30

лай-лай кучка

преди 10 години

В подобни човешки трагедии основен жест трябва да е от държавата.Тя е длъжна да осигури безплатно всички необходимости около живота на такива деца.Майката е чувствала морално задължение и затова не ги е оставила.Това е саможертва.Много сила, любов и дълг трябва да притежава човек ,зада продължи в ненормалното си ежедневие.Децата нямаше да се чувстват по-добре в дом, а може би нямаше вече и да ги има."Боже, колко мъка има на този свят,Боже...."

29

Анонимен

преди 10 години

Най-голямата грешка при деца с увреждания е да недогледаш здравото или да го впримчиш в ролята на помагаш само и да не знае друго. Мнение на клиничната психоложка в нашата болница, от години наблюдения на такива семейства. А и на тях често им е дадена по-голяма от реалната надежда за болните деца и изпускат реалния шанс ... :(

28

Анн

преди 10 години

Поклон за Истинската Майка!

27

Анонимен

преди 10 години

Първото,което искам да напиша е, че ДЦП НЕ Е генетично заболяване. Получава се в резултат на недостиг на кислород до мозъка най-често по време на бременност и най-често оплетена пъпна връв т.е. никой не застрахован, че няма да му се случи. Единствено, за което сте прави, че на голямо дете трябва да се дава подкрепа. Колкото до това какво могат децата да постигнат зависи от степента на засягане. Това е едно от уврежданията с най-големи вариации.

26

Анонимен

преди 10 години

ЖАлко голяма мъка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕХ ЗАЩО ОБИКНОВЕННИТЕ СТРАДАТ А ПОЛИТИЦИТЕ И ИЗЕДНИЦИТЕ НИ НЕ ГИ НАКАЗВА ГОСПОД ТОЧНО СЪС ПОДОБНИ НЕЩА!

25

Херцог Трън

преди 10 години

До ЛалаИма много такива мъже, но има и много такива жени :)Айде да не се слагаме под общ знаменател

24

до 35

преди 10 години

Грешиш леко - всяка душа в даден етап от времето си има тяло. Колкото по-рано и повече хора го разберат, толкова по - лесен и смислен става живота.

23

Лала

преди 10 години

А бащата избягал!?!?Жената се оправя с 3 деца!Мъжът значи става само за нерез, стане ли жешко, събира си багажа и бяга ....Горката жена и горките деца, носят си кръста ....

22

Мариан

преди 10 години

Журналисти и социални служби, заинтересувайте се от Мариан! Горкото момче; та то е дете, трябва да учи!Как помага, как живее в тази среда? Майката става жертва на тези деца, които не могат да се оправят; но ЗАЩО и нормалното дете???Не казвайте- съдба.Жалко за този житейски случай, но кой говори с Мариан?Кой му дава кураж? Поставяте ли се на негово място???

21

ODESSA

преди 10 години

Вриждал съм хора, които не могат да си напишат правилно двете имена, обаче имат претенции, хах.............................................

20

Анонимен

преди 10 години

От чисто медицинска гледна точка лекарите са прави,защото те много добре знаят какво е развитието и прогнозата на болестта.Избирайки да се грижи за тези болни деца майката , освен че натоварва себе си ,ангажира и другото си дете.То е принудено от обстоятелствата да поема негативи.За мен лично е правилно да се провежда задължителна генетична консултация на бременните ,като се дава право на майките да направят избор да родят дете което е увредено или да абортират

19

ODESSA

преди 10 години

Силата на едно общество, е грижата за слабите не, на паазитите.

18

В момента в Русия се дават 10 750 евро за второ дете, които не са в кеш, а като сертификат, с който може да се плати образованието или подобряването на условията на живот на детето. Такива ми ти работи. Какво ще кажете, драги демокретенчета и либерасти!?

17

До 7 Алов

преди 10 години

г-н Ялов, точно тва ни различава от животните в природата... човечността ! Отделно че си *** и болен, даже и теорията ти издиша, защото тези деца едва ли ще имат наследство, съответно няма да увредят "генофонда", но за сметка на тва такива като теб със сигурност ще направят доста поразии на "генофонда" - ако оставят наследство!Иначе по темата- НЯМАМЕ ДЪРЖАВА!

16

Никола

преди 10 години

До Днес.БГ - можете ли да предоставите контакти/банкова сметка на Мая?

15

Анонимен

преди 10 години

В България се толерират само *** и инвалиди...за това бягаме от тази ши*ана държава!

14

Анонимен

преди 10 години

"Разстрел, и след разстрела-червеи! Това е толкоз просто и логично!"-Н.Й.Вапцаров

13

*

преди 10 години

Хм! 1 хубаво го каза , че по този начин страда здравото дете . Обаче , ако ги беше изоставила мъжът и пак нямаше да е доволен , щеше да я обяви за ку*ка и т.н. пак щеше да си бие шута . А всъщност увредения ген ще е от него . Така , че трябва да се кастрира . За да не излъже друга жена и да направи още болни деца .А жената е постъпила спрямо себе се правилно . Представете си , ако ги беше дала в дом , съселяните ѝ какво щяха да ѝ говорят ...при всички положения е по-добре да си с чиста съвест

12

marsian

преди 10 години

Жалко за България .Загива .Остана само хубавата природа .

11

!

преди 10 години

Само погледнете коментарите и ще си отговорите на всички въпроси за "злата участ на българите", българите са едни от най-противните и прости хора на света, дано изчезнат един ден и на тази хубава земя се населят истински хора, които да я заслужават.