAQ PROPAGANDA KITAI IMA REALNA RABOTESTA IKONOMIKA NE IZMISLENA NAPE4ATANA I NAPOMPANA KATO V USA

4

Анонимен

преди 10 години

3, не е съвсем така. Това им е една от основните причини за ръста последните десетилетия - мноого голяма част от капиталите и технологиите са им внос, да не кажа почти всички. Причината е, че са толкова много, че работната ръка е много евтина. Когато населението намалее или пък започне да иска и да получава много, то и външните инвестиции изчезват, търсейки по-добри условия. А Русия - 1ва по площ и ресурси, топ 10 по население, армия и т.н., а са толкова зле, че нямам думи.. ама олигарси :)

3

st

преди 10 години

Те Китай мога да бъдат но при полужение че са по малко със тези над милиард жители няма как да стане това никога,няма как да се осигури висок стандарт на толкова много хора това са 2 континента и половина население лелеле малеее

2

ГХТ

преди 10 години

А Русия е номер 1 по територия и ресурси, а по стандарт на живот е Номер 91 .

1

емо

преди 10 години

сащ са лидер само в едно ;световен длъжник паразитиращ на гърба на останалия свят