61

RE:

преди 10 години

Преместване колко е..но...Ще коства определен брой добре платени/сладки работни места "нищо правене" на държавна служба за цялото семейство-жена,деца,внуци и правнуци.Прекрасно...биха казали,намаления трафик в столицата,разширяването на крайни софийски квартали,...ЕХХХХХ и тези конфузни ситуации,да свикнем с натрапчивия "несофийския диалект"...нищо че езика е български.Не е лошо...София само ще старее,но няма да расте.Колко плюсове а!!!,но службичките,кво правим,хмммм дали да го преглътнем.

60

RE:

преди 10 години

Всеки извън столицата няма да търси връзки,за да го наричат нахален "пришълец"-"Ах тези провициални навлеци" които смеят да искат от благинките на столичното жителство,добре платените/сигурни държавни и фирмрни работни места,които по принцип се падат на нас....т.н "софиянци" чиито прадядовци са от...Видин,Плевен,Враца,Благоевград,Ямбол и цялата страна",но всички казват"роден съм около "жълтите павета" и са играли на жмичка около "Петте кюшета" и по призумция им се пада да работят в министерство.

59

RE:

преди 10 години

..издаване на шофьорски книжки в Стара Загора(на Острова е в ...Суонзи).Дирекция по издаване на лични документи в Плевен(бюро,служители,компютри.За тва не се изисква софийско академично образование и натрупване на капацитет).Общото между всички е че съществуването,функционирането и приходите им за държавния бюджет не се формират в столицата....странно защо са там.:)Ще живеят само т.н "кореняк софиянци"...ха ха ха ха...на които прадедите им са населявали столицата,още преди да е създадена.

58

...

преди 10 години

"Пренасят"/преместят няколко министерства,агенциии,институции и ведомства в други градове,така както е в много държави в света.(Извинявам ако бъркам имената на институциите) в други градове-Агенцията по Туризма в Бургас,Риболовната агенция във Варна.Министерството на Културата в Пловдив.Земеделието в Шумен или Добрич.

57

ha ha

преди 10 години

Какви Софянци са тези,, в повечето учреждения се "мяка" направо не можеш да ги разбереш какво ти говорят. (оставих ти БИЛЯЖКАТА на бюрото ) в Уникредит банк......

56

дълбок сън

преди 10 години

За сведение на "великите римляни",за които цяла останала България е презряна провинция,непосредствено след Освобождението,мърлявото ви градче София е наброявало,около 13000 жители при това голяма чат от тях не са били с български произход.Хайде сега,*** софиянчета,изчислете,колко може да бъдете "кореняците",по наше време,ако ще и да са се раждали по 10 деца в семейство.Ето заради тази ваша *** грандоманщина цялата останала част от страната ви мрази.Мрази и вас и мръсния ви град и политиците ви

55

муспи

преди 10 години

Когато евреите се преселят окончателно в България, с една задължителна ваксинация ще решат софийския проблем.

54

Berlin

преди 10 години

Goliamoto selo se palni s seliani. Von meine Aiphone gesendet

53

Анонимен

преди 10 години

А помните ли едно време като 90 процента от сегашните квартали на София бяха села със гръмките имена Овча купел, дървеница, обеля и т.н. Аз го помня това как вашите бабички отиваха от тези села до градо да се изкъпят в централната баня, щото кирпичените им къщи нямаха ток и вода.

52

Анонимен

преди 10 години

59,Тази традиция не се създава сега.Тя има корени. След 09.091944, всеки, от чието село е излязъл партизанин, идвал в Сф да търси своя "селски" с молба да го уреди на работа. /Не говоря за партизанските роднини, те станали нещо като аристокрация. Селският" червен велможа гледал да се заобиколи с доверени хора. Така са се създали непробиваеми неофициални сдружения, които и досега не са изгубили силата си. Защото хората след време устройвали децата си в тези ведомства, в които имат лично влияние.

51

Анонимен

преди 10 години

Kakvo da pravqt gorkite sanarodnici , vseki iska edno parche hlqb ! Pone dnes se vazdarjaite dragi forumci ! Veliki chetvartak e! Bog da dade na vseki zdrave i shtastie i mnogo kasmet!

50

Нагли

преди 10 години

Е как да не бягаме на село, като всички селяци нахлуха в София. После хленчат колко била гадно и мръсно в София. Нали ни докараха всичко това. Сега ще ни гонят от родното ни място.

49

Анонимен

преди 10 години

Всички институции в София преливат от провинциалисти и ако преди им пречеха тези родили се в София, сега си пречат и се плюват помежду си. Когато назначат някой шеф от провинцията в София и той домъква всички приятели, роднини, любовници в службата си. После всички те се броят за столичани, но да имаш апартамент и работа в София не е достатъчно. Всички тези пришълци са супер комплексирани и това ги трови цял живот на каквато ще позиция да са. Винаги се разпознават.

48

Анонимен

преди 10 години

София е кърлежа на БГ. И този кърлеж ще сложи край на нашата страна.

47

До 50

преди 10 години

Объркал си нещо или може би автоматично си допуснал правописна грешка. Жителите на София са станали около един милион 15-20 години преди края на социализма. Половин милион жители столицата е имала малко след Втората световна война.

46

До 53

преди 10 години

"...се съгласяват да подписват договори, които са в техен ущърб."В ущърб на всички са, защото подбиват цената на труда. Аз лично не взимам такива, макар да знам, че много от тях ще се обучат и са кадърни. Хора с такова самочувствие и готови да гладуват и да се блъскат като маймуни са лесни за манипулиране и не се знае след време какво може да се очаква от тях.

45

Анонимен

преди 10 години

До Stamat"Da ne se karame - vsi4ki sme sofianci, no nqkoi SME rodeni v Sofia :-P "Kak uspqhte chak i da se rodite tam ?

44

нов софиянец

преди 10 години

ЖивееМЕ в столицата.РаботиМЕ по строежите,но сме столичани.Сега сме на квартира ,но ще си купиМЕ апартамент с парно ,за да може тези "пеизани"от провинцията да ми плащат част от отоплението.В събота и неделя ще си ходиМЕ в провинцията ,за да заредиМЕ хладилника.Хубаво е да си столичанин.

43

Анонимен

преди 10 години

Хубаво всички се натъпкват в София ама защо се съгласяват да работят за смешни пари и измислени трудови доходи. Единствения печеливш от тяхната безумие и неграмотност е частника. Бачкат над 14 ч., събота, неделя и по празници за без пари защото се съгласяват да подписват договори, които са в техен ущърб.

42

Stamat

преди 10 години

Da ne se karame - vsi4ki sme sofianci, no nqkoi SME rodeni v Sofia :-P