13

Иван

преди 10 години

Почетането и моленето на икони прието в "провославната" църква също е свързано с демони. "Чудесата" на иконите имат за източник бесовски сили които искат да вкарат в заблуда и идолопоклонничество християни за да погубят душите им. Осланянето и отдаването на почит на всякакви посредници между човека и Всевишния освен Иисус Христос като наш ходатай е езичество и гнусота. Това включва - икони, богохулното име - богородица, светци - преформулираните езически "богове" - демони, олтари и др.

12

Иван

преди 10 години

Всякакво почитане на "мъртвите" е свързано с демони и зло защото единствените мъртви които бродят по земята са демони. Тези остатъчни "обичаи" идват от езичеството където демони са почитани като богове чрез идоли. Това идва още от древен Вавилон и е зло - унижава хората сътворени по образ и подобие на Живия Бог до положение на слуги и поклонници на жалки твари - паднали и отхвърлени суетни духове изпълнени с всякаква гнусота. Уповавайте се на Всевишния и четете Словото Му.

11

187

преди 10 години

кво бе хора, криви сте, че сте на работа след празниците ли? е какво му е на ритуала? деца ли коляме, какво? аз лично нито съм вярващ, нито нищо, *** мястото е супер да идеш и да починеш - полянка, рекичка, спокойствие...

10

lusi vasileva

преди 10 години

Толкова е зловещо това.Преди 1.6г.загубих баща си и не ми е до хоро да играя.После не се чудете защо сме на тоз хал и традициите ни са на опаки.

9

меня

преди 10 години

Е това е най новото нещо което намерих да прочета. Супер на това му викам оптимисти. Ако някой не го разбира замислете се смятате ли че ако загубите скъп човек той ще иска вие да се терзаете цял живот.

8

Гърчанин

преди 10 години

Майка ми е от Градец и този обичай си го знам отпреди 20 години - в целия район си се практикува и май е уникален за България - хубвао, е че се пише за него. И номер 4 - Градец е най-голямото село във Видинска област и изобщо не е влашко, а чисто българско - а Алботинския манастир е от времето на цар Петър Първи - тоест отпереди 10 века.

7

тракийка от тополовг

преди 10 години

животът и смъртта вървят заедно-да споменем мъртвите и да крачим напред живота ни дърпа.при нас и на великден може да се ходи на гробищата и пак се празнува

6

8

преди 10 години

И на мен ми се струва ненормално на един от най-светлите празници да се правят траурни ритуали. Баба ми е от този край и преди няколко години, когато почина дядо ми, започна да раздава точно на Великден за Бог да прости. Не го разбирам и не го одобрявам.

5

Анонимен

преди 10 години

Малко налудно ми се чини това, като ония от противоположния ъгъл, дето тричат кучета...

4

Анонимен

преди 10 години

Евалата на власите- весели хора.

3

куку-рукух

преди 10 години

ИЗТРЕЩЕХМЕ!!!

2

edna jena

преди 10 години

Не го приемам за нормално това......

1

###

преди 10 години

ujas