48

gfgf

преди 10 години

До някойdano!

47

даскал Кольо

преди 10 години

И аз бях учител. През 1984 та завърших филология с отличен и за награда ме пратиха да преподавам в едно турско село. Издържах точно три години сложих кръст на професията.

46

Анонимен

преди 10 години

Az mislq,che sled 10g i polovinata ot tezi 127000 pedagozi shte sa mnogo,s ogled stopqvaneto na naciqta!A na togavashnoto mnozinstvo ot hora(bratqta romi) uchilishte ne im trqbva!:)

45

Учител до ДИДО !

преди 10 години

САМО ,пълен невежа би написал такова нещо ,очевидно не си стъпвал в средно училище от поне 20 години ...!!!!Не би могъл да издържиш и един учебен час ,защото трябвя да учим и възпитаваме децата на родители с твоето мислене ....Така било то ,"....само почивки и ваканции..." -за всеки учебен час се готвим вкъщи, неуважаеми и то с часове ....ЗА КОЕТО И ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАШ.... И ДА ТЪРПИМ ЛИГЛЬОТО/ТА ТИ ,КОЙТО НИЩО НЕ ЗНАЕ ,НЕ ВЛИЗА В ЧАСОВЕТЕ ,,А КОГАТО ИДВА ПРЕЧИ ,МЪРЗЕЛИВ ИЛИ ПРОСТО *** ....!!!

44

Даскал

преди 10 години

До ДаМного правилно си го казал, така е! Аз ще те подкрепя с един цитат: "Свестните у нас считат за луди, / глупеца вредом всеки почита". Това, впрочем, го е писал Христо Ботев, който също е работил в училище... И той ли е бил луд? Да, луд ще да е бил, че си е дал младия живот за разни неблагодарници, дето сега пишат по форумите. Майтап бе, Уили...

43

Да

преди 10 години

работиш в училище-трябва да си луд...

42

Безпартиен

преди 10 години

За военните и полицаите...дето като раздавал акъл Господ...те били на учение.... може да има стартова 1000, а за този на който си поверяваш детето не може!

41

Безпартиен

преди 10 години

Вярно комунизма е била прогнила система и тн. , но е имало някои хубави неща...поне за тези, които завършват висше... не съм чул да е имало хора, които да са били без работа или да не си работят по специалността! Ама да си учил 5 години и да стартираш с 450 лева е смешно! Че то като студент си правил 2 пъти повече....! За българските условия не виждам как така няма ресурс поне за една заплата от 1200 стартова нетно! Хайде моля моля .. и после искате да създаваме български семейства...е как пък..

40

Безпартиен

преди 10 години

За какво ми е тази диплома вече незнам! Отивам да кандидатствам за учител и съм единственият под 30 ! Ама моето момче нямаш нужния опит! Обяснявам, че съм на 24 години имам изкарана практика.... от 17 годишен работя без прекъсване (отразено всичко с документи) , в САЩ работих година и половина, "ама не ....съжаляваме не сте с достатъчна подготовка".....Тогава защо пишете в изискванията, че ги покривам... вашата ***, за да не се изгубят интусиасти да учат археология и история ли ...за 450 лв

39

Дечоолу

преди 10 години

*** учителите, ученици дали ще има е въпросът?

38

nhgvetz

преди 10 години

"След 10 г. половината ни учители излизат в пенсия" - След 10 години няма да има нужда от учители - ще се раждат българчета в Англия от англичани педофили.

37

Анонимен

преди 10 години

До viva1234бях учител в езикова гимназия, не бих се върнала никога. Сега съм в кол център - връзвам 1500лв и си свиркам. Така че това с бачкането е за мързеливите и некадърните, а и в момента съм на почивка в Италия.Чао!!!!

36

TTT

преди 10 години

Най-тревожно е,че младежите предпочитат да са безработни или да заработват нещо на частно,отколкото да стават учители.Дори завършилите педагогически специалности работят като бармани,продавачки,охрана,журналисти,...но не и учители.

35

итател

преди 10 години

До до 34 - продължениеТрудна е работата ти, приятелю! Що не станеш даскал, а? Знаеш ли колко лесно ше си живееш?

34

Коментатор

преди 10 години

До DidoТака, както си я описал тази работа, учителската, направо е райска песен! Да се чудиш и маеш защо проф. Клисарова се тревожи в такъв случай! Или тя не познава образованието, или ти. Или - или... Едно от двете, или по-точно: ясно е кое от двете...

33

до 34 - продължение

преди 10 години

... среща с шефа, на когото си последен приоритет и те оставя за накрая. Отпуск - фиксиран, ако искаш да излезеш по друго време, само мисълта, че преди това трябва да отхвърлиш цялата работа, те отказва; болнични - невъзможни, в краен случай, ако детето е с 40 градуса температура, може първия ден да поостанеш при него. Така че да не се сравняваме, моля. Като поработите няколко години в частния сектор, тогава ще си говорим.

32

До 34

преди 10 години

Аз пък да Ви кажа какво е да НЕ си учител: автобус 7ч (заводът е на 10 км от центъра на града), 8 - 17 официално работно време, уж с обедна почивка, която се свежда до 10 минутно хапване в стола, докато се обсъжда работата с колеги. Звънят и двата телефона, отхвърлят се мейли като тенис топки, срещи с изоставащи и неизоставащи, повечето настойчиви до арогантност, 17-19/20 часа - при повече късмет - време да свършиш малко работа, изискваща концентрация, при липса на късмет - среща с шефа...

31

Dido

преди 10 години

Няма страшно, учители ще има. Я,моля ви се ,ми избройте един пълен работен месец през учебната година,която започва в понеделник..,а, май няма такъв? Ваканции предсрочни, вътресрочни,междусрочни,околоизборни,да не изброяваме официалните празници,спортни празници, екскурзии,празник на съответното училище...Да има друга такава професия?Та...учители ще има след 10 години.Дай ,Боже, ученици.

30

Мей-мей

преди 10 години

До 10 год. не се знае дали ще я има държавата,учители все ще се намерят.А иначе е вярно ,че труда на учителя трябва да се уважава,защото в неговите ръце е най-ценното ни -децата.

29

crispello

преди 10 години

В нито едно училище не търсят млади учители, все си вземат на работа пенсии с по 10-20 години стаж, а младите като нас,които са излезли от университета с ясната цел да бъдат учители, стоят безработни.От 5 години обикалям училищата и навсякъде ми искат по 5-10 години стаж,нагласят си все техни хора и то предимно възрастни.А ние младите какво да работим?Затова след 10 години няма да има млади учители,защото всички ще сме в чужбина.Осигурете работа за младите учители,а не пишете неверни неща!!!!