19

123

преди 10 години

В цял свят щом имаш собственост пък било то и земя, плащаш данък. Който не иска да плаща, да се освободи от собствеността. Всичко друго са празни приказки. Българинът много обича да има, но не обича да плаща. Щом искаме да сме европейци, дръжте се като такива.

18

Анонимен

преди 10 години

До ПетърЗащо да ги продават? Могат да ги дадат под наем, да ги засеят или да създадат трайни насаждения. Изборът е повече от един.

17

кк

преди 10 години

"Милиони декари пустеят, за да станат обработваеми, са нужни инвестиции"Който е съставил това изречение, трябва веднага да си подаде оставката. Как е възможно чрез пустеене, земята да стане обработваема.На български език трябва да се напише: "Милиони декари пустеят. За да станат обработваеми, са нужни инвестиции".

16

Анонимен

преди 10 години

19Що не се разходиш на чист въздух да ти се избистри празната глАва?

15

Анонимен

преди 10 години

От закона ще спечелят ЧИНОВНИЦИТЕ.Повече пари като данъци = повече пари за крадене от администрацията.Толкова е просто та чак очевадно.Земята която става за обработване се обработва.Тази която не става и след закона няма да се обработва но ще бъде НАЦИОНАЛИЗИРАНАзащото хората няма да плащат измислен данък.

14

художника

преди 10 години

Ако се въведе данък за пустеещите земи цената на декар ще скочи главоломно. Така всички ще загубят. На купувача ще му е скъпо, а продавача ще чака с години, за да си върне вложените данъци и евентуално да спечели нещо.

13

Анонимен

преди 10 години

Ей, гадове ! Земята си е Моя и ще си правя с нея каквото си искам, няма да я обработвам с химикали например

12

Земеделец

преди 10 години

До див аграр.Не си прав.Преди 10г. в парламента се разгледа този въпрос с данъка.Тогава бе отчетено, че запустялата земя може да се засее с овес./разходи за оран +засаждане:22лв/дка.Никой не си търси засятото и си получава субсидията.Иначе съд.В Карловска община се обработват 20% от земята до 1990г.Има само роза-99%, малко лавандула, мента и слънчоглед.Банките не дават кредити както и държавата.Провери го.Обработвам 230дка. лавандула.Пазар няма.Иначе сме N 1 в Европа по лавандул. масло.

11

Lora

преди 10 години

Конституция на Република БългарияЧл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.(2) Собствеността е частна и публична.(3) Частната собственост е неприкосновена.Чл. 21. (1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото.

10

Петър

преди 10 години

Ревахте, че чужденците щели да изкупят България, а целта беше цените да останат ниски. Сега ще ви натресат и тоя данък и ще ви принудят да си продадете земите на безценица. То глупостта не ходи по гората.

9

Gi

преди 10 години

Ей ся вече ще ядете хурката *** долни

8

Анонимен

преди 10 години

Тези какво са се разревали на умряло?При тях не капе а тече. Всички виждаме за няколко години какъв стандарт на живот придобиха за сметка на субсидиите и ниските ренти.Всичко е прах в очите за да се прикрие вероятно поредната измама за обикновенния човек.

7

Ф.С.В

преди 10 години

--Нали частната собственост била неприкосновенна ? това значи че може да си правите каквото искате с нея понеже е ваша !!!! Явно в Бг пак ще измислят нещо което граничи с Абсурдите и е върхът на Дивият Капитализъм с цел ограбване

6

Анонимен

преди 10 години

До Див аграр, необработваеми са 10% от земите и още толкова се обработват, но нелегално! Реално 20% от собствениците на земи вместо да получават пари от собствеността си, получават една нула! такива хора си заслужават да са бедни!

5

Ф.С.В

преди 10 години

Това е натиск от бизнеса за да изкупят последните останали декари на бедните хорица които не искат да си продават земята но и нямат никакви ресурси за обработването и -както и наличието на ромско население което ограбва реколтата- да не говорим че повечето дребни собственици са на преклонна възраст

4

akud

преди 10 години

бежанците ще намажат от пустеещите ниви ДПС ще им ги подари като "ненужна " на никой земя заедно с няколко хиляди лева от Българските данъци за първоначален старт

3

Анонимен

преди 10 години

Пълен абсурд е Европа да ни дава пари за земеделие, но поради незаинтересовани собственици на малки парцели да губим годишно стотици милиони Евро! И след това всеки се оплаква, че българите били бедни!

2

ОПЕРАТИВНО СКУЧЕН

преди 10 години

Това е поредният опит да се ицедят и последните стотинки от хорицата. По този начин, арендаторите ще намалят и без това малките ренти, които плащат на собствениците - "Не ни даваш замята си за жълти стотинки - плащаш данък!" Боже, събуди този народ!

1

макето

преди 10 години

Га с 500 лв инвестиций ми направите декар лозе я ке черпим хи хи хи журналята май пият само от виното на бай Киро