23

familiar

преди 10 години

Ужас

22

Анонимен

преди 10 години

До BelieverКакво, искаш да кажеш че християнските ценности са неотменими за една развита държава? В Япония данеби да са християни!

21

Believer

преди 10 години

Това духовно бедните няма как да го проумеят....

20

Believer

преди 10 години

Напълно съм съгласна с анонимен 15, за съжаление повечето българи не вярват в (или игнорират) християнските ценности и в това е трагедията на нацията и държавата...Днес е Велики Четвъртък...Ако човек не вярва в Бог, как да оцелява в тази джунгла? В кого да вярва, в политиците?!И не, вярата (ако така наричаме религията) не ограничава човек, не го прави зависим, а го възвисява и освобождава! Дава му право на личен избор.Ама това духо

19

idont believe this:)

преди 10 години

и на какво точно е бог "Тангра"...цялата каша от религии е създадена за контрол на масите, въпреки това във всички религии има някаква истина около която са съчинени толкова много лъжи, за да може дори да ви я кажат в лицето да я приемете с насмешка. Но има хора които четат м-у редовете (не и аз разбира се:):) ) , и тези хора управляват *** *** които управляват нас, и никога няма да чуете имената им или някой от тях ще бъде осъден или замесен в скандал затова са безмозъчните пионки в ефира!

18

Българин

преди 10 години

Докато вярвате в еврейски "пророци" и техните религии - юдаизъм, християнство и ислям - тогава религията ще бъде негативна. Както ще бъде и като вярвате във всякакви чужди богове - Амон Ра, Юпитер, Зевс, Один и тем подобни, включително и сатанистките култове. Включително и даоизма и будизма.За България има само един Бог и това е Тангра. Да се надяваме, че пази България.ТОВА Е ИСТИНАТА.

17

Станислав

преди 10 години

Религията е най-голямата измама в човешката история, като нейната единствена цел е контрол над масите. Вероятно все повече ще се опитват да ни я натрапват а най-тъжното е че всичко е зашито с бели конци и въпреки това още има толкова много заблудени хора.

16

Анонимен

преди 10 години

Религията трябва да бъде изкоренена от американското общество, шокиращо е колко религиозни са американците.

15

оие

преди 10 години

До АнонименВъв най-развитите страни като Норвегия и Швеция 70% от хората са атеисти.

14

Анонимен

преди 10 години

Това, че българите не вярват в нищо е основната причина за собствения ни ад, отделно от наложения, а и той нямаше да ни се наложи толкова лесно. Независимо от църковната мафия, западното общество пази някои свои морални ценности и успяват да са единни и по-човечни един към друг от нас.Като вярвате в разума, къде ви е той?

13

атеист

преди 10 години

Още се чудя как в 21 век може някой да вярва в бог.Освен това църквата живее на гърба на вярващите,пълни им главите с глупости и няма абсолютно никаква полза от нея.Може би поповете се облажват с "Бентли","Ролекс" или нещо друго,да не говорим за извращенията в манастирите.Религията е възникнала когато първия мошеник е срещнал първия ***.

12

Анонимен

преди 10 години

Религията общо-взето те превръща в кон с капаци. Трябва да вярваш на всичко, което ти казват и не трябва да задаваш въпроси. Не трябва да се съмняваш в думи на попа и не трябва да се опитваш да мислиш.И добре че на времето е имало свободомислещи хора. Иначе и до ден днешен щяхме да вярваме на твърденията на църквата, че Земята е плоска като тепсия.

11

Анонимен

преди 10 години

Мен никой не ме е питал!Религията е изиграла голяма роля по време на турското робство, за което - поклон!Днес, след социализма, тя доминира в обществото с консерватизма, печалбарството си и липсата на отношение към бедните и нуждаещите се. Всъщност това никога не е било неин приоритет - знаем го от литературата - Елин Пелин.Лицемерие, задаващо въпрос - ама наистина ли има Бог и "свещенослужителите" ни плашат с възмездие - нас!Дето не сме послушковци и мислим друго, не това, което е удобно?

10

Анонимен

преди 10 години

Моята молитваО, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата...не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи;не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките душмани!Христо Ботев

9

Анонимен

преди 10 години

Духовността тоест вярата ще спаси България

8

Анонимен

преди 10 години

Хайде стига с тази религия! Тя е източник на невежество, а не на някакъв морал.Моралът не идва от религията, а е набор от универсални човешки ценности, които нямат нищо общо с вярата във въображаеми приятели... Често пъти религията се използва като удобно извинение за какви ли не неща...

7

историк-анализатор

преди 10 години

Мили ми прости и неграмотни другари. Никой не иска повече БКП-БСП-ДС на власт. Това е една от причините да се търси непрекъснато някоя нова партия да вземе властта. Въобще не си въобразявайте, че като плюете ГЕРБ и това ще ви помогне. ПРОСТО НАРОДА ВИ МРАЗИ. 70 години тормозите този народ с убийства, кражби на частни имоти, беззакония, отвличане на хора за пари и всякакви престъпления само и само терористите от БКП-БСП да са на власт. Е стига ви толкова.

6

Анонимен

преди 10 години

Когато живееш без всякаква надежда в реалния свят, тогава търсиш надежда където и да е било.Търсенето на спасение в религията е последната сламка,за която се хваща обезверения, но и СЛАБ човек.

5

свещеник

преди 10 години

И като какъв Сатанишев заповяда. Той е никакъв в Държавата. Или това е номера на Дилян Пеевски , прави се на луд и командва Държавата. Единствено съжалявам хората в нашата Родина. Тези *** от БКП-БСП-ДС ни командват 70 години и минималната пенсия е 80 евро. В Западна Европа и Гърция 800 евро. Какво да кажеш-*** народ слаба Държава.

4

DA

преди 10 години

СТИГА ГЛУПОСТИ БЕ!ВЧЕРА МЕ БЛЪСНА ЕДИН ПОП И ГО НАКАЗАХА СЪС 700 ЛВ.АКТ!А НЕКА ГОСПОД МУ ПОМОГНЕ!МИЕНЕТО НА МОЗЪЦИ ЗАПОЧВА ПАК ПО ВЕЛИКДЕН!