139

Инженер конструктор

преди 10 години

Оставете дограмакчиите на мира. Сомо в пълвата снимка виждам поне 10 нарушиния на всякакви строителноконструктивни норми. В БГ всеки строи както му падне, а после реве за обезщетения на държавата при едно смешно земетресение от 5-6 стпен по МСК /забравете го тоя Рихтер вече/. Собственикът на незаконния строеж трябва да носи отговорност за щетите, които е нанесъл на "Башмайсторите".

138

Чичото

преди 10 години

Старите постройки до 69-70 г. нямат опорни стоманобетонни колони. Обикновено конструкцията е от зидария 25 см. широки тухли единички. Трегерите над вратите и прозорците са дървени. Хубаво е при преустройството на такива къщи да се прави бетонен пояс който да захване всички външни стени на къщата. Тук не виждам такъв. Освен това, конструкцията на такъв тип строителство на 2 етажа е значително по утежнена от това на едноетажно от такъв тип. Майсторите, сменящи дограмата не са работили внимателно.

137

Тъпанарство

преди 10 години

Лъжливи майстори, които нищо не разбират. Най-вероятноиганета.Всички стари постройки са без опорни колони. Акъла им, майсторлука им е в ***

136

манго с чук и шило

преди 10 години

До СТРОИТЕЛи ти си намерил с кого да се заядеш :)) . ястреб преди спореше с един дето се правеше на строителен инженер и го разнасяше из форума като гуде слама. оказа се че пернатия е бил строителен инженер. "На българите единствено децата им са хубави и здрави, защото като ги правят, не си ползват ръцете!" :))))

135

9667

преди 10 години

До СТРОИТЕЛМоли се на брадатия по небето да не удари земетресение по силно от 6'та степен по Рихтер. Откакто "кривоглавите ястреби" напуснаха тези земи, всичко се строи от български ръце. И това ми напомня за казаното от японеца: "На българите единствено децата им са хубави и здрави, защото като ги правят, не си ползват ръцете!"

134

Karacho

преди 10 години

Над 6 по Рихтер ,малко ще устискат

133

спец

преди 10 години

Като си помисля,че панелките са с избити цели стени, за да се усвоят балкони и тръпки ме побиват.А някои и преместват вътрешни стени.А в центъра на София няма блок,който да не е изтърбушен за магазини.И това всичко едвали е с одобрени проекти.Та,огледайте се къде живеете,и се молете земетресенията да не са по-силни от 2,5 по Рихтер.

132

karacho

преди 10 години

Ami v Bg chastnite imoti,do 2000 godina kakvi stroitelni dokumenti imat,nikoi ne e kontroliral kak se stroiat kashtite v Bg:-) A,otnosno maistorite,te ne mogat da govoriat bulgarski,ama inache sa maistori vsichkite.

131

Бау

преди 10 години

Тебе трябва да те погне инспекция по труда, данъчни и прокуратура, защото това са твои работници и ти си наредил какво да правят, твоята лакомия и далавери край нямат!!!

130

Анонимен

преди 10 години

Башмайстори са я построили. Каква е вината на майсторите които са подменяли дограмата? Статията втълпява че вторите са виновни а всъщност те би трябвало да съдят собственика на къщата заради която са пострадали .

129

kokalala

преди 10 години

до 142Влака и в Турция там ще ти построят къща.

128

Анонимен

преди 10 години

Икономията е майка на мизерията!

127

хасан

преди 10 години

Поредната българска простотия и излагация, една къща не може да изградите ей, смях и сълзи :-Д

126

чиче

преди 10 години

у б-г има построени милион виле икъщи от крадено! всичко се прави за дни!без проест, сметки и ткрадеш бетон -плочо!крадиш тули-дирек! посли пак и т.н.!има до 3-3 ит без колони!!! напр над албена има без основи-построени от шофьори!да не говорим за строежи в спец места строени в събота и неделяа напълно в груб сроеж, на по 2ет!!!после ако се набуташ-жална ти май...

125

fck

преди 10 години

Тая къща са я правили в час по "ръчен труд" У даскало :D.

124

СТРОИТЕЛ

преди 10 години

ДОКАТО наемате кривоглави "ястреби" за по-евтино ТАКА ЩЕ Е .............

123

Анонимен

преди 10 години

Тази къща ми прилича на България след перестройката от майсторите псевдодемократи!

122

Анонимен

преди 10 години

Тоа коптор се е крепал на джамоветехахахахахаха

121

Анонимен

преди 10 години

Тая сграда е от онея уникални неща наречени носещи тухлени стени с плочи.Явно е бил паралия и минал между капките ,ама нивата с молитва не се работи трябва и мотика.Както на къщата най-малко колона и арматура.По добре скромен дом но със земетръсна шайба отколкото палат от лед ...Четете за лисицата и снежния дворец или трите прасенца.

120

Стефан

преди 10 години

При такова срутване би следвало да стърчат едни арматурни железа, едно чудо... А аз колкото и да се взирам пукната арматура не виждам! Направо си е подсъдимо такова строителство!