12

Анонимен

преди 10 години

Солта е НЕОБХОДИМА за да могат веществата лесно да проникват от клетка в клетка. За всеки дажбата е различна според физическия труд. При тежкия труд солта се изхвърля с потта и количеството е над 7 грама на ден. Човешкото тяло е един толям електролит. Припомнете си също приказката за царя, трите му дъщери и солта - където най-малката казала: тате обичам те като солта. Той се обидил и я хвърлил в затвора, но после след безсолна храна от готвача - разбрал какво му е казала и я направил най-богата.

11

бат Васко

преди 10 години

Как да тълкуваме намаляване на смъртността? След намаляване на солта 40% стават безсмъртни?

10

Ставри

преди 10 години

корекция на пост 9кУпуваме, а не кОпуваме

9

Ставри

преди 10 години

С случая е валидно общоприетото правило : Всичко в разумни граници, а прекаленото винаги е било вредно.За солта - достатъчна е тази, която е в продуктите, които копуваме, допълнителната е вредна - задържане на течности ,затруднение в обмяната на веществата и дейността на сърцето.

8

Анонимен

преди 10 години

Насредин ходжа тъкмо си научил магарето да гладува то пък взело, че умряло

7

...

преди 10 години

Набавяш си натрий, но проблемът е, че той е в пъти повече от нужното и си вредиш. Няма лошо на българина да му се говори честичко за подобряване на хранителните и двигателните навици. Винаги има нужда.

6

Анонимен

преди 10 години

Само пропаганди четем напоследък. А да са чували тия за калиево-натриева помпа на клетките на тъканите. Именно от солта си набавяме натрия за тази биохимична помпа, от която зависят много процеси. Някой се опитва да ни прави на балъци.

5

Анонимен

преди 10 години

Повишаване на доходите намалява смъртността с 90%.

4

Безработен

преди 10 години

Аз само хляб ям. Понякога си купувам кренвирши по три лева килото. Ама рядко. Солта не ме интересува.

3

льоха

преди 10 години

аз на ден изплющявам един цял ляп, две кила соленки, купа салата солена докато ми се схване ръката, чипса въри като река, ако реши човек и текила да пиЕ става страшно..

2

Анонимен

преди 10 години

А карането на фарове денонощно вдига разхода на гориво с 5-7 %.

1

Соления

преди 10 години

глупости! На село конят ближе сол на поразия и е неудържим..Солта е полезна, е няма да ядем по 100 грама на ден, но поне 5 си тряаа