9

!!!

преди 10 години

ujas

8

Dublin

преди 10 години

Ot podadenata po-gore informacia, stigam do zakliucenieto, ce niama evropeec-IZKACIL Everest, zastoto vsicki tiah sa gi IZKACILI sherpovete...Leka im prust

7

vells

преди 10 години

Не е истина какви глупави коментари се пишат!За някои геройство е да седят на масата да пият ракия и да се правят разбирачи!За това тази страна е стигнала до тук!

6

jane

преди 10 години

Мир на душите им! Тъжно е за шерпите, защото те не са там за да си начешат егото, те са там, за да изкарват пари от това което могат най-добре - да катерят планината. Благодарение на тях планината не взима повече жертви от западните туристи, защото те рискуват собствения си живот, за да подсигурят чуждия.

5

Анонимен

преди 10 години

propukala se e planinata.....

4

Бай Марин

преди 10 години

Всеки един, който е тръгнал към Еверест е знаел за рисковете. Шерпи ли ще са, мерпи ли ще са, богатащета ли ще са, риска е еднакъв за всичките.Честно казано не виждам никакво геройство да се качиш на 8 хил. метра, където кислорода не достига за нормално дишане. Студ -20, или по- малко, лавини и кво ли не още...То това е същото, като да се завреш в някоя *** и да я изчистиш от ***.Покорили върха, като се качваш в автобус, покоряваш автобуса ли? Стойте си тука, където е безопасно, а ако

3

Монархист

преди 10 години

Ужас, и то точно на връх Великден.Бог да ги прости!

2

Да почиват в мир!

преди 10 години

Да почиват в мир и вечна хармония душите но безстрашните шерпи, тръгнали да вадят по страшен и рискован начин прехраната си! Подготвяли са парапет за добре гледани европейци, които да отидат "да покорят" Великата Богиня - Майка!

1

езичник

преди 10 години

лека им пръст. в планините по принцип пролет е опасно заради лавините. а хималаите са планина над планините. трябва респект и маалко акъл!