48

стилиян

преди 10 години

"...и измина 426 километра при най-дългия засега свръхзвуков полет." Кой *** го измисли това? Аз не бих му публикувал тъпотиите. Десетки години Конкорд и ТУ144 правиха презокеански полети.

47

Анонимен

преди 10 години

За пореден път неграмотниците се оакаха. И от кога съществува хидро-въглеродно гориво? Дали случайно правилният термин на родният ни език не е въглеводородно? Ама кой да ти чете или учи. Друго си е чалгата и синсити до дупка. Неграмотността стана мода и повод за гордост. Да живее чалгата !!!

46

Слънчице

преди 10 години

en.wikipedia.org/wiki/NASA_X-43 -- Може си отворите този линк и после en.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-51По една и съща програма ги разработват... Идеята е бърза и незабележима за радарите, ядрена ракета. А най-якия проект на НАСА развиваше 13 Мах-а, но го спряха заради нестабилността на горивото, при висока температура на двигателите.. СПЕЦИАЛНО ЗА ОНЗИ КОЙТО СЕ ИМА ЗА ОБРАЗОВАН :*

45

Анонимен

преди 10 години

до 46 -правилно,мъдро,хамериканците-бездарници просто немогат.!!!!!

44

бръм

преди 10 години

До Анонимени затова една американска кола харчи 3пъти повече от, кощто и да е европейска

43

Психиатър

преди 10 години

Къде е неграмотен журналиста къде са неграмотни коментиращите .... тънка линия! До сега тази скорост е достигана само с РАКЕТНИ двигатели! Затова и рекордът е счупен! Това е атмосферен двигател работещ на голяма височина с което е уникален!

42

Ветър и Мъгла

преди 10 години

Лъжите и дезинформацията са част от залязващата "слава" на САЩ. Достигат 3 + Маха но не повече!До този момент 5 Маха не са достигани! Дори с водородно гориво не могат да достигнат тази скорост. Да се харчат средства в тази насока е безмислено! Това е мнението на военнните специалисти от целия свят.

41

HCC до qwer

преди 10 години

Прав си, но скоро ще се направи. В момента официално текат два американски, един руски и един европейски проект с такава задача. Най-напред са американците, вече лети една сонда към астероид, който ще бъде прихванат тестово. Главно ще се тества системата за плавно кацане и системата за ориентация и навигация. Втория проект на НАСА се състои от два уреда. Първия ще застане до друг астероид, като ще служи за посредник при навигацията на втория уред, който ще кацне на астероида. Абе работят хората

40

123

преди 10 години

6 min. полет .ммммноого бе!

39

qwer

преди 10 години

До HCC "един прихванат астероид и насочен към нужната цел"Da de, samo deto tova o6te ba6 nikoi dori ne se e opitval da go napravi

38

Анонимен

преди 10 години

pari za gluposti horata sa tapi sashtestva nishto 4e sa mislqt za umni

37

Анонимен

преди 10 години

свръхзвукова, когато M < 5 хиперзвукова, когато M > 5ако не бъркам нещо вече е Хиперзвуков полет

36

Анонимен

преди 10 години

Ne im verwam na amerikanzite.Sled golemata izmama che sa bili na Lunata, se sumnqvam v vseko tehno delo.Kato sa bili predi 46 godini na Lunata zasto ne otidat sega pak?

35

HCC

преди 11 години

На пръв поглед постижението изглежда велико, но е доста безсмислено...като много други.Но ето няколко забележки. Ако се използва за ракета носител, е нерационално, заради температурните проблеми от високата скорост... хем може да се разруши, хем на радара ще свети като слънце. Ако пък на някой му трябва мощно атомно оръжие..това също е старо - един прихванат астероид и насочен към нужната цел, ще свърши много повече работа, а и няма да има защита от него.

34

Pin

преди 11 години

Хидровъглеродно гориво ми звучи като "донбаски въглища" :)

33

tig

преди 11 години

Чета и се чудя - Конкорд не си ли правеше редовни свръхзвукови полети по над 426км. ?

32

Анонимен

преди 11 години

И аз съм чувал за много руски чудеса. Чувал съм и за Кашчей и Баба Яга, дето лети с хаванче, и Патьомкинските деревни и че Москва е Третият Рим. Но дайте да се съсредоточим над това как да им вземем ресурсите.

31

Анонимен

преди 11 години

Чувал съм че руснаците ползват плазмен "меч" който разрязва въздуха пред апарата и намалява триенето като създава слой студена плазма между апарата и обтичащия го въздух. Само с груба сила не става, трябва и да се намали триенето.

30

Сигура

преди 11 години

До Валя: С чип тунинг ще ти вдигне и двата крака!

29

тимофей

преди 11 години

това е гадна пропагадна! технологията е открадната от севернокорейската секретна програма за свръхзвукови бомбардировачи, чертежите са на китайски инженери, финансирането е на ирак и венецуела, а концепцията е родена, разбира се, от велики съветски и по-специално руски учени! :D