81

Анонимен

преди 10 години

А не отчитате, че се вземат пенсионери на постоянни трудови договори и те вземат заплата и пенсия. И какъв е смисъла от замразяването на пенсионната възраст след като не е задължително пенсионирането на тази възраст. Дъртофаците остават на работа, а ние младите ги гледаме със завист как ходят на работа. Променете това и вкарайте задължително пенсиониране

80

Анонимен

преди 10 години

До Имемноо си *** каам ти :) кой ти каза че живея в мизерия или визираш себе си.това беше едно сравнение с това как живеят белите хора.това не е само в испания това е и в много други европейски страни.редно е да се приложи техния метод на определяне на пенсиите. само така няма да обречем нашите бащи майки на мизерия.а и ми се струва че освен високите пенсии там имат и по висока продължителност на живот не като при нас 71 години а с 10 повече

79

Sephora

преди 10 години

Замразяването на възрастта за пенсиониране=ниски пенсии. Увеличаването на възрастта на пенсиониране = кой ще получава пенсия?

78

Закрий МВР

преди 10 години

МВР да се пенсионира на 60, както в западна Европа. Това е спасението. 12-часови дежурства дава половин България. МВР пенсионерите вземат 64% от парите, а държавата дотира само 52% от парите. Т.Е. хората работили над 40 години доплащат за тавана на пенсиите на 40 годишни търтеи. Например сега 1200 мръшляци стоят на границата но не спират никого. Талибаните сами могат да влязат и без гидове.

Като стана дума да пенсиониране, наблюдава се огромна диспропорция във възрастите. По данни на НСИ средната възраст в България е 70 г. за мъжете и 77 г. за жените. Пенсионната възраст е 63 г. за мъжете и 60 г. за жените. С две думи - един средностанистически мъж у нас ще взема само 7 години пенсия и ще умре, а една средностатистическа жена - 17 години. В този смисъл, наистина е по-добре да се уеднаквят възрастите за пенсиониране - или да се увеличи възрастта за жените, или да намали за мъжете.

До tribunТи наистина ли вярваш, че когато махнем борда и освободим лева, ще имаме ръст в икономиката? Те милионерите мило и драго дават да освободим лева, да предизвикаме хиперинфлация, обезценяване на лева и милионерите да си изплатят заемите с жълти стотинки. През 1996 г. левът беше свободен и доларът стигна 3000 лв. Българите вземаха заплати от 3 (!!!) долара, т.е. сегашни 5 лв. Валутният фонд е точно за такива диви бесни балканци, които търсят само печалбата на гърба голтака.

75

Иван Бухов

преди 10 години

Нейков е много прав!!! Прав е и Христосков! Пенсионната възраст трябва да стане час по скоро на 65 години и да бъде равна за мъже и жени!! Трябва и повече: Налага се да се намалят привилегиите и привилегированите при пенсиониране! При нас процентно привилегированите са най много в цял свят!! Заплатите пораснаха, а пенсиите спряха! Пенсията ми изчислена с новия облагаем доход трябва да се увеличи със 160 лева, а предлагат само с 3% - престъпно е това!!! Ще дигнем бастуни, саби и шмайзери!!!

74

tribun

преди 10 години

Един американски икономист,много точно каза,ако българите искате да има ръст на доходите трябва да махнете валутния борд и да имате ръст на икономиката 7-8% в момента ръста е 1,5%,а в Германия около 5%.

73

Иван Бухов

преди 10 години

БСП и ДПС не се грижат за хората, а само за потенциалните си избиратели!!! Стига с привилегиите! Избраниците от първа и втора категория труд се пенсионират млади, с високи заплати и кратко прислужено време, но умножено по две, три, а в някои случаи и по четири!! Това е голямо престъпление, това не е солидарност, а неправда и груб грабеж!!! Трябва да се премахнат тези привилегии!!! Старите пенсии да се преизчислят с достигнатия размер на облагаемия доход!! Това е солидарност и справедливост!!!

72

Гаваз

преди 10 години

Нейков Нейков говориш глупости за какви повисоки пенсии говориш ако продължаваш да работиш с ниски заплати в последните години даже пенсията ще ти намалее независимо че имаш стаж над 40 години а да не говорим че с увеличаването на възрастта и стажа населението се обсърчава да плаща осигуровките следователно една голяма част не плащат нищо.Задължително трябва да има ефективна нова пенсиона система.

71

Цпециалист

преди 10 години

Специалистите много знаят, ама сме докарани до последно място в Европа. В другите държави местните са там, има много чужденци и някак си живеят. Я тук да се приберат всички избягали българи, колко ли ще е безработицата? Защо е така, г-н Нейков?

70

Мунчо

преди 10 години

Да направим възрастта за пенсиониране 100 години с изискване за 82 години осигурителен стаж-така ще имаме няколко пенсионери, ще им вдигнем пенсиите, и ще рапортуваме в Брюксел, че минималната пенсия в България се увеличи с 1000 процента!

69

rabat

преди 10 години

Г-н Нейков "специалиста"наистина ви е време да се пенсионирате защото *** ви приказки будят смях и съжаление!Толкова се вживявате в глупостите които говорите,че чак слюнки хвърчат от устата ви.Вие може и да не искате да се пенсионирате защото ви харесва да бъдите медийна личност,но дали на зрителите им харесва да ви слушат простотиите? Нашите деди имат една поговорка-всяко нещо с времето си. За каква продуктивност от 67 годишните говорите? Продуктивноста е в младите,не в старите!

68

rabat

преди 10 години

Заради такива"специалисти"като Нейков и тяхната политика сме в това положение!До кога на този кух "специалист"ще слушаме глупостите му?Да каже къде отидоха парите на хората от втория пенсионен фонд?С тяхната сбъркана и крадлива политика унищожиха икономиката,здравеопазването,образованието и сега нямало пари и хората трябва да работят до 70г.за да станат по-богати.Вижда се в негово лице,възрастта какво прави-необосновани и не адекватни приказки,нищо че има младежка безработица.

67

ттт

преди 10 години

И след като работя 39 години и ми отнемат 1/3 от изработеното за осигуровки, трябва да взимам пенсия 13 години. Да взимам два месеца много висока пенсия и сбогом не ме устройва."Младите пенсионери не излизат тотално от трудовия пазар. Заради по-ниските пенсии те отново започват работа и са по-атрактивни за работодателите, защото те са по-дисциплинирани, по-опитни"Препоръчвам на младите безработни да са по критични към нивото на образование, за дамогат да ме конкурират.

66

Анонимен

преди 10 години

GLATKA VAZDUH ZA NUZSDAESTIETITE SE

65

Анонимен

преди 10 години

Nejkov e specialist, no nea vse pak se dade glatka vazrast, koito sega bedstvta, zastoto ne mogat da se pensionirat. Osven tva kolko hora izgorjahme za vtora pensija ... A i trjabva da se opravjat zplatitet po9 bransove - lekari, ucsiyeli i prochie.

64

хитро

преди 10 години

Предложение : за да вземаме огромни пенсии най-добре ще е пенсиониране на 90 год,ама я по-добре на 100. Ама разбира се за "богопомазаните "военни и полицаи не се отнася,а точно там е заровено кучето.

63

бореца

преди 10 години

Нека да погледнем какво се случва в една близка нам страна Турция след като имаш 25-30 години трудов стаж се пенсионираш независимо на каква възраст си, така че др. Нейков защо не си вземеш съветите и да вземеш да си ги сложиш отзад!А между другото като държавата няма собственост как да си оправи финансите като няма дивиденти отникъде само едно ДДС остана и преките данъци и разните му там такси като за газовите уредби на автомобилите например, ама затова не се протестира!

62

Анонимен

преди 10 години

Нейков да млъкне завинаги Вместо да се увеличава възрастта да се помисли да се създадат нови производствени предприятия и заводи и в хазната да се внасят реални осигуровки А сега какво Осигуряват хората на минимална заплата и как се напълнят пенсионните фондове Нормално е при трудов стаж за жените 37 години да се пенсионират А тези които се смятат че могат да работят пълноценно и след това да си работят НО ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА ИМАТ ПРАВО ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ ТАКА Е ПРАВИЛНО