115

анонимен

преди 10 години

не разбирам какво става? нали Русия беше регионална сила според САЩ... май излиза, че регионът започва от западната граница и свършва на източната???... нещо съм зле с географията, някой може ли да помогне къде свършва регионът... в последно време гледам правят десант и на Северния полюс. Май остана само Южния полюс...

114

tih velikan 681

преди 10 години

Proveryavat...Sled Kubinskata kriza 61,tova shte e oshte po napregnata kriza..

113

Анонимен

преди 10 години

Ето я рaдиокомуникaциятa Пилот нa ф16- Ей, кaкво прaвите в междунaродното ВП?Пилот нa Ту - Еми, кaкво дa прaвим...Пилот нa ф16 - Еми, кaкво дa прaвите...

112

на рояци

преди 10 години

Това наистина е Ту-95 и макар да изглежда ретро и да е въведен в експлоатация 1956 той още се ползва в руските ВВС.Ту-95 е съветски дозвуков стратегически бомбардировач ракетоносец, един от най бързите самолети снабдени с турбовинтови двигатели.А статията е пълна с противоречия.Хем не е нарушил въздушното пространство,хем го ескортирали некви хеликоптери.Общо взето руснаците си правят та...к с САЩ и Англия.нашите натовци,ако излетят още два-три пъти аварийно ще изразходят горивото за пет години

111

Анонимен

преди 10 години

Интересно тогава как да се нарече присъствието на американски кораби в Черно море при наличието на подписана и ратифицирана спогодба от Монтрьо? (ратифицирана и от САЩ!!!)

110

Анонимен

преди 10 години

Провокация е, ако навлизаш в чуждо въздушно пространство. Останалият свят е общ за всички.

109

Анонимен

преди 10 години

по нашата черноморска граница руските провокации са ежеседмични.справка министерството на отбраната и военния сайт

108

Анонимен

преди 10 години

Точно тези, които са на снимката могат да ги засекат от другия край на земното кълбо.Смятай щом подводниците ги засичат за какви шумни двигатели става въпрос!Ако не се лъжа това е М-50 от 60-те------------В статия, под снимката пише ту-95 *** той говори за M-50Ти не може да разпознаеш самолета пък говориш от къде го засичат.С тези самолети се бомбандира при отключена ПВО и винаги са охранявани, така, че няма значение от къде ги засичат.

107

hahah

преди 10 години

До АлексКакъв космос? Будала. Това за разузнаването от космоса е пропаганда. Нито една страна не прави подобно нещо. Разполагат със самолети, които летят на 50-60 км и това е. От космоса разузнаване, хахаха Май много вярвате на новините.

106

Анонимен

преди 10 години

От подобен бомбандировач земята нямаше да съществува.През време на студента война денонощнодежуряха двойка бомбандировачи.Екипажите им бяха 7-човека.Най-младши беше радиста.На един сержант му се роди дъщеря и той внесе тайно на борда бутилка водка.След рапорта издигането във въздуха и внасяики ИПН в бордовия компютър настъпва свободно време само полет и от време на време реплика с земята.Тази водка е причина за освобождаване на спирта срещу обледеняване и пиене до безпаметност от екипажа .

105

Анонимен

преди 10 години

tapanari,bombandirovach se pridryjava ot iztrebitel *** stiga ste zablyjdavali s tova nato armia ot naemnici za pari,koi ot tiah bi vouval za rodina rysnak balgarin sarbin no ne i amerikanec.

104

Анонимен

преди 10 години

алоооу!брит. говорителка на военното мин-о:не се напъвайте лейди с Тайфуни да гоните Ту-95!щото след тях може да видите Ту-160.нали знаете как му викат на него у НАТО-то/Бляк Джак-големата тупалка/.за това по-добре ще е вашите пилоти да накренят няколко пъти крилата за поздрав или ако имат желание да отдат чест на руските машини-друго просто не е здравословно!

103

Анонимен

преди 10 години

мадаааа ИТАР ТАСС съобщава че това не са били бомбандировачи а пътнически самолети...и не са били два а осем.....по принцип ако бяха бомбандировачи ..няма какда ги засечете ...това да не са ви ваште стелтове..дето в Сърбия ги сваляха с Калашников

102

Анонимен

преди 10 години

Тази "новина" единствено показва пожълтелите *** на написалата статията. Инцидент щеше да е ако тези военни самолети бяха нарушили въздушното пространство на друга държава. В случая няма нищо притеснително. В международното въздушно пространство летят всякакви самолети - американски, британски, руски, и т.н. Фактът, че по подобен начин са реагирали страните от НАТО само показва колко са истерясали (без да е налице пряка заплаха).

101

мунчо

преди 10 години

ТЪПИЗМИ НА ЕНТА СТЕПЕН ....РУСНАЦИТЕ ТРЪГНАЛИ НА ВОЙНА С ДВА САМОЛЕТА....БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ...ПО НИВОТО НА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА СЕ РАЗБИРА КАКЪВ Е ИНТЕЛЕКТА НА НАЦИЯТА...ДА ПАЗИ ГОСПОД...

100

Анонимен

преди 10 години

До смех Не ги гонят, просто и те летят в международното пространство... да не мислиш че от другата страна няма такива изпълнения :)

99

Алекс

преди 10 години

"те през цялото време са били в международно въздушно пространство.."защо тогава е този рев.Нищо не са нарушавали, нищо не са направили, а едва ли са толкова прости, че да пускат тежки бомбардировачи да разузнават, при положение, че го правят от космоса

98

Кратун

преди 10 години

Тези близки прелитания имат една единствена цел - проучва се организацията на съответните ВВС, начина на координация и времето за реакция. Преслушват се честотите, на които се комуникира и се изготвят планове за действие при евентуална атака.

97

смех

преди 10 години

НАТО вдигнали бойни самолети да прогонят руските:))))))))и кого ще гонят от международното въздушно пространство тез страхливи ***?Бас ловя,че натовските пилотчета са нацали гащята от страх.

96

Анонимен

преди 10 години

Много яки машини. Браво!