21

banka

преди 10 години

nikoi da ne vra6ta kredit ,kakvoto dali dali kakvoto vzemali vzemali .Da hodiat ot kadeto sa do6li

20

селянчето

преди 10 години

Предпочитам да се разпростирам спрямо приходите си и да не вземам кредит за глупости. Това е правете си сметката и ще сте ок.Може да си живеете скромно и спокойно,но трябва акъл за това.

19

ANTIBANKER

преди 10 години

До НаскоБанките винаги са виновни. Помисли малко и ще видиш, че смисъла на банковото дело се изпарил веднага след учредяване на самата банка. Ковчежничеството е нужно, но не и когато, то се превръща в спирала на капиталов хаос. Сметките на тези които имат много пари са винаги верни, за разлика от на тези които имат оскъдни средства или никакви. Апропо само да ти изправя сметките: Разходът по едно жилище няма как да ти е 20% от дохода. Не и след първите 5 години. Сам ще се убедиш :)

18

Наблюдател

преди 10 години

Камикадзетата в тая държава явно са неизчерпаеми

17

коко

преди 10 години

Винаги идва момент , в който банките прибират спестяванията на хората а те бързо забравят и пак си слагат парите на влог при тях. Чакаме епизод трети

16

От Наско

преди 10 години

до 14: Не, не работя в банка!Както имам и ипотечен кредит. Лихвата ми е 20% от дохода и съм си заделил за всеки случей едни пари, които могат да ми покрият 3 вноски напред... Ей така, за всеки случей, за да не попадна и аз в онзи регистър. На това му казва да си направиш сметката.

15

От Наско

преди 10 години

До 13Ще извиняваш, но хората, които са си направили сметката и им е излязло нещо наистина непредвидено са сигурно 5% от всички. Останалите са тези с айфоните и колите. Всеки трябва да си се разпростира спрямо неговата си черга.

14

Пешо

преди 10 години

До До Наско 12По принцип никой не знае какво ще се случи дори след 6 часа. Може да ти падне тухла на глвата и да си заминеш, но винаги се надяваш на по-добро развитие. Освен това има някой прости правила при тегленето на кредит.1. Винаги ама винаги се пазарете за фиксирана лихва.2. Винаги трябва да изискате да ви направят погасителен план.3. Най-добре би-било ако вноските са равни за целия период на кредита.4. месечната такса не трябва да надвишава 10% от дохода ти.Много е просто.

13

До Наско №12

преди 10 години

Обясни с думи прости, как при 10 годишен кредит си правиш сметката дали към 6-тата година на погасяване ще бъдеш в състояние спокойно да покриваш всички такси, комисионни, лихви и прочее? Откъде например може да си сигурен, че ти, жена ти или някой много близък на сърцето ти човек няма да се разболее и да има нужда от допълнителни грижи /разбирай разходи/? Или пък си сигурен колко ще струва обучението на едното ти дете след 6 години? Или кое по-точно ти дава сигурност, която залагаш в СМЕТКАТА?

12

Наско

преди 10 години

Факт е, че сме *** народ. Като раздаваха кредитите всеки вземаше за кво ли не ... Сума си и народ с айфони, коли за по 20 бона, ипотечни предити за 50К евро... И после кво, няма кой да ги връща и после банките били виновни. Като не можете да си правите сметката, това е положението.

11

Чиновник

преди 10 години

Ха-ха-ха, никой нормален човек не взима кредити, за да ги връща. Връщат се единствено пари взети назаем от приятели.

10

...

преди 10 години

Ми че то тука лихвените проценти са най-високите в цяла европа! Така, че банката винаги печели! Дали ще си избие лошия гредит от мен или друг и е все тая! Колкото до ипотечните кредити пък там сме "най-най-добрите" Дори да ти вземат жилището и ако не достигнат парите при продажбата му пак дължиш на банката, че даже и децата ти дължат ако ти станат наследници! Така, че банките да го д.хат! Лоши платци сме били! Ми да си намалят свръх свръх изискванията пък тогава да говорим пак!!!

9

Анонимен

преди 10 години

Че то има ли в България кандидати с добра кредитна история.И бедни и богати са в кюпа.Богатите си правят далаверите,а бедните нямат пари да плащат кредити с огромни лихви.

8

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 4Ето не случайно служителите им ако не са селяни не могат да се издигнат до повече от касиерка!

7

СОЦИАЛНИ ГРИЖИ

преди 10 години

До ГЛАС НАРОДЕННяма банкерите да фалират при положение ,че за банките се дадоха много повече помощи от колкото за бедните , гладните и неравностойните!

6

читател

преди 10 години

Още ще зацикляме и патим като общество, щом основният мотив в коментарите тук не е деайтла по същество, а първичната емоция! Алгоритъмът в най-общ план е нещо подобно на:1. Ясно осъзнаваме какво искаме да стане.2. Настояваме, контролираме и го правим да стане.Като гледам Всеобщото одобрение на 3 и минусчетата на 1 и 2 ми се струва, че сле далеч от осъзнаването. Много далеч. Държим се като сърдити деца.

5

Анонимен

преди 10 години

банките- най-големия крадец!

4

Анонимен

преди 10 години

хаха поредната простотия на бг банките.държат най-високите лихви в света, най-трудно отпускат кредити и същевременно с тва са най недоволни.кефат ме,балкански селянии, уж нормални уж цивилизовани само не и в бг,.

3

ГЛАС НАРОДЕН

преди 10 години

ДА ИЗТЕГЛИМ ВСИЧКИ КРЕДИТИ И НИКОЙ НА НЕ ГИ ПОГАСЯВА КЪМ БАНКИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ С ТЕЗИ ЛИХВИ. ДА ФАЛИРАТ МАЙКА ИМ ДА.....

2

цената

преди 10 години

За банките няма никаква криза в момента, с нищо не са променили подхода си към клиентите. Все още продължават да работят при същите нива на лихвени проценти, да отпускат пари, без да се интересуват и грижат за съдбата на клиентите си и да живеят в охолство! Всичко това се забелязва от обикновените хора, които рискуват от момент на слабост да изпаднат в трайна несъстоятелност. Държавата, до колкото я има, няма никаква полза от немощни домакинства, но още не го е осъзнала! Дългосрочен абсурд!