55

Кикс

преди 10 години

До Анонимен 45Никой не те спирал да си говориш на майчиния език и преди и сега. Става въпрос за официалният език - този, който трябва да бъде ползуван във всички държавни институции, във всички официални документи и на публични обществени места. Сигурно и в Щатите има турци ама аз досега американски документ на турски, арменски, помашки и останалите там дето ги изреждаш не съм видял! Че май и паспортите имса само на английски...

54

Анонимен

преди 10 години

Ami to I sega nqma ograni4eniq , ima ukrainski kanali na ruski ezik .Az 4esto sum v Izto4na Ukraina I znaq sus sigurnost ,4e horata iskat da jiveqt v obedinena durjava bez federacii.Krizata v koqto se namirat moje da promeni naglasite ,a I silniq sused raboti v tova napravlenie.

53

младен

преди 10 години

"Украинският премиер обяви, че стои начело на правителство на цяла Украйна, както на западните националистически области, така и на източните проруски региони, включително на анексирания миналия месец от Русия полуостров Крим"Ама тия още си вярват че Крим е техен... ха ха ха

52

Хаха

преди 10 години

Най-добре ще е да признаят и украинския за официален език докато не стане късно!

51

eu uberalles

преди 10 години

Ааа, тия не са никакви фашисти, щом позволяват децентрализация на власта и свобода на езикоползването. Истинските фашисти не биха правили подобни демократщини. Направо ме разочароваха.

50

Анонимен

преди 10 години

Хммм, все ми се струва, че досега руският език е бил официален в цяла Украйна, редом с украинският. Сега следва да се използва като такъв само в областите с преобладаващо руско население. Яйцето и Турка почнаха да шикалкавят нещо. Според мен всичко това е дирижирано от САЩ, които се опитват да наврат Русия в миша дупка. Има, обаче, една малка подробност - Русия, заедно с Канада са единствените страни които могат да си позволят да се издържат без какъвто и да е внос. Но - поживем-увидим!

49

do 49

преди 10 години

Русия НЕ е СССР - "Червена Шапчице"...Там няма комунизъм вече...

48

до 55 - не Борисов

преди 10 години

абе говорели си само с конете, ама и Вернер фон Браун да не забравяме.(как щяха да нацелят Ню Йорк с междуконтинентална ракета). за Луната няма да говориме.

47

Бойко не Борисов

преди 10 години

Братя украинци уважавам ви много но учете руски език.На времето великият немски император Отон разговарял на немски само с конете си,днес президента Путин разговаря на немски само с крантата Меркел.Ако хунтаджиите ви замъкнат в ЕС ще разберете за какво иде реч.Добре ще е 2-3 читави и доблестни военни да разгонят мегдана и хунтата,тогава въпроса с езика ще отпадне от самосебеси.Смърт за олигарсите и бандеровци!Украинският народ заслужава своя достоен живот.

46

Анонимен

преди 10 години

Момче никой не ти ограничава майчиния език и вероизповедание.Говори си колкото искаш.Изкарваш се жертва,което не говори добре за теб.За твое сведение имам приятели и ***,помаци,турци и никой не се е оплакал да не му разрешават да си говори езика. Заблудил си се нещо.

45

Анонимен

преди 10 години

Ти пък *** при Живков,щом толкова ти харесва диктатурата.Свобода за всички.То и украинските фашисти ограничаваха майчения език,ама виж сега какво правят.Ще ги бесят на площада като много други диктатори.През *** ми какво правят в Англия.Аз ти говоря за БГ

44

до 4

преди 10 години

То и Путин се изказа за "патриотизма" на Янукович. Доста солено. вземи виж.

43

Анонимен

преди 10 години

Отиди в банка и говори на алжирски да те видя дали ще те обслужат.Английски и испански, ако има испаноговорящ и ще ти свършат работа.Аз познавам хора и *** и турци, говорят си езика, не ми пречат изобщо.Тоя ***, който се пише турчин плаши гаргите.Наскоро един се върна в България от Англия да смени на децата си имената, защото в Англия не ги приемат във футболен отбор,защото се страхуват от талибани-мюсулмани.Така че да иде в UK и да се бори за правата си

42

Анонимен

преди 10 години

Значи,за руските малцинства в Украина-може,а за турските в БГ-не може.Питай баба ти,какво и е разказвала нейнета баба за турците.Това там е било напрежение от години.Света се промени-не може вече насила да ограничаваш права на други.

41

СЛАВА НА РУСИЯ!

преди 10 години

АКО СИ ИСТИНСКИ СОЦИАЛИСТ И КОМУНИСТ, НЕ УЧАСТВАЙ В ЕВРОВОТА!НЕКА ДОКАЖЕМ НА СВЕТА ,ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ЕС , А СМЕ С РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД!БОЙКОТ НА ЕВРОВОТА В БЪЛГАРИЯ ,ДРУГАРИ !КАЖЕТЕ "НЕ" --НА ЕВРОИЗБОРИТЕ!!

40

...

преди 10 години

До АнонименНе е вярно в САЩ няма национален език навсякаде е езика е такъв каквито са малцинства и английски

39

Анонимен

преди 10 години

Ами говори си на *** с майчиния език.В САЩ има хора от цял свят, но национален език е английски.***, искаш пак да ви сменим инената ли?За няколко дни става. Питай дядо ти

38

съратниците

преди 10 години

Семн Юдкович Могилевич (род. 30 июня 1946 года, Киев, УССР) Предположительно один из лидеров ОПГ солнцевские, являющийся гражданином России, Венгрии и Израиля. Находится в розыске четырх стран мира. Входит в десятку самых разыскиваемых беглецов ФБР[1]. По предположению большинства правоохранительных органов стран ЕС и США является одним из предводителей еврейской мафии в мире. По данным ФБР возглавлял одну из ветвей солнцевской ОПГ. Считается российскими правоохранительными органами теневым владельцем парфюмерной сети Арбат Престиж.

37

Анонимен

преди 10 години

Да живее свободата,свобода на майчиния език.Браво на Турчинов.И аз като един турчин,живеещ в БГ искам свободно ползване на майчиния език за всички малцинства-турци,***,евреи,арменци,помаци,македонци.Свобода на майчиния език.Демокрация-иначе рано или късно ще стане като в Украина.Никой няма право да ограничава ползването на майчения език.

36

fripp

преди 10 години

Засега единствения гарант за правата на хората от Източна и Южна Украйна е разположената на границата 76-а псковска гвардейска десантно-щурмова дивизия. Тази същата, тръгнала от Севастопол, Керч и Сталинград, минала през Берлин, Чечня, Грузия и Крим. Вижда се, че НАТО няма никакво желание да се срещне челно с нея, местните войници пък изобщо. Затова тия двамата клоуни да седнат заедно с ЦРУ и да измислят нещо, щото вече веднъж избодаха очите (Крим), сега да не вземат да отрежат и крайниците.