14

Запасен

преди 10 години

Каква либерализация, какви пет лева? Кога едно ЕРП ще позволи на друго да продава през мрежата му ток на собствените му клиенти??? Ами никога, разбира се! Трябва да има либерализация в ЕНЕРГОПРОИЗВОДСТВОТО, а мрежите трябва да са на държавата! Предложих на ДКЕВР нова, проста методика, при която се вижда с просто око формирането на цената на тока буквално до всеки трафопост, и при това се спазват и пазарни принципи, и социална защитеност. Ама се направиха на ни лук яли, ни лук мирисали.

13

дебел депутат

преди 10 години

айде вдигайте цената на тока с 150%,така хората в България ще бъдат изключително щастливи ,че ще имат честта да плащат по-високи сметки за ток.

12

ДВЕ ДУМИ САМО

преди 10 години

СМЪРТ на тази " държава " !!!

11

jane

преди 10 години

А решението е обявяване на "зелените" договори, както и тези за когенерациите, и за скъпите американски тец-ове за омразни (все ще се намери някаква причина, при обичайната мърлявщина на бълагрските политици и администратори) и налагането на цени максимум 2х тази на Козлодуй за поне 5 години. И да се оправят.Никой не ги е бил през пръстите да инвестират в БГ, всяка инвестиция върви с риск.Да се инвестира разликата в разширение на ПАВЕЦ-а, за да се гарантира стабилност и в обновление на системата

10

jane

преди 10 години

Каква либерализация, бе лъжливи алчни псевдо-експерти! Либерализацията единствено ще вдигне цената! Каква либерализация е изборът на доставчик, позволете на хората да избират производител! Да видим дали ще избират фотоволтаици за 600лв/МВ или ядрена за 100лв/МВ. Проблемът на износа на ток е, че никой навън не иска да купува зелена енергия, искат евтина ядрена. А ако я продадат цялата, цената на тока в БГ ще скочи ужасно, защото ще остане само скъп ток за българския пазар. И ще ни съсипе.

9

Анонимен

преди 10 години

Пенсионерите са си свършили работата и са си платили вноските към държавата.И нямат нищо общо с тези, които никога не са работили.Не внушавайне, че пенсионерите са врагът в страната. Врагът открадна пенсионния фонд и превърна държавата в това, което сме. Има още мегдан.Фалшивата конкуренция на ерп-тата и бизбройните роднини и алчни чиновници с високи заплати, са причините да расте цената на тока. Така нареченият бизнес ***, не инвестира.Това не е бизнес.

8

Анонимен

преди 10 години

това са глупости, предприятията са печеливши, затова изкупиха каквото можаха, а останалото държавно го искат. Фирмите които сложиха ръка на електропреносната мрежа ни дерат със 100% надценка. Цялото е една голяма мафия, а Хиновски той няма нужда от съд и присъда...

7

Анонимен

преди 10 години

Като усерат яко , *** викат ....".ЕЛАТЕ ДРУГАРИ , ЗАЕДНО ДА УПРАВЛЯВАМЕ" ....ХА,ХА,ХАААААААА.....Пак ще има "спасяване на СПАСИТЕЛИТЕ"!!!!САМО ГЛЕДАЙТЕ СЕИРИ...!.

6

До 1 коментар

преди 10 години

Абсолютно си прав. Работещите и тези които могат да инвестират се изнасят от нашата дупка. Приходите няма да растят, дори и да се вдигнат цените. Разходите ще се увеличават заради *** раждаемост и пенсионерите. Като се изнесем и малкото работещи и плащащи данъци тук ще стане криза, обществена задлъжнялост, гражданска война, кой знае. Нищо хубаво не чака България с тази прогнила, зависима и корумпирана система.

5

Инженер

преди 10 години

До Румен 72, в момента цените за ВЕИ (вятър) са 0, 1324 Стотинки на киловат час (от които официално вече се взимат допълнителни 20%). Отворете си очите! Виж колко часа на година работи една перка (около 2500), щото в другото време няма вятър и виж колко време работи една електроцентрала ва въглища (8760). После погледни пак изкупната цена от американските ТЕЦ-ове и си направи сметката сам.

4

Анонимен

преди 10 години

След управление на *** безисходицата е повсемесна!

3

Анонимен

преди 10 години

НЕК и БЕХ нямат бъдеще.

2

rumen72

преди 10 години

глупопости на търкалета в безисходица. ДКВЕР смъква цената на изкупуване на ток от ВЕИ мощности на 10/12ст. за kwt час и положенито се нормализира, но друго си е да папаш на цени умножени по 3 и 4. така е най сладко.

1

Анонимен

преди 10 години

Това може да се каже за българската държава. Тя е в безизходица. Свито е потреблението на всичко, не само на тока. Няма хора, не се раждат, умират или емигрират. Няма кой да работи, няма кой да учи. Разходите на държавата ще растат все повече поради големия брой пенсионери и малкия работещи. Приходите няма да растат, а даже ще намаляват поради същата причина и свитото потребление. Т.е ако нещо не са промени ние сме пътници /потенциялни емигранти/, а и държавата е пътник. За 500символа - толкова.