17

Анонимен

преди 10 години

Най близката галактика до млечният път е на растояние от 2 милиона светлинни години а млечния път е широк едва 100 000 св.години. Та това значи ,че нашите така наречени журналисти си смучат пръстите докато измислят новините. Пояснение ,,на краката,,

16

анонимен

преди 10 години

Да, готино е да ми изтриете коментара. Там поне имаше 5-те най-големи звезди. И да пак да подчертая че тази е на 6-то място.

15

Voltaire

преди 10 години

До Анонимен 7Вероятно говориш за маса, в случая става дума за радиус.Червен гигант е текущата фаза на звездата, която вероятно е преминала поне един път през свръхнова. Краят на звездата е черна дупка, тъй като надхвърля границата на Чандрасекар.

14

The wizard

преди 10 години

Брех, пълно със специалисти и дават мнения, дават... Единя знаел за други звезди, другия знел, че неможе да се измери, третия (още по-отворен) история гледаме...Вярно е, че заглавието и статията са доста полулярни, ама от друга страна нали не очаквате сериозня научна публикация в днес.бг. Ако просто се добави "до момента" и заглавието ще си е ок. А колкото до историята, да, история гледаме, но история не е илюзия, а съвсем реално нещо. И методите за изчиление са си доста точни.

13

хасан

преди 10 години

Аве кавали, най-голямата звезда във вселената е Лили Иванова, какви гиганти, какви джуджета ви гонят!!!

12

все пак

преди 10 години

Заглавието е много пресилено.Има галактики на стотици милиони светлини години в които има стотици милиони звезди, които не могат да се различат а сложили заглавие - НАЙ ГОЛЯМАТА във вселената...

11

bashkircho

преди 10 години

До Нике1класикNaprotiv bazirano na samata svetlina moje da se izchisli systoianieto na samia iztochnik, seriozno vzemete prochetete neshto drugo osven dnes bg

10

до 10

преди 10 години

Ти колко си изнасилен от към мозък ... :(

9

ОФАНЗИВА

преди 10 години

Днес червените свръх гиганти от Орлов мост ще изнасилят сините стриптизьорки от село Подуене!!!

8

Нике1класик

преди 10 години

Прав си за светлината,но защото нямаме друг начин за измерване!Недостатъкът като в този случай е че ние гледаме в миналото т.е. преди 16 000 светлинни години а какво е в момента никои незнае!В крайна сметка всички звезди които виждаме са в миналото!Дори Слънцето го виждаме с повече от 8 минути закъснение!Пространство-времевата вселелена е много красива,интересна и забавна но в крайна сметка илюзия

7

bashkircho

преди 10 години

До shegiNe moga da razbera zashto dyrjish tolkova da se izlagash. Izmervnaeto na svetlinata e nai-tochnoto i po nikakyv nachin ne e predpolojenie. Dobre doshyl v 21 vek.

6

Анонимен

преди 10 години

Има звезди 300 милиона пъти по-големи от Слънцето.

5

Анонимен

преди 10 години

Краят на звезда като червен гигант е една измислица, която няма реално потвърждение и доказване.

4

Анонимен

преди 10 години

До shegiЗащо вместо да философстваш по формите не си станал един физик че явно разбираш тези неща повече от хората които са отдали живота си на тези изследвания и изчисления.

3

shegi

преди 10 години

Тия пак се майтапят. По никакъв обективен начин не може да са сигурни колко е голяма звездата и на какво растояние се намира. Знам, че има методи за изчисляване на всички тези неща, но те са базирани на куп предположения и най-вероятно са стъкмистика, а не наука.

2

Любопитен

преди 10 години

И ся кво?

1

нона

преди 10 години

Браво! со скери:(