34

Хърса

преди 10 години

Интересно защо в медиите се пропуска въпроса какво ще става с отработеното ядрено гориво? Колко струва подготовката и поддръжката на подобно хранилище и това в нашата необятна страна? Руснаците ни доставят гориво за техните реактори и отработеното гориво си го вземат. Дали ще вземат горивото от американския реактор? Дали е разумно да дразним руската страна тъкмо сега когато предстоят преговори за удължаване срока на експлоатация на съществуващите 5 и 6 блок и основната дума в тези преговори е на Русия?

33

ТОШО

преди 10 години

Японците не могат да монтират реактор, ако не получат техническата документация от руснаците.А руснаците едва ли ще я дадат.

32

обективен

преди 10 години

Aко ще имa изобщо AЕЦ у нaс, дa изберaт между европейскa или aмерикaнскa технология!

31

are_kulata

преди 10 години

Westinghouse e част от Rockefeller Foundation.Къде видяхте руски и кремълски агенти и рубладжиии, бе *** нещастни.БСП са същите парцали като вас, вие само дето сте малко по-прости.

30

do 27

преди 10 години

Защото въпросните блокове на Арева в скандинавия са 3+ години над графика и +50% над бюджета до този момент! Други въпроси....

29

dimitar

преди 10 години

BOYKO BORISOV RYAPA DA YADE.KOGATO SE NAUCHI DA LAJE KATO TEZI MEKERETA TOGAVA STE VZEME VLASTA.PO-NAGLI I LAJLIVI DO SEGA MAY NE E IMALO.

28

val 789

преди 10 години

Не искаме ВВЕР-1000,трябва да е УЕСТИНГХАУС,защото американците така ни препоръчаха!!!Препоръчаха руснаците ЮЖЕН ПОТОК-ще го строим,ама от ЕС препоръчаха да преразгледаме договора,защото не е съобразен със законодателството в ЕС и казаха ще видим!!! С такова люшкане и предлагане на *** на запад и на изток политика не става т.е.става,но е по подходяща за магистрална труженичка не за ДЪРЖАВА!! Който подсвирне и дава пари МОМЕНТАЛНО сваляме ***,чест и достойнство-е.. им мамата!!!!

27

Пффф

преди 10 години

Бомба е новия реактор - във Фукушима Реактор 1 е точно тяхно изпълнение (най-гръмналия от всичките 4 броя там)... Другите мисля бяха на Hitachi.

26

Do 25 ot me

преди 10 години

vzemi procheti statiata parvo a?

25

hmn

преди 10 години

До Анонименцялото злато изкопано от човечеството до момента е около 170 000 тона. Не знам тия влакови композиции от Златица колко от него трябва да са изнесли, сигурно над половината :)

24

Анонимен

преди 10 години

Само един въпрос имам, защо не се построи ЕВРОПЕЙСКА ТЕХНОЛОГИЯ НА АРЕВА ПОКОЛЕНИЕ 3+, което се стои във Финландия например, нали сме от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ??!?!? Това, че не може да има избор на технология е дърта лъжа!

23

Анонимен

преди 10 години

До ВасилевСамо за протокола-НИКОГА, АМА НИКОГА нефт,газ и суровините не са били евтини за България. Пример - град Златица и мините в околността-попитай хората там за влаковите композиции изнасящи златото ни за Русия. Отделно факта, че малко хора от работещите там прескочиха 40-ти рожден ден.

22

me

преди 10 години

Ееее не, ново 20. Сега пък ще строи Тошиба?! Че какво й беше на Уестингхаус, нали бяха приятели на демокрацията и с най-великата, безопасна и евтина технология на света? Вече не са ли? А Тошиба има невероятна история на безполасни АЕЦ-и - само една гръмнала и то заради подчертано безхаберие. Браво Стойнев! Нова седмица, нова покъртителна глупост! Не мислех, че е възможно, но ти май ще надминеш предшествениците си по глупост. А и аз да попитам, какво стана с Белене и положителния референдум?

21

Анонимен

преди 10 години

САЩ дължат трилиони долари на Китай и Русия, а военната им сила нещо не респектира напоследък, така че май ще се наложи да ги връщат, т.е.крахът е неизбежен. Затова не е зле по рано да се преориентираме към правилната страна.

20

Анонимен

преди 10 години

искаш му оставката, оно рупа ли рупа

19

Анонимен

преди 10 години

Сигурен съм, че АЕЦ Белене, Южен потоп и 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй ще са на загуба. Всички договори за горните проекти се крият от политиците за да не лъсне истината за получените подкупи и губещите проекти. Когато тези договори се направят обществено достояние би могло да се обсъжда нещо в обществото, а дотогава всичко свързано с тях е предмет на криминално разследване на грабеж в особенно големи размери.

18

Бени

преди 10 години

Ама Уестинхаус е собственост на Тошиба ! Инфантила пелтек май съвсем се оплете в лъжите си ! ОСТАВКА фабриката за луксозни съдби скоро ще фалира ! А на нейното место ще издигнем БЕСИЛКИ

17

Бойко

преди 10 години

Ох майко, добре че имам работа иначе отдавна да съм избегал!

16

Комсомольская Правда

преди 10 години

Тошиба - Японската сила! Тези се отказаха да строят в Япония - ето ти опитно поле в България!Турция защото са много прости ще строят руска ядрена централа. Ама така е, ние сме най-хитрите...

15

ДЮДЮ

преди 10 години

До 11. Само да те светна, че ние и в момента имаме газопровод, който генерира некви кинти. :) При пускането на Южен Потоп, който ще е собственост на Газпром - нашият газопровод отива на скрап. Със заблуден народ като тебе ще ни клатят още 1000 години. :) При условията в момента НИЕ нищо не строим. Газпром си прави газопровод през България, а ние дуаме в плика. Капиш!? :)