90

Анонимен

преди 10 години

немога да со обясня едно................Защо Дянкоффффффффф съсипа целенасочено българския бизнес????????????????????

89

У

преди 10 години

Ама бачо 91-ви, то ти си на работа, ама следиш приятелите си кога са в интернет. Ами ти как хем работиш, хем ги следиш? Да не си СЛЕДЯЧ?

88

+

преди 10 години

няма работа, няма пари, затова заминават, но кой ли го е грижа ?

87

До 101

преди 10 години

101, не си прав. За необразованите може и така да е, но ако знаеш език, ако си разбираш от работата, от занаята, те приемат без никакви проблеми. Имат известни резерви в началото, защото нямат представа, че България е повече от ***, дето свирят с цигулки на площадите и лелките, дето просят по улиците, но това е напълно нормално. Работата е напълно нормална, и е много по-добре да си работиш за пари в чужбина, отколкото да си стоиш в България и да печелиш 600 лева и да вършиш същата работа.

86

Анонимен

преди 10 години

Напускането на държавата е много"правилно" решение. Миите кенефите и задниците на старците на запад . Бъдете роби там , никога няма да ви приемат , никога, всичко там спрямо вас е лицемерие! На запад и в ЕС на никой не му пука за българите , те гледат евтин работник, послушна и зависима жена и евтини курорти . Видяхме го колко е вилик "великия" запад.

85

Анонимен

преди 10 години

Освен, че икономиката ни беше ликвидирана по учебник, малкото работещи фирми в областта на комуникациите и услугите са чужди и изнасят печалбите си към фирмите - майки. Същото е положението с банките. Капиталите се изнасят, а младите хора се изнасят след тях. Те също са капитал, и то безценен. Честита ни колонизация и приемане при банановите републики!!!

84

Дивият запад

преди 10 години

"На практика ние си имаме работа със страна от Дивия запад", каза занимаващ се с Източна Европа служител от ЕС, който изрази съмнение в способността на България да прилага закона и да живее съгласно демократичните норми."

83

Дивият запад

преди 10 години

'Очаква се на изборите в България в неделя да победи десноцентристката партия, оглавявана от бившия министър-председател Бойко Борисов, въпреки че тя може да не събере достатъчно гласове, за да състави свое правителство, а казва, че няма да участва в коалиция.Това увеличава изгледите за по-нататъшна политическа несигурност в страната и също така поражда съмнения за икономическата й програма, като и двете неща ще намалят тежестта й в Брюксел.'

82

НЕ Е ВЯРНО !!!!

преди 10 години

България изобщо не страда от липса на хора.Особено от липса на млади хора.Още по времето на комунизма превръщаха в посмешище семействата с три деца като им се подиграваха че са детска градина.Беше унизително да имаш две или три деца.Така че по-добре да няма деца отколкото да ми се подиграват че имам две или три деца.Никакви деца !!! Нещата не са от вчера а от отдавна - да няма деца!

81

Анонимен

преди 10 години

Как няма да страда България,нали Европа това иска ,ЗА ДА НИ КУПУВАТ ЗЕМЯТА НА БЕЗЦЕНИЦА.ТРЯБВА НАРОДА ДА СЕ ОБЕДИНИ ЗА ДА НАПРАВИМ ПО-ДОБРА БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ДА БЯГАМЕ В ЧУЖБИНА

80

Анонимен

преди 10 години

Ще страда, защото няма работни места за младите хора. За това ще страда - всички работни места в администрация и т.н. са заети от връзкари, които по цял ден нищо не правят и гледат да им мине работното време. За това седене те получават по 1000 лв. заплата, че и отгоре а за премиите да не говорим. В това време младите хора чистят *** в чужбина или работят в закусвални понеже видите ли работа нямало - работа има, ама се заема от ей такива търтей и *** хора на тоя и оня.

79

Анонимен

преди 10 години

България заприличва все повече на САЩ, които стават държава на *** и *** без да са имали никакви комунисти.

78

Геро

преди 10 години

Хайде сега да се появят Хампарцумян, Бехар и други представители на работодателите и да обяснят как няма квалифицирани кадри в Бг! Интересно ми е на бизнесът в Бг какви неземни кадри му липсват, а и да не забравим да работят за без пари ...

77

Анонимен

преди 10 години

България след време ще бъде давана като пример в световните училищни учебници като първата страна в света унищожена и ликвидирана като държава от своите комунисти!Дори в бившият СССР(Съветска Русия) комунистите не успяха да унищожат тяхната държава!Това което е днес БГ беше предначертано на Кръглата маса 1990г. от Андрей Карлович Луканов(потомствен предател и ренегат)и всичко начертано в този план неотклонно се изпълнява от всички БГ-политици!Запомнете: БКП=ДС=БСП=СДС=ДПС=ДСБ=НДСВ=РЗС=ГЕРБ

76

Анонимен

преди 10 години

От доста време живея в чужбина.Живея сравнително добре и изпращам пари на близките си в Родината, за да могат и те да живеят добре и да си плащат сметките. Прави ми впечетление обаче, че всички мои приятели / които работят в България / влизат във Фейсбук в 9ч и 10 мин и излизат в 16ч и 50мин.Това е времето , когато са на работа. Та в работно време харесват , коментират, качват снимки, чатят си...... Питам се кога работят. Тук това е невъзможно.Влизаш на работа и работиш.

75

не емигрирал

преди 10 години

Проблемът в Бг е че няма реални работни места нито за вишисти нито за среднисти. Всичко е ала бала. Ние нямаме икономика на която да са и нужни хора за да работят. Имаме банки, една шепа супер скъпо платени банкери с една шепа любовници и секретарки и всичко друго е на дъното. Последните години нашето висше образование бълва какви ли не специалности, за които реално в неработещата икономика няма нужда, ако си платиш и диплома на космически инженер или специалист по марсианска икономика ще получш

74

Анонимен

преди 10 години

Младите напускали , че аз съм на христова възраст и мисля постоянно къде да замина с цялото семейство. Никой не иска да живее в дълбока бедност , мезерия , гладен , работещ за някакви брутално мизерни доходи с които нищо не може да покрие. Това е по скоро кучешки живот а не нормален.

73

Анонимен

преди 10 години

За съжаление повечето младежи следвали в чужбина няма да се върнат скоро, защото вече са икономически зависими чрез кредите, които са взели за следването си. Не можем да ги упрекваме, че искат качествено образование и възможност за реализация. Какъв оптимизъм може да имат за бъдещето си като гледат как системата изхвърля като ненужен *** възрастните хора, след като се е възползвала до колкото може от тях.

72

Анонимен

преди 10 години

Това е реалността в България! Младите хора напускат! По-красноричив отрицателен вот за нашите политици може ли да има? Младите не искат да живеят в държава, където се толерира простотията и посредствеността. Те имат потенциал и умения, които за съжаление ще бъдат в полза на някоя друга европейска държава!

71

Това е положението!

преди 10 години

Днес е 9 май-68 години от края на Втората световна война.25 години(четвърт век) след края на войната,напълно разрушената Германия е вече възтановена и просперираща държава!Това става възможно благодарение на това,че там идват съвсем нови политици и има Нюрнбергски процес за нацистките престъпници!Почти четвърт век след 1989г. България е една обрулена и загиваща държава.Това е така защото от тогава до сега политиците ни са си същите-бивши комунисти и клонинги на БКП(днес БСП)!Долу БСП(БКП)!