29

Като казвам БОЙКОТ

преди 10 години

Имам в предвид ПЪРВО да не допуснем "ония, купените " да припарят до урните.Има начин това да стане.

28

tedi

преди 10 години

Пак аз... Само мажоритарно? До сега 25 години кметовете и президентите все мажоритарно ги избираме - я се огледайте - те по-различни ли са от дупетатите? Или са все същата стока? Май ще дойде прав дедо-цар, чипа трябва да сменяме, не избирателната система. На калпава ракета космоса и е крив, та и нашата работа е такава.

27

vesko02

преди 10 години

Само личности ,партиите да подкрепят който искат.

26

теди

преди 10 години

1. Задължително гласуване на всички по закон!2. Интернет гласуване3.изискване за основно образувание.

25

tedi

преди 10 години

Задължително гласуване? - дръжки... Е те такова животно нема. В смисъл, имаше го преди, при социализъма, щото ни беше страх. Сега може да се опита само задължително отиване в избирателната секция. Под стража, с камионетка. Какво ще пусна в урната си е моя работа - например празна (непопълнена) бюлетина. Най-добре ще е тогава гласуването да е платено. Отиваш в секцията - получаваш 20 лева.

24

Мистър Х

преди 10 години

въпросът е какво искаме - криза на идетичността и 300 партии, коалиции (пропорционална системва), или стабилин мнозиства в парламента и слабаопозиция, при дев или четири партии (мажоритаран система) второто предполага борба на идеи, но се исак и развито граждансок общество, защото при мажоритарните системи опозиицята изчезва при този модел. При първия вариант паритите в коалициите взаимно се следят и има по-силен контрол, но пък има повече договорки и мръсни сделки

23

Мистър Х

преди 10 години

Мажоритарната система благоприятства двупартийния или дву блоковия модел. В българия веротно при мажоритарна система биха се получили дав блока БСП-ДПС и герб -десни., който ще се радуват. малките партии (РЗС) ще изчезнат. Мажоритарната система предполааг борба на идеи,. И в английския и в американсикя и вариант победителят взима всичко - в американсикя вариант в Кърджали където има 60 % турци и 4о- % българи всичик депутати винаги ще са от ДПС. В англйския вариянт. ще се смята общия %

22

Анонимен

преди 10 години

И НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ГЛАСУВАТ САМО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.Т.Е. СЕ ЗАБРАНИ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО!КАТО СЕ ОПРЕДЕЛЯШ КАТО БЪЛГАРИН,ЩЕ ГЛАСУВАШ.АКО СЕ ОПРЕДЕЛЯШ КАТО БЪЛГАРИН И ТУРЧИН ИЛИ ДР. НЯМАШ ПРАВО ДА ГЛАСУВАШ!

21

Мистър Х

преди 10 години

мажритарният вот има една особеност - при него има старшно стабилин правителства. Например сега два пъти Герб бе пръв сила, но единят път с над 20 процента, а втори с по-малок от 4. Ако имахем английската система, герб щеше да има над 120 депутата и в дваат случая - щом си пърив задължителон получаваш над половината депутати, а колок точон е въпрос на формули. затова в АНглия няма паднал кабинет.

20

Деян

преди 10 години

До pА не мислиш ли, че при мажоритарен вот ще стане още по-страшно? Примерно: всички партии ще се изпокрият зад мажоритарните кандидати и пак ще дърпат конците, но чрез лобисти. Аз немога да преценя дали е по-добре, но има реална опасност Станишев, Доган, Бойко, Волен и компания да минат в сянка и отговорността пак да остане 'там някъде'.Според мен трябва ние, гражданите да не заспиваме никога вече и всеки път, когато някой реши да се е***а с нас да му показваме, че следим действията им.

19

p

преди 10 години

Само мажоритарен вот е спасението ни,всичко друго е старата система в нов вид.

18

123

преди 10 години

Двукамарен парламент.

17

Анонимен

преди 10 години

За какви промени говорят, след като хамалогията с неясното разнасяне на чували с бюлетини ще продължи. То е ясно, че някои се заменят с такива донесени от печатници платени от някоя партия... Това ли ви е промяната ?

16

шут

преди 10 години

До Анонимен 15 Сега в Парламента няма лява партия, защото всички до един са едри собственици благодарение на ВАС!Тези дето подскачат отвън по площадите за по 40-50 лв на практика се опитват да отнемат и пропилеят бъдещето на много млади хора решили да живеят тук.

15

Анонимен

преди 10 години

Задължително гласуване!

14

Анонимен

преди 10 години

14, точно, то всички партии са "десми", ама под дясно трябва да се разбира партия на едрия бизнес.

13

шут

преди 10 години

Дрипльовците и бедняците защитават едрия капитал дето ги дере до кокал! Смешници, я се огледайте кого подкрепяте ,на кого в ръцете тикате зорлен властта и богатствата на почти затритата ни държава.

12

Сис

преди 10 години

А то дори няма ляво и дясно....

11

Анонимен

преди 10 години

Поредната обида за интелекта, ама то не, че много са останали интелигентните, де, та всичко е "ок". Какво "ляво" и "дясно", ало? Първо, имаме само мафия, и второ, имаме ЕС мафия, която диктува голяма част от политиката, така че ако някой иска да има различаващи се партии, то освен, че трябва да се отървем от мафията, трябва да се отървем и от ЕС (Комунистическия съюз). Ха познайте дали ще стане?

10

Анонимен

преди 10 години

В една демократична държава всеки има избор да гласува за ляво и дясно. Но престъпно е да гласуваш за измислена партия ,каквото е ГЕРБ. Замислете се от кой е създадена, вижте кое е лицето между 1990 и 2000 г.., кои са му приятелите, коя му е приятелката, как се купува банка. Не искам да смятам ,че милион българи подкрепят и одобряват извършването на престъпления.Не, че другите не са престъпници. Затова трябва млади десни хора.А тези сега на пощада искат ГЕРБ. Не не съм съгласен.