21

Анонимен

преди 10 години

Това хубаво, ами богатите , дето не се осигуряват. Каквото и да правите, пенсиите са от ниски по-ниски за населението като цяло. Само едно малцинство, което се е грижило за себе си, заемайки управленски служби, има нормални пенсии. Да не говорим за другите. Дори учители не могат да стигнат средна пенсия. Добре че Борисов отпусна 8% увеличение на заплатите им, че да повдигнат глава, поне докато работят. Орешарски ги подигра със седенката, а сега иска да се реабилитира с празни обещания. Унижение.

20

роза

преди 10 години

тоя вьобще има ли хора в синдиката си призовавам всички спрете да му плащате осигуровките да видим какво ще прави

19

работник

преди 10 години

Управляващите свикнаха да си правят промени и да си теглят заемчета без да го раздухват много много. Аз работа в частна фирма, ние синдикати нямаме.Тоя мързеливец май ролята трябва да му е в подкрепа на работещите, не на ония където гледат да вземат от тези които е най-лесно. Защо не се опитат поне да намалят сивия сектор или да спрат източванията на пари, сигурно защото изисква някакви усилия.

18

Относно синдикатите

преди 10 години

Веднъж разговарях с интелигентен побелял човек над 60 г., работеше като шофьор на такси. Сподели, че така си изкарва хляба вече 15 години, защото го съкратили и не намира работа по специалността си. Собственикът на таксиметровата фирма не плащал осигуровки на служителите си, но бил в ръководството на техния синдикат и нямало как да се жалват по тази линия. Питах го защо му работи? Отговори ми, "По принуда. Нямам нужния стаж за пенсия, не мога да намеря друга работа. Ще карам, докато мога."

17

Анонимен

преди 10 години

Хахахах, и аз искам по висока заплата ама кой ще ми я даде? Не сии спомням някой от синдикатите да е помогнал за увеличаване на заплатата на някой..., освен може би на тези *** в НС. Нямат и право да искат да ми вземат от заплатата! *** ***...

16

румен221

преди 10 години

- Отделен закон за Солидарна пенсионна система, без таван (2400 лв.), при Пенсионна възраст за всички с 12г. под средната продължителност на живата (както иска ЕС). - Инвалидните пенсии да се плащат от Здравните осигуровки..

15

румен221

преди 10 години

КТ Подкрепа поиска увеличаване на осигуровките за пенсия и безработица. А в същност е необходимо:- Качване МРЗ на Обществения мин. (562лв., по 15 лв. мес.) и Криминализиране на умишлено укритите осиг. вноски.- Пенсионни и осигурителни вноски в/у всички доходи от Труд и Доходоносна собственост.- При фалит изравняване правата за вземания на дължавата с тези на работниците (2/3 са данъци, осигуровки и такси. Банките на второ място.- Да се въведе в отделен закон Единна солидарна пенсионна система, без таван (2400 лв.), при Пенсионна възраст за мъжете и жените с 12г. под сре

14

YF

преди 10 години

КТ Подкрепа - чии интереси подкрепяте? ВИЕ които сте на държавната хранилка или на обикновения български народ който тъне в мизерия от ден на ден,който работи на минимална заплата - предложете да се намали пенсионната възраст.При условие,че средният човешки живот в БГ е около 60 години как да се пенсионират на 65 -67 години, като народа е физически,психически и морално застарял от вашите празни кратуни.Бог да ни пази от ВАС!

13

сашо

преди 10 години

И цялата заплата да ни вимат пак няма да им стигнат парите. Защо не проверите пенсиите които сте дали по болест, защо не се заемете със сивия сектор, докога ще раьчитате на тези които си плащат.

12

POLICIA

преди 10 години

Много малко хора знаят за тази Измама с българки работници в Словакия през 2007 затова Тренчев е на свобода още

11

yann

преди 10 години

Тази продажа мижитурка до кога ще се появява по медиите? Какъв синдикат са те, когато в България работодателите правят каквото си искат? Къде сте вие, синдикатите за да защитите интереса на работниците? Заради псевдо-синдикати като вас, заплатите са най-ниски в ЕС, а печалбите на компаниите са най-големи като % от оборота. Фирмите масово се изкарват на загуба за да не плащат дивидент на държават... И говоря за западните компании, които и благодарение на вас източват държавата ни.Дебелоочие!!!

10

Пътуващия

преди 10 години

Як комунистически материал!Абе, *** с *** такива от измислените синдикати, значи ние да Ви плащаме пенсийките, за да си живуркате, а нас кучетата да ни ядат - на 67 г. да се пенсионираме, няма що... и това ми било синдикати... Както се казва, дано тези дето го дават това предложение да ползват по месец пенсийка само!!!Ето затова Терминал 2 е постоянно пълен с изселващи се млади българи!

9

дo: 10

преди 10 години

Колко комисионна е взел от тази СХЕМА , ДАНС да направи разследване

8

Тренчев е подсъдим

преди 10 години

Тренчев е подсъдим по Договор за изпращане на 200 българи умишленно неквалифицирани в Словакия 2007 , схемата с Измамата е на Тренквалдер и MS Атлас посреднически фирми

7

Анонимен

преди 10 години

отказвам да плащам за ордите безработни ***!

6

Минка

преди 10 години

Май едни и същи хора внасят в хазната до кога... Защо да внасям по-големи осигуровки, дали ще стигна до пенсия. Животът ни е в постоянен стрес, нямаме сигурност за утрешния ден, не стигат парите за нищо, младите не се женят няма раждаемост. А що се отнася за пенсията, колко има такива които не могат да стигнат до пенсия, защото умират, да преди да достигнеш години до пенсия и те няма. Здравеопазването ни какво е, получаваш ли безплатно обслужване, напротив всичко си плащаш.

5

KKK

преди 10 години

Явно целта е отново икономиката да почне да сивее ... ще е постигнатм но е хубаво накрая да разберат че колкото по малко преразпределя държавата толкова по добре за всички

4

До 1

преди 10 години

А от чии пари плащаха майчинските на ***, дето те е окучила и детски надбавки за теб, и образованието, и болничните ти, и медицинската помощ докато пораснеш, и отпуските на ***, за да те гледа болничък, когато си бил невръстен? Длъжни ли сме били да осигуряваме всичко това за ко.пел.да.ка на всяка ур.ус.пия, която е решила да се размножава? Да не сме я молили да прави това?

3

Селянин с вишу

преди 10 години

пенсиониране на 67 год ! Ами .. надали ще си ползвам пенсииката и 10-13г. (в най-добрия случай).на 500 лв. бруто ми взимат осигуровки 100лв. Ако съм започнал работа на 25г => ще имам 42г. стаж което е 504 месеца => или партидата по осигуровките ми трябва да е 50 400лв. Ако живуркам щастливо пенсиониран 10г. = 120месеца трябва да взимам пенсиика 420лв. А на 500 брутна заплатка пенсията ми няма да е много по-различна от 231лв. да не споменавам , че държавата ми управлява паричките 42г. безлихвено

2

до Тренчев

преди 10 години

Това ли е социалната политика на измислените профсъюзи. Превърнахте ни в хранилка на ***, чужденци и всякакво друга ***.