53

Анонимен

преди 2 години

Благодаря!Почти не е останал някой, който помни какво наистина беше. И нека проклети да са тези които продадоха България, те и поколенията им за вечни времена.

52

в

преди 4 години

До Милевеййй *** сега като горят *** на цяла европа по добър въздух ли дишаме

51

И аз помня другарю

преди 7 години

До МилевКакви купони бе? Купонната система дойде след 89-та. Как нагло се опитвате да вкарате гладът и мизерията която така наречената демокрацията ни докара. Купони и глад имаше след 89-та. Да банани нямаше и да колите бяха скъпи ама живеехте в соц с планова икономика не в капитализъм. И нямаше просяци, скитници, децата не ставаха *** на 15 и не се друсаха с наркотици на 13 а инвалидната пенсия беше 115лв така, че няма как вие да сте бачкали за 110

50

Милев

преди 8 години

Шпеков салам,банани,портокали,агнешко и още много други храни липсваха.Опашки за цветни телевизори по 100м. и то руски китюци,по 80 кг.Опашки и за хляб,за месо,за..боб. Е какво ни топлеше това твое чудо.Позволяваха само едно жилище,а вие и разкошни вили и почивки в цял свят.Нагли сте,продължавате да сте нагли и да промивате мозъците на младите.Крадяхте целия български народ,експлоатирахте го и тъпчех те.Ние бяхме тровени и умирахме и децата ни от вашите комини.Вие съсипахте цели поколения.Затвор

49

Васил Милев

преди 8 години

Защо изнасяхме 85 % от селскостопанската ни продукция за скъпия ви СССР за жълти копейки.И още много ЗАЩО има.И сега аз да ви кажа защо.Вие го знаете по добре от мен,но се правите улав.Защото всичко това което го изреждахте издържаше СССР и Варшавския договор.Висички номенклатурни комунистически дерибеи живееха от печалбата на това индустриално "чудо",а аз получавах 110 лв заплата,а Жигулата струваше 6200лв,панелните кутии 12000 лв.и то ако си картотекиран,Магазините празни.

48

Васил Милев.

преди 8 години

Браво.Всичко това е вярно.Аз съм от това поколение,което създаде всичко това изредено по горе.А сега аз да питам господин другаря.Защо бяхме бедни,защо цял живот живяхме с купони/купона система/,защо чакахме по 15-20 г за жилища,панелни килии и руски коли талиги,защо защо ни унижаваха и уволняваха за това,че отказваш да станеш партиен член/к.р/,Защо забраняваха да обикаляш света,защо бяхме най тъмната държава на Балканите с икономия и режим на тока.А Босфора светеше с нашия ток.

47

Петкан

преди 9 години

До БКПГлупако, всичко това се направи отвън, не от БКП или ПКБ !

46

slavko.kostov.5

преди 9 години

До Анонимен 66 За децата които гладуват в момента, за болните които умират без да видят доктор, за бездомните които ровят в *** за храна, няма значение дали могат, или не могат да ходят във Виена да пият кафе. Предателите на комунизма не само унищожиха страната, но превърнаха младото поколение в ***.

45

slavko.kostov.5

преди 9 години

До АнонименМного правилно автора ги нарича господа. По-правилно би било дори да ги нарече лай-а, защото те не са никакви другари. Те са предатели на комунизма които доведоха страната за нула време до просешка тояга. Защо обаче го направиха? При комунизма те същите крадеха, но се пазеха дори от самите себе си, защото това беше нелегално. При капиталистическата "демокрация" кражбите са напълно легални. Използването на човешки труд от частни лица срещу заплащане е чист грабеж.

44

Анонимен

преди 10 години

И има още един детайл неспоменат - 99 процента от споменатата промишленост е приватизирана от другарите на Чолаков - откъде - накъде той се обръща към тях с господа - другари трябва да пише. Буржоазията ни вече не е монархо -фашистка - тя е червена.

43

Анонимен

преди 10 години

Ох, толкова се уморих да споря с кукуриговци... Те имали; те построили... Какво си имал ти, бе, пенсийо? Имал си Мегавати. Браво!А да отидеш до Виена и да изпиеш там едно кафе можел ли си? Да си купиш от магазина нещо по-различно от "русенско варено" - топка лой - можел ли си? Да разчиташ, че ще имаш ток, като се прибереш в къщи, можел ли си?Имал Мегавати! А защо тогава, нямаше ток, бе, джанъм? Забравихте ли? Нямаше ток! Беше като в дискотека - светло-тъмно. Нямаш ток, представете си само!

42

Ал

преди 10 години

Не оспорвам горецитираните данни за мащаба на икономиката на НРБ. Но ще добавя само,че България бе член на Съюза за икономическа взаимопомощ /СИВ/.Над 70% от стокообмена бе със страните от СИВ и най вече със СССР.Като технология и стандарти заводите бяха съветски със своите недостатъци. Но краха дойде след разпада на комунистическия блок през1989г.Просто тези заводи нямаше вече на кого да продават продукцията си , бяха неконкурентни на западното производство и затова фалираха.

41

БКП

преди 10 години

До Анонимен--51 ;Не става. Все едно да облечеш баба си и да стане млада. Нали Горбачов се опита да РЕФОРМИРА КОМУНИЗМА . И какво стана.Държавата която го създаде не става. В Русия нищо добро не е създадено .Тя живее още в 18 век.Ограби ни и ни построи заводи с технологии от преди ВСВ

40

БКП

преди 10 години

До скоро--43 ;Ами мафиотските структури нали вашата БКП ги създаде.Всички МУТРИ и ОЛИГАРСИ се пръкнаха от БКП. НАЛИ заради тях сме на това положение, Ами като беше толкова хубаво ЗАЩО ГО РАЗВАЛИХТЕ. Кой бяга от хубавото. 1 тон стомана нормалните страни я добиваха със 600 кв а ние с 2300 кв. ГОЛЕМИ УСПЕХИ.Каквото си Купиш първо го ремонтираш .Иначе не става. 1 телевизор СОФИЯ етуваше 1500 лв. а Кристал--2500 лв.Крадяхте на поразия.

39

набора

преди 10 години

И къде са парите от цялата тая работа. Защо България фалира няколко пъти? Къде ми е пенсията? Нали строих "живота нов".

38

Шаран -БГ

преди 10 години

Найнепонятнато и неразумно същество на тази Земя е мислещия ЧОВЕК! И не напразно има сентенции, като тази например : " На човек лесно можеш насила да му вземеш, но насила нищо не можеш да му дадеш!". По горе има Ф А К Т И !! Пука ми в какъв" обществен строй " е постигнато всичко това- То е труд ! Неимоверен ТРУД на моите родители и техните връстници! Но полесно е да отречеш с псувня нещо очевадно, да събориш, строшиш, счупиш и заличиш със злоба нещо създадено! Т И, КАКВО СЪЗДАДЕ ?

37

47 годишен

преди 10 години

Не били компютри ами компоти и не били изнесени за Япония ами върнати от Германия!

36

край

преди 10 години

Днешната държава може да опита да застава зад определени проекти и да създава предприятия обаче тези предприятия ще станат хранилки на "наши" хора също и "наши" фирми на входа и на изхода и по натам си го знаем. С много ясно и подробно заканодателство в тази сфера и мениджърски договори с ясни ангажименти може и да се получи нещо. На запад как става.

35

край

преди 10 години

Социалистическата държава България имаше поведение на международните пазари подобно на огромен холдинг с акционери всички българи. Тази държава успешно създаваше структури които да конкурират западноевропейските. Разпределението на благата от това ставаше по подобен начин. Сега в български гараж кога ще се роди мултинационална компания която да канкурира Тойта или ай би ем или ... никога

34

Анонимен

преди 10 години

В България се прави огромна грешка, че се продават и унищожават губещите предприятия, вместо да се преструктурират и да се направят печеливши. Авторът е прав, че са построени много неща. Дори и те да са били неефективни е било възможно да се направят по-ефективни вместо да се унищожават. Дори ако приемем, че държавата не би могла да дотира едновременно всички губещи предприятия, е по добре да се консервират и затворят, за да се запазят мощностите, отколкото да се продават за скрап.