13

Toma

преди 10 години

Sega ostava da se nalozi kato oficialen parvi ezik i vsichki ot tribunata na Evropeiskija parlament da govoriat i pishat sas slavianskata azbuka.Kak ne mozem da razberem ,che vsichko tova si go prevezdame nie i da si go polzvame samo nie.Ostanalite evropeici shte si polzvat originala.Estestveno za vsichko tova si plashta celija bulgarski narod ,za edna duzina prevodaci i specove ot BAN

12

регистрирах се

преди 10 години

Много благодарим. Предпочитаме обаче в знак на уважение да ни приемат в Шенген, да изравнят субсидиите за нашите земеделски производители с тези на европейските, да приемат нашите ромски събратя като пълноправни членове на милото ни общоевропейско общество и други подобни дребни знаци на уважение.. А кирилицата можем и сами да си я ползваме, айде холан..

11

Анонимен

преди 10 години

От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава!Кирил Христов (1875 1944) е български поет, писател и преводач... "Бурни години. 1913-1916"

10

catenaccio

преди 10 години

може и така:OSTAVKA!

9

2013

преди 10 години

Чудесна инициатива - поздравления за Калфин, ако е негова!

8

BG

преди 10 години

Ами сега, на античките македонски дружки на г-н Орешарски им се дръпна л... !!!"Македонската азбука", на "македонските братя" въведена в ЕС от "ТАТАРИ", "ГАДНИ МОНГОЛИ" ?!??!!!СРАМ И ПОЗОР, МАКЕДОНЦИ ВЕЛИКИ !! Саше Величковски в гроба се обръща !!

.... То хубава тази новина...... Признават ни хората.... ОК.... Но да попитам... ей така... между другото.... новата "Мис България" ще може ли да ЧЕТЕ И ПИШЕ на "Европризнатия" вече Български език?!?! Защото като гледах няколко предавания.... имам известни съмнения в това! Хе хе хе хе...... :) ;) :)

6

dimitar.nikolov.sf

преди 10 години

Не знам какво признават и не, факт е, че автоматите, на които се правят разплащания за каквото и да е в Австрия не работят с новата емисия евра, на която името на валутата е изписана и на кирилица!

5

Анонимен

преди 10 години

До ДиктаторДо там, че трябва отново и отново да се борим за утвърждаване и да повтаряме вече водените битки. Но браво, защото иначе въпреки приказките някои държави-членки са по-равни от другите и до сега яростно игнорираха езика и азбуката ни.

4

21210

преди 10 години

Да, така е в приказките! А в живота винаги става обратното!

3

художника

преди 10 години

...и ний сме дали нещо на светът,на вси Славене книга да четът...-----------------------Най-накрая и Европа да го признае! По този повод се питам, защо Русия и другите държави твърдят, че имат на славянска писменост? Това си е наша азбука, създадена в Преславската книжовна школа през далечната 886г.Само си представете... сега е 2013г.

Хубаво! Това - добре!!! А заплатите ни...... заплатите ни питам , Другарки и Другари "управляващи" ( без значение дали са от БСП,ГЕРБ,"Атака" или ДПС.... то е ясно,че 90 процента от тях.... всички са "бивши другари и другари-партийци"....) ?!?!........... Или викате.... важното е да има парички за вас и евтините кюфтаци и безплатен превоз до родния град , а?!?! Както и за такива като Прокопиев... Ковачки... по някои и други 50-100 милиона от някоя фалирала банчица или пенсионно фондче?!?!... :(

1

Диктатор

преди 10 години

Ами ние сме си признати още от 9ти век с кирилицата. Кирил и Методии са обявени за Покровители на Европа от не кого да е, а от римския папа. Черноризец Храбър сигурно прави по няколко обората в гроба. До къде я докарахме