270

666! СУПЕР...

преди 10 години

....РУСКИО ЦАР СЕ БЕШЕ УМИРИСАЛ...ЗАТУВА МУ РЕЗНАА ТИКВАТУРАТА ...!....РУСКИТЕ ВОИНИЦИ НА ЦЕНАТА НА МУХИТЕ...!

269

Да знаете...

преди 10 години

Цитирам Чл.108 от Наказателния кодекс на Р България: (1) Който проповядва фашистка ...идеология... се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева. Защо...хайде до тук, засега!

268

Do 314 от 310

преди 10 години

С голямо закъснение ти отговарям , че 10000 долара за всяко новородено е мисията невъзможна защото : РУСИЯ 12.11 births/1,000 population (2013 est.) или 142,500,482 (July 2013 est.) = 1 727 680 бебета *10 000 долара = 17 256 808 370 долара ,а за здравеопзаване годишно дават 5.1% of GDP (2010) , което прави : $2.053 trillion (2012 est.) * 5,1% = 104 703 000 000 или 16% от здравния бююджет примерно , бюджета на социалните институции не би бил по голям така че цифрата дето я цитираш е невъзможна

267

Аз съм 321

преди 10 години

...само външно. Конструктивно различията са от земята до небето. Газовата автоматика е измислена от мексиканския генерал Мондрагон. Великият Джон Мозес Браунинг има великолепна карабина още в края на ПСВ. Американците цялата война използват самозарядни карабини с облекчен патрон. Руският патрон 7.62х39 по всички характеристики превъзхожда немския 7.98х33. АК-47 има деца, внуци и правнуци, от 5.45 до 12 супермагнум за ловно оръжие. StG-44 е сляпа клонка на еволюцията и няма никакво продължение.

266

До № 209

преди 10 години

За Гудериан: в руския текст на него в Уикипедията се отрича да е специализирал в Казан. Само ходил да инспектира полигона "Кама", където са тренирали немски танкисти. В английския текст обаче се споменава, че вероятно е бил повлиян от идеите на маршал М.Тухачевский, впоследствие разстрелян, както и други видни съветски военачалници. А книгата се казва "Achtung, Panzer!", извинявам се за грешката! Колкото до "Шоп", оставам с презрението си към неговата тъпота и злоба. АК-47 има общо с StG-44...

265

анонимен

преди 10 години

До 319Ако се води несъзнателно до някъде е така. Намирали са командири които са нямали и понятие от война. Скоро гледах интересен случай - 1 месец по няколко пъти на ден се опитват да превземат рубеж от едно и също място, сменят командира и е превзет за 2 часа като нападат от страни. Имали са и велики командири.

264

Несъгласен

преди 10 години

До 666! СУПЕР...През 1902г имаме подписан Военен договор с Русия.1905г Наши воени участват във войната в далечния Изток.През Балканската война Русия спря настъплението към Цариград.Застана на страната на СЪРБИЯ и ГЪРЦИЯ.Насъска Ръмъния да ни нападне и и построи 3 Понтона на Дунав.Англия и Франция бяха на наша страна.Когато Турция иска да настъпи те и казват;Нито крачка от линията ЕНОС-Мидия.Русия расреши на Турция да влезе до р.Марица.Русия има вина за клането на ТРАКИЙЦИТЕ.

263

Несъгласен

преди 10 години

До На ВВС - с презрение;При първата среща на Сталин с Антъни Идън(през ВСВ) Сталин иска да даде Бургаски и Хасковски окръг на Турция зада запази неутралитет,като казва че 1 пристанище на Черно море ни стига.Добре че Англия не се съгласи.

262

666! СУПЕР...

преди 10 години

....КРАСНАЯ АРМИЯ ОПЛОТ...!

261

Анонимен

преди 10 години

308 а кво се възмущаваш , кога човешкия живот е представлявал нещо в Русия , никога , дори мафията им е най-страшна на земята , те избиват до крак без да се съобразвяват с пол и възраст . Само преди 12 години дадоха нагледен пример какво се случва с тези които са срещу тях , Грозни беше разръушен до основи , там умни бомби нямаше .

260

Анонимен

преди 10 години

307 англичаните си страдат по Британската Империя руснаците по Руската Империя , теб те нема в целата схема така че кво те бърка

259

На ВВС - с презрение

преди 10 години

Отвратителна статия! Има нещо много злобно, канибалско в нея. Дали англичаните са събрали всички свои кости от пясъците на Сахара? Е, вярно, там повечето бяха от Австралия, Нова Зеландия, Индия, Непал. АЗ ЛИЧНО бях спрян от вървящото пред мен русначе, когато щях да настъпя в гората ръждясала ръчна бомба. Съвсем близо до Ленинград - при Старый Петергоф. Какво ми разправяте? Слава, вечна слава на великия руски народ - народ страдалец, народ победител! Заради тази война те отново са с мощна армия!

258

до Имигрант

преди 10 години

Не съм го завършил!Великобритания изопачава деиствителноста има открита омраза към Източна Европа ,към Германия ,Русия и Китай.Освен това страдат от мания по Британската Империя.Достатъчно е да си пуснеш най-обикновен британски канал и всичко е наслагване на пропаганда.А за воината бъди сигурен ,че има поне 10 000 живи българи участници все още!Има една култова снимка на нео-нацист дето бива ударен от жена с чанта - намери я и виж каква е жената!

257

патриот

преди 10 години

Статията е пълна пропаганда и манипулация. Четете и други източници и сравнявайте преди да вярвате на каквото и да било. Тук искат да опорочат самите руснаци и правителството. Сравнявайте фактите. Руските войници не убиваха ранените си, както правеха германците, а с цената на живота си ги спасяваха. Има много доказателства във войната за моралната висота на руския войник. Затова и Русия победи! Повечето медии обслужват този, който им плаща. В света се води русофобска пропаганда! Защо? Мисли!

256

Нике1класик

преди 10 години

Неразбирам откъде руснаците ще разберът кой по кое време е умрял!Трябва да Ви кажа че бившия СССР е една държава с минимум няколко десетки милиони избити войници!Само по време на интервенцията на победилата антанта срещу СССР по данни на самите комунисти загиват над 5 000 000 граждани на СССР!Ако се сложи първата и втората световна война Съветския съюз заприличва на едно грандоманско гробище!При това без да се взимат предвид жертвите на комунистическия терор!Не пожелавам подобна съдба на никой!

255

Анонимен

преди 10 години

Абе като прочетохте статията, не видяхте ли, че държавата непосредствено след войната е имала по-важна работа - да възстанови икономиката. Територията на СССР е необятна, а жертвите са милиони.

254

до имигрант 3

преди 10 години

Британски филм за ВСВ почва с Т 34 и Тигър.После се обеснява как Тигъра с удар от 3 -4 км удрял Т 34 и то правило ефекта на тапата ..,накрая завършва с шърманите и съюзниците дето атакуват и печелят.Както и да е типична статия в тоя стил е и момента е да се наблегне на стърчащите кости ,за простолюдието тоя фрапиращ момент е най-важен.

253

до Имигрант -2

преди 10 години

Цялата британска пропаганда разчита на един блудкав текст и смисъл ,но се натрапват фрапиращи епизоди и точно това е целта от всичкото да останат точно те в съзннието.Пример -" Сиви Панелки" ,"Гулаг" .., тея клишета са толкова изтъркани вече ,че повтарянето им от някои по промити само ти дава насока колко са ефективни.

252

до дедо

преди 10 години

Чудя се твоя дедо де е бил като са летяли Б 17 над България. Имигранте в случая тея дето ровят ги има в ю туб и са си мизерни търсачи на трофеи!Виждал съм над 40 клипа и верваи ми само намереното ги интересува.ББС хубаво са си направили материяла ,ама да ги питат колко е един запазен Люгер на търговете.

251

фсб

преди 10 години

61 до 55 - Първо драги ми, смехурко, агресорът тук е Германия, като такъв избива наред местното население - абсолютни ***...... Второ не ми пука какво са правили с немците след това.......................................................................................................грозно е да пишеш така срещу обикновенния германски войник, кохто също е воювал не по неговата воля, а защото така му е наредено, тези хора също са изпитвали болка и страх, войната е лоша за всички....