145

Анонимен

преди 11 години

Язък, този Министър се оказа БЕЗХАБЕРНИК, че и ПЛАШЛИВ...Ако чакаш, драги ДКЕВР да ти даде решение на проблема, има да чакаш... Те, ако бяха по-оправни, нямаше да сме на това дередже! Трябва да седнеш с тях, да АНАЛИЗИРАШ въведените правила за ценообразуване, и дадеш НОВИ такива !А гези приказки за плоския данък не са в тон с кризата - при криза се облагат високите доходи, както правят в Европата. На нас ни трябва облагане поне 20 % на месечен доход над 2500 лева...!

144

Един там

преди 11 години

Абе тоз много уплашен

143

НАПРАВЕТЕ ТОКА

преди 11 години

НАПРАВЕТЕ ТОКА БЕЗПЛАТЕН ТОГАВА!!!Имам дете и болна жена - астматик. Седим на студено, защото нямаме пари да плащаме на ЧЕЗ по 1000 лева на месец. Защо не направите тока безплатен в някаква часова зона? Вие, политиците, що за хора сте? Готови сте да нарежете на скрам АЕЦ, но не и да ни дадете евтин ток. Вие - политиците мразите хората и Бог. Скоро ще бъдете наказани. Анатема за вас!!! В ада аз ще се погрижа пещите да бъдат горещи за Вас.

142

Анонимен

преди 11 години

Между другата има още една опция, която никой не разглежда-еленергията да се изнася от НЕК-тогава таксите автоматично падат с 15 лева и всичко е ОК ! Но дабаверата с търговете в ТЕЦ МИ 2 и АЕЦ ще секнат.

141

Анонимен

преди 11 години

В 5 часа товара на системата е бил 2500 МВт.Козлодуй са на 1600 МВт, Мариците на 900.ВЕЦ над 1000 МВт.Сума доста над 2500- това означава че някой нелегално изнася ток в мътната вода.

140

Анонимен

преди 11 години

При вариант 1 - печалба на търговците на еленергия при покупна 72 и продажна 92 лв за 1 МВтчас, с премахнати такси пренос достъп и т.н. - 60 млн. лв.При вариант 2 - печалба 480 млн. лева.- е затова е всичко това в енергетиката, БГ да плаща скъпият ток в който също са калкулирани големи печалби, а ефтиният да се изнесе и такси да няма.Е няма да стане, драги зрители.Да се затварят 40 % от мощностите и да пада цената на тока в БГ.

139

Анонимен

преди 11 години

2.Енергиен център на балканите.Износ на цялата електроенергията произведена от АЕЦ и ТЕЦ МИ 2 - около 24 ГВтчаса, печалба на централите общо 350 млн. лева.Останалите 38 ГВтчаса мощности работят за вътрешно потребление- увеличение на цената на ел.енергията за бита и фирмите с 50 % и достигане на средноевропейските цени.Иначе загуба на НЕК от 2.5 милиарда лева.

138

Анонимен

преди 11 години

1.Задоволяване само на собствените нужди.Годишно производство на еленергия само от АЕЦ Козлодуй,Марица изток 1,2 и 3 и ВЕЦ на НЕК - 42 ГВтчас, при цена от 72 лв. на МВтчас.Ще доведе до Намаление на сега действащата цена на тока с минимум 10 %.Печалба за НЕК от 300 млн. лева.Износ само около 3-4 ГВтч годишно.

137

Анонимен

преди 11 години

mi.government.bg/files/useruploads/files/vop/13.04.05)_energysector_МЕЕТ.pdf - Актуално състояние на енерго сектора към март 2013 - вътре всичко е ясно казано.Годишно производство на еленергия за нуждите на БГ - 38-39 ГВтчаса.Инсталирани мощности-42 ГВтчаса годишно на цена 105 лв за МВт.Загуба за НЕК от 1,8 млрда лв.Варианти:

136

Анонимен

преди 11 години

Намаляванета на таксите за пренос могат да се вземат само от Народно събрание,никой българин няма да го направи това, защото това е национално предателство-никой няма да посмее да намалява такси за да изнасят ефтино търговците, вместо ефтина електроенергия да има за хората и фирмите.

135

Анонимен

преди 11 години

гласуваите за Р.овч и партия да построят АЕЦ белене и тогава ше има толко много ток за бедните - без пари , пенсионерите цела зима по потници ше изкарате , ше варите боб от Масларка и ше пъ*ите. Комунизъм!

134

desi

преди 11 години

Ами ако премахнат тоя пренос и достъп поне пробно за няколко месеца, мисля, че хората ще използват повече ток. То сега какво - пенсионери седят зимата на студено, ползваме готварски печки на газ, някои се топлят на газ, гасим крушките постоянно, слагаме слънчеви колектори и т.н.Какво ми пречи, ако тока е по евтин да се топля с климатици и да на не се блъскаме 4 човека в една стая зимата.Аз не мога да разбера какво толкова много поскъпва, че тоя ток всяка година се качва?

133

Анонимен

преди 11 години

А кой ще поеме загубите за "безплатния" ток плащай пускам 10 калорифера.

132

Защо да не може?

преди 11 години

Абе момче, виж какво правят в Канада за да не спират атомните си мощности, всяка вечер изнасят ток в САЩ и то си плащат за да им го вземат. Айде обявете, че по някакъв времеви график тока е безплатен за българския потребител и ще видите как 100% ще се натоварят всички електроцентрали в България.

131

Анонимен

преди 11 години

Колко е скъп тока според вас най евтения в европа.Защо никой не повдига въпроса за горивата май ше настъпи Руските интереси а те са недосегаеми

130

Анонимен

преди 11 години

Баси, преди имахме съсел за министър-председател. Сега бобър накакъв излезе, пак за някакъв вид министър.

129

Анонимен

преди 11 години

Разбира се, че ще запазим плоският данък! Само за фирмите, виж, за частните лица може и да го върнем, щом толкова много знаят! Нищо, че станахме като офшорна зона! Икономика нямаме, няма и да развиваме, ще живеем от парите на емигрантите и от регистрацията на фирми.... Жална ни майка с такова мислене!!!!

128

ДААА

преди 11 години

Поредната КАЛИНКА без ДИПЛОМА и празен поглед е много добре !!!Решения трябват не ограничения ,но за да вземаш решения се иска МЪЖКО ДУПЕ

127

Горски

преди 11 години

До Иванов. Карикатура с легенда...

126

да ама не

преди 11 години

Плоския данък,не помага на масата от народа.Помага на маститите бизнесмени.