168

Анонимен

преди 10 години

Обявяват някакви огромни изисквания, но без заплатата.

167

Анонимен

преди 10 години

А къде е тази работа??? Обява за офис асистент, който да е професионален преводач във всички области на даден език или 2-3, HR,главен счетоводител, маркетинг специалист, сервитьор, чистач и *** срещу 500лв.Това са работните места, според вас заема ли ги някой и дали целта е да бъдат заети??

166

Анонимен

преди 10 години

ВЯРНО...2-3 МИЛИОНА *** СА БЕЗРАБОТНИ *** С ДОХОДИ МНОГО ПО ГЛЕМИ ОТ 300 ЛЕВА ЗАПЛАТА КОЯТО МИ ДАВА ЧЕРВЕНИЯ КАПИТАЛИСТ И КОЯТО НЕ СТЕГА ЗА НИЩО.СЛЕД НЬКОЯ ГОДИНА КАТО ОСТАНАТ САМО НЕГРАМОТНИ ЦИГАНЯ ТУКА КОЙ ЩЕ ИМ РАБОТИ ИЗОБЩО ЗАДАВАТ ЛИ СИ ВЪПРОСА ТИЯ.

165

...

преди 10 години

а, да, и взимам 1200, щото ме осигуряват на минимална...шефовете ми предложиха избор - осигуряваме те на 1200, взимаш реално около 900, или ти даваме 1200 и те осигуряваме на 400...мисля че по закон това е склоняване към престъпление, ама кой ще ти обърне внимание...а като се замисля че има хора които работят така и за по - малко пари...нищо, в петък съм на интервю в чужда компания, при нормални условия...така че вариант винаги има...

164

dragko

преди 10 години

Точно така колега!На евреите им трябват роби които да им служат безропотно и войни от които да печелят милиарди!Както и забавления с които да промиват мозъците на "блъскащите"по 12-18 часа на "нивите" им!Римската империя е почти възродена!Остава някой вулкан да думне,та всичко да е както по историческите "ленти"!Пък после ми говорете,че колелото на историята се въртяло само напред!?

163

Анонимен

преди 10 години

Работа по 12 - 16 часа на ден за 400 лева, (200 евро). Това се казва РОБСТВО. Навремето комунистите разстрелваха за експлоатация на хора и мисля че това време отново е дошло. Служителите са роби на работодателите си, нямат права, няма събота и неделя, няма отпуска, дори осигуровки няма. Не се знае дали въобще ще вземат заплата. А сега искат и 15 - годишните да работят - велики достижения и ценности. Връщаме се във феодализма.

162

Андреа

преди 10 години

За всички първокласни изказали се ибричии ще споделя под секрет ,че на солидарни фашисти организации в България като здравна каса .и *** крадящи парите и доходите ми ,оставящи ми мизерни пари които са мизерни подаяния с които едвам се преживява няма как да ме накарат нито да се върна в БулгароТуркистан нито да оставя лев за олигарсите Ви за които всички работите Слава България с такива *** и наведени главици дето сабя ги не сече.Вие си заслужавате съдбата и участта си предатели.

161

...

преди 10 години

работа много, ама за без пари работи ли се? айде да си споделя опита - 1200 лева заплата, 24 часа/365 дни в годината на разположение, няма събота неделя, няма коледа, няма нова година, няма отпуска, няма болнични - бачкаш, говориш 5 езика (айде преувеличих, 2 чужди), па и да си любезен... е нема как да стане тая работа...

160

Анонимен

преди 10 години

"Работа много, безработни - също"А мързеливи най-много.

159

Анонимен

преди 10 години

Мисля,че правилният извод е работа много,неграмотни още повече.Освен че са неграмотни,хората нямат желание да се образоват,искат да работят малко за много пари,липсва им дисциплина и трудови навици.Може-би решението е да си внасяме работна ръка.

158

макето

преди 10 години

навремето имаше една приказка залудо работи залудо не стой *** работа проблема е че ся секи иска да му работят без пари е не става истината е че от сека дейност могат да се изкарват добри пари ама требе сам да си си началник

157

фф

преди 10 години

До бачо-Бачо,младите не искат да работят за стотинки,затова не им се работи.Ела да видиш за 7 паунда на час колко са мързеливи БГ рабтниците,ръчичките им не можеш да видиш.Кво очакваш за 26 работни дни 400 лв.Колко да работят...И за какво тогава учим изобщо след като ще копаем канали или ще пасем овце.

156

dd

преди 10 години

Да да не се получи другари пазарната икономика при нас....Скоро ще национализираме всичко,споко.За работодателите сме предвидили едно островче по Дунав да си "починат" малко от тежкия бизнес,хора са все пак не е лесно.Е няма да са сами ще имат и компания от приятелчетата им със скъпите коли от държавните службички....

155

бачо

преди 10 години

Младите *** не искат каква да е работа ,ако може да е със заплата 1000лв и да не се прави нищо това е,,,какви кондуктори какви копачи,аз съм чувал следния израз:ами мен ми е под достойнството да копая...например някъде канал за кабел.И това от хора не кой знае колко квалифицирани със средно образование.Просто за сега не може да се избира много работа по специалността след като в частните фирми позициите са заети от /наши/ хора без ценз дори има такива и с 8кл. на ръководни длъжности парадокс.

154

Труд

преди 10 години

В Стара Загора има няколко хиляди регистрирани безработни,а в същото време кондукторите в градския транспорт са 90% пенсионери!Работници се търсят за лозята,фермите и пр...Може ли някой да обясни този парадокс!?

153

rustam

преди 10 години

Не плачете *** работа има за всички има демокрация, има европейски ценности, свобода на словото. Няма ДС БКП КОНЦЛАГЕРИ няма го бай Тодор няма панелки руски коли изобщо нищо няма.

152

Анонимен

преди 10 години

никой не уважава страна, в която гражданите нямат права и сигурност, а нормален инвеститор въобще не чакайте, освен в информационните технологии.Всичко останало, ако малтретира работниците, плаща минимални данъци и изнася парите, са си грабители без контрол, барабар с местните такива. Огромния ресурс за неработещите или необразовани малцинства ще довърши страната.

151

Анонимен

преди 10 години

до 148 - не можеш да наричаш хората, живеещи в *** държава, която се е върнала 100 години назад, неудачници, все пак не всеки е крадец, престъпник или крадлив продажен политик, повечето такива са добре, но това е до време. Държава, която не може да осигури нормален живот на работещите и пенсионерите се, не се зачита като държава нито на запад, нито на изток, особено с климат и почва, която никога не е оставяла българина гладен

150

киро

преди 10 години

Това си е азбучна истина, че колкото по-висока е безработица толкова повече частниците може да намаляват заплатите като разходи, да увеличат експлоатацията като приходи и така да трупат повече печалба. Работниците стават роби, особено ако няма друга работа наблизо или от друг работодател. Това са частници които най-често играят с някоя банка и чрез банката ликвидират конкурентите си, правят изкуствена безработица и супер високи печалби например фамилни фирми на мафията за пране на пари.

149

do 166

преди 10 години

До do 166ДА прав си. Написах го заради 'киро' който казва , че намаляват заплатите за да се учеличи печалбата. Ако някой разчира да спечели от спестени пари за заплати , тогава нещата съвсем не са положителни.