69

Анонимен

преди 11 години

Изобщо не са хитри руснаци, а буквално изискване на закона. Регистраторите са много разпространени и в Европа. Но в Русия и Европа, за разлика от БГ, записите са доказателство при ПТП. Тук не са.И аз имам такъв. Много полезна джаджа е.

68

до Жоро 62

преди 11 години

"униформени полицаЙ"Поредният неграмотен ***, който не знае кога се ползва "и" и кога "й". Иначе претенциите до небето.

67

пак аз

преди 11 години

допълнение към коментара на petter.bojinovАко картата се свали от камерата веднага след произшествието, запечата се в плик и се направи протокол за доброволно предаване си е напълно валидно доказателство и би трябвало да се взема под внимание в съда при изясняване на отговорността и виновността на участниците в инцидента. А ако не се вземе под внимание то явно другия участник е платил повече.

66

petter.bojinov

преди 11 години

До 68Това за което говориш е ако камера те е записала че преминаваш с превишена скорост. Тогава измерителното устройство по закон трябва да е минало метрологична проверка - във всяка една оторизирана метрологична лаборатория. За тези специални камери явно единственото място еметрологичният институт.Не вярвам за камера която показва, че си минал на зелено и номера на този който те е блъснал да ти трябва такова нещо. По-скоро единственото което ще трябва да докажеш е, че записът е автентичен.

65

Совтрансавто

преди 11 години

Не ГБДД, а ГИБДД - Государственая Инспекция Безопасности Дорожного Движения

64

до 63

преди 11 години

Репортажът не е на днес.бг бе пич. Не чуваш ли, че се говори на англииски?

63

Анонимен

преди 11 години

до 69"Обама бил ***."Ама верно ли го е бил? :Р

62

kali

преди 11 години

Браво бе така наречените видео регистратори ги има на всяка трета кола в РФ от 3-4 години насам. От тази годна направиха закон че ако саписа е снет на място от ГБДД е "доказателство в съда" а не само както беше досега в "особенни случаи". Но това да ми го пляскате като новина. Все едно да напишете топ новината Обама бил ***.

61

Анонимен

преди 11 години

"Записите могат да се използват за доказателство САМО ако имат сертификат за преминат тест в института по метрология"В тази връзка: само 2 били камерите, които имат такъв сертификат. Другите не минават в съда. Така че ако ви пратят снимка, поинтересувайте се камерата, която ви е снимала дали е някоя от тези 2. :)

60

Анонимен

преди 11 години

най добрата оферта cdn.chv.me/images/K8XnuHJG.jpg

59

Анонимен

преди 11 години

Жоро, преди да мислиш кога ще стигнем руснаците, опитай да се ограмотиш.

58

salomonko

преди 11 години

aide sa opitai da snimash nekoi policai,ili dr. podoben vlastimasht tuka i gledai kvo she ti se sluchi....prosto sme mnogo,ama mnogo prosti,tva e celoto.

57

пак аз

преди 11 години

Мила ми редакция на днес.бг. Пак не сте в крак с времето. Тия автомобилни камери, както ги наричате вие или видеорегистратори, както ги нариат останалите не навлизат тепърва в русия а се ползват там от поне 5-6 години. И то се ползват масово. Ако ще говорим че тепърва навлизат то трябва да говорим за България, където наистина напоследък се наблюдава такъв момент. Вземете се стегнете и пускайте новини а не претоплени случки от преди няколко години.

56

Жоро

преди 11 години

Да в уж недемократична Русия може да видиш как на голям булевард са проснати по корем униформени полицай уличени в корупция и всички хора ги гледат,а в уж демократична България, корумпираните полицай ги крият и пазят! също в Русия по закон можеш да снимаш без проблем полицейски проверки и нарушения извършени от полицай!а я тука се опитай да снимаш безобразия извършени от полицай!?е кога ще ги стигнем Руснаците?

55

Анонимен

преди 11 години

До *** с камераOt kude moze da se kupi?

54

Ганчо с камера

преди 11 години

Аз вече се снабдих с такава камера!В Бе-гето има много невнимателни шофьори и корумпирана полиция .Струва 150 лъвчета.

53

Juri4ka

преди 11 години

За разлика от us-американската система на "Fruit of the poisonous tree", повечето западноевропейски държави, не си позволяват такова "процесуално разточителство" и могат да ползват дори и неразрешени доказателствени средства, ако съдията по своя "свободна доказателствена преценка" ги оцени като съществено важни за хода на производството.

52

Анонимен

преди 11 години

Шофьорите ги закачват на предните стъкла като застраховка от невнимателни шофьори, корумпирана полиция и подкупено правосъдие - неща, които все още важат с пълна сила в държавата. No comment. Welcome to Russia ))))))

51

Патриот

преди 11 години

И в България е позволено да снимаш полицаи ,на публично място и стига да не им пречиш на изпълнението на служебните им задължения,ами сме *** народ дето не си знае правата и мутренски те полицаи ни се качват на главата с заплахи!Ако някой полицай ви каже ,че нямате право да го снимате ,му кажете да има много здраве!

50

войвода

преди 11 години

Днес.Бг,вие открихте Америка и топлата вода наведнъж,тази мярка съществува там от години :)Неслучайно в мрежата има най-много клипчета с катастрофи и други "изцепки" именно от Русия ;)