61

заеби

преди 9 години

Абе момчето е направило нещо уникално. Всички които са против това, средния пръст в дупето и довиждане.

60

Анонимен

преди 9 години

Браво !

59

Светла Михайлова

преди 9 години

ЕТО ЕДНО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ , НА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАМЕ ПОНЕ КОЛКОТО НА КРИСИЯ !!!

58

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЕй,разбирач такъв....я кажи кои негови връстници са го натупали,че аз нещо не ги видях....детето игра в групата до 12 години и загуби от унгарката и от Вики Радева,а унгарката ги наби всички.....

57

j9sd

преди 10 години

kazanlak/news-9988.htmlДа..да.... 2 световни за 6 месеца, едно 18 и 1 първо място. Ей на това жалко ниво е българската журналистика.

56

Дерзайте деца

преди 11 години

Познавам и момче, което бе племенник на преди споменатия талант. Но обстоятелствата се развиха така, че зависта и "народната" милиция потъпка завинаги този шахматен талант. Смачкаха го. Направо се възхищавам на двамата нови млади тшахматни таланти и от все сърце пожелавам да постигнат шахматния връх.

55

Бъкаме с таланти

преди 11 години

В моите детски години, познавах дете в 4-ти клас, което биеше първоразрядници шахметисти. За съжаление не доразви големия си талант. Но когато имаше деца, направи всичко възможно неговия син да бъде голям шахматист - стана републикански юношески щампион, а по-късно и републикански шампион за мъже. При сина му повечето бе упорството и той постигна мечтата на баща си, който наистина бе талант, блестящ талант. Веднъж, когато бе в 11 клас заговорихме защо изостави и таланта си, но само вдигна рамене

54

Анонимен

преди 11 години

Абе фашист, ти толкова ли не разбар,че това не е негативно гледане,а просто ти казват истината-че това "световно" няма такава тежест и значимост както истинското Световно ,което ще е през декември в ОАЕ.Факт е че малко наши деца са участвали в Гърция,факт е че доста чужденци не са взели участие също.Може да направиш и на футбол такова световно-и България да стане шампион!Тогава всеки би си задал въпроса-що не са играли Бразилци и немци,а испанците са с футболисти от 3-та им дивизия.Е,радвай се.

53

ФАШИСТ

преди 11 години

до 56 - не Ви се сърдя и най-малко имам за цел да Ви обидя - обичам шаха и се радвам на всяка победа от българите !

52

ФАШИСТ

преди 11 години

до 55 - явно Ви пречи нещо , за да гледате негативно на постижението на БЪЛГАРЧЕТО Цветан Стоянов ?Играете ли ШАХ ? може да местите добри заучени ходове в дебюта , след това сте жертва на песимизма си , правя Ви мат с пешката ! по добре си скрийте царя да не го дрънкате по калдъръма . Темата е ШАХ , не на политиката !

51

Анонимен

преди 11 години

Фашист,ти занеш ли в момента какви скандали има в бълг.шах?Знаеш ли,че в момента сме за посмешище на цял свят заради един Б.Иванов,който разиграва всички?Един посредствен шахматист изведнъж почва да бие гросмайстори!Все едно Спас Делев изведнъж да стане по добър от Меси и Роналдо и да те убеждава,че е "чист" и че всичко е плод на много труд.И никой да не може да се справи с тоя "феномен"-Б.Иванов! И сега ни сервират "световни " шампиони,без да е минало световонто първенство.Кое е негативното?

50

Анонимен

преди 11 години

Коментарите не са негативни,а реални.За съжаление-българина много обича да го лъжат и да си живее в лъжа.Уж сме все най-умните,най-работливите най най най,а все с най разбити улици,все *** ни управляват,все караме коил 4-та употреба.Що просто не приемем реалноста-имало турнир-носещ звучното име-световно първенство за ученици.Ако ще и-галактическо-вселенско да го кръстят.Като имаме вселенски патриарх-да не би да сме цъфнали и вързали? Кое избираме-вселенската лъжа или простичката истината?

49

ФАШИСТ

преди 11 години

чета негативните коментари на някои "отворковци ", показател за световното качество на българският шах се вижда в Game Knot , Chessmaniac, без да притежават шахматни титли , мачкат всичко на ред ! Да е честито 1 место на Цветан Стоянов !

48

анонимен

преди 11 години

Един авер като разгледа това в Гърция и вика-има 6 групи при момчетата и 6 при момичетата,тоест поне във всяка група по едно българско дете трябва да има най малко.И така се правело-винаги пращат шампионите,тоест трябва да има поне 12 наши деца.Да,ама-само 6 участват,от които само 2 са шампиони на България-а другите-никой не бил чувал за тях.Само това би трябвало да накара човек да се поразмисли дали това състезание наистина е било важно,защо другите българчета не вземат участие.

47

търсещ истината

преди 11 години

Сравнете двата линка с класирания-единия от Световното в Марибор-другия от "световното" в гърция -chess-results/tnr84653.aspx?art=4&lan=24&flag=30&wi=821chess-results/tnr95775.aspx?art=4&lan=24&wi=821Веднага ще ви направи впечатление че първите 17 в Словения въобще не участват на "световното" в гърция! На кому е нужна поредната лъжа? На кому са нужни измиселни успехи,а като се иде на истинското Световно първенство нашите деца да ги бият здраво?

46

чужденец в България

преди 11 години

България има повече световни шампионо по шах на глава от населението от всички страни в света! Само можем да се гордеем с това!................Абсолютно вярно, подкрепям с двете си ръце...Българите са много надарен народ, космичен народ, това и Ванга го е казвала, но системата ги мачка, огромен потенциал е бил прахосан и това е голямата трагедия на тази държава...

45

Анонимен

преди 11 години

basi i svetovnoto parvenstvo- s 20 u4astnika.4e to sama na balkanskiq poluostrov ima 20 dargavi.6to lagat horata taka s fal6ivi uspehi-pak li izboren hod?

44

търсещ истината

преди 11 години

Като се разрових в интернет с помощта на наистина шахматеун деутл открих следното-миналата година на Световон първенство в Марибор Цветан Стоянов е на 18 място от 136 участника,а Драгиева е 14-та от 105 участника.Сега в Гърция-Драгиева е-1ва с 20 участника!!??!! а Цветан-1ви-с 80 участника!Аз си правя извода-че май нещо не е наред.В Марибор участват 18 бълг.деца-най-доброто,а сега само 6-и ,като 4 са непознати никому.Нещо някой не пише цялата истина май! И наистина следващото световно е в ОАЕ!

43

муспи

преди 11 години

Ако тиквата стъпи на власт, ще го покани в Бояна на един мач.

42

Анонимен

преди 11 години

bravo