106

Анонимен

преди 11 години

Преди няколко дни се разбра че за първи път откакто ПРЕСТЪПНИКЪТ САКСКОБУРГОТСКИ подари българската енергетика на други престъпници те за първи път платиха нещо на България и то беше някакви мижави милиони а същевременно са изнесли некакви си милиарди уж че това било за консултации и същевременно вложили 5-6млрд в мрежата и затова те работят на загуба вече 10г също като шефовете на гроб лукоил.КАКВИ СА ТЕЗИ СВЕТОВНИ *** КОИТО РАБОТЯТ 10-20г НА ЗАГУБА И ИНТЕРЕСНО ЧЕ СЪДЪТ ИМ ВЯРВА И ПРИКРИВА

105

Анонимен

преди 11 години

ЧЕЗ вие се заиграхте с БСП и ДПС ище платите скъпо затова да го знаете

104

лимонад

преди 11 години

айде да не сте вие го платили това 500 млн данъци а ? май ние си ги плащаме. ЧЕЗ ги събира и част от събраното няма как да не даде като данъци. т.е 1/10 от данъка да укрият - ей ти ги 50 милиона - 5-6 км чисто нова магистрала :).

103

Анонимен

преди 11 години

Има едно условие в което силно се съмнявам че е платено ДДС. Има доста нови електромери, ако не хиляди в цяла България, които си отчитат нормално дневна и нощна енергия. Но на сметките пиши, че нощната енергия е приравнена на цената на дневната със съответното ДДс зелени, кафяви енергии и така нататък. А към държавата как ли ги отчитат тези сметки.

102

Анонимен

преди 11 години

Хайде бе, ЧЕЗ, продавайте на който трябва, не разбрахте ли че вече е решено - ще ви сменят! На *** и трябва законен бизнес, какво толкова не вдявате :)

101

Анонимен

преди 11 години

Брех, тези *** не се предават. Премиерът падна, те не ! Не ги интересува ни протест, ни прокурор, ни изпълнителна или законодателна власт. Няма по-нагла компания в целия свят. Обаче да знаят, че си заминават. Никой няма да ги опази - нито президента нито служебния премиер. Нашите продажни политици да не си и помислят да ги защитават. Тяхната работа тук е към края си, да си стягат багажа и да се махат завинаги от България. Ние тяхните печалби няма да плащаме с последните си пари.

100

до 128

преди 11 години

Абе не знам за 40 г. да е спирал АЕЦ Козлодуй! Дори мисля, че е технологично невъзможно да спре на 100%! А за парното няма да ми е "мъчно", а на някои места има локални ТЕЦ, произвеждащи само топлоенергия! Това за "децентрализацията" е тотално антипазарно мислене и осигуряваме пазар на електроенергията от прескъпи източници! Ако им се спре "кранчето", сами ще се преориентират към корекция на цените, но както е модерно да се казва ... няма "политическа воля"!?

99

Анонимен

преди 11 години

"цената на Козлодуй я знаеме , но се знае че няма и пазар за неговия ток"А какъв е проблема ЕРП-тата да изкупуват на 100% тока от АЕЦ Козлодуй и да ни го продават на нас! Няма логика най-евтиния ток да ... "няма пазар", а да има пазар за Мариците и зелената енергия! Като им е скъп тока, това си е техен проблем и на техния мениджмънт! Все пак сме пазарна икономика и да си търсят пазар за продукцията, но явно тук не е пазарна икономика щом държавата "гарантира" изкупуването на тока им!

98

до 122

преди 11 години

Не съм сигурен, че цената тук е "нормална"Разходите за заплати, суровини, консумативи, транспорт, наеми и т.н. тук са в пъти по-ниски от Германия например! Никой не ни информира обаче колко посредници тук има по веригата, докато тока стигне до потребителя! А това със сигурност не са производител-НЕК-ЕРП-та! Отделно всеки по веригата "надува" и само ни "успокояват", че видите ли цените били "малко по-ниски" от тези в ЕС! Все си мисля, че може да са в пъти по-ниски, но не им изнася!

97

до 116

преди 11 години

Така де! Персоналът може да не е необходим, но явно някои от изп. директори са "безценни", щом един такъв човек получава възнаграждение равно на около 100-150 човека от обикновения персонал! А и част от персонала е към т.н. "външни услуги", така че едва ли чаааак толкова е намалял!

96

до 119

преди 11 години

Бил съм вътрешен одитор и не съм подписвал и не заверявал отчети!Но на всякакви безумни заверки съм се нагледал! Да се чудиш да плачеш ли, да се смееш ли /въпреки, че в повечето случаи не е било смях/! Вкл. и на заверки на "велики" одитори!Сега предполагам, че знаеш за какво става на въпрос, та не на мен това със "счетоводните политики", "амортизационните планове" и т.н., защото за мен звучиш смешно!Хайде бЕгай да изнасяш лекции на студенти, а не на професионалисти, кво ще кажеш?!

95

до 114

преди 11 години

Писал съм около 200 одиторски доклада...Недей точно мен да "учиш", ако обичаш!? Амортизационен план, оповестявания, дрън, дрън...Знам и някои одитори какви "заверки" правят!Така, че.. бЕгай да "играеш" и се "упражнявай" върху някой друг!Сега разбра ли?

94

до 112

преди 11 години

е точно, ама *** не разбират-имаш статистическа база за изчисление, къде повече, къде по-малко, като се отчете електромера и се изравнява. Какъ е проблем да им прогнозни сметки, не е необходимо ллки да отчитат всеки месец, вс някога ще се изравни.

93

до 109

преди 11 години

Имам доста по-голямо "пипе" от теб относно отчетите със сигурност!От там не е видно за какъв срок се амортизират трафопостовете например!Видно е обаче, че разходите за амиртизации са по-големи от тези за заплати на персонала! За външни услуги също са по-големи от заплатите! Най-малко е притеснително, а одиторите заверяващи отчетите това не ги интересува!

92

88 до 107

преди 11 години

те *** си мислят, че тока е на Чез и че може и без разпределение. Щели били лиценз да вземат??? Мож да се вземе само при нарушаване подаването н ток, всичко друго са административни нарушения, които се наказват с глоба, ама нЕма кой да чете, *** са по лозунгите, не по четенето.

91

88 до 103

преди 11 години

по-добре от както ти си го казал, не може да се каже. Тъпчовците не разбират, че реформите спряха 2001, щото ни натресоха царА, тройната и мутромилиционерите. После що бли зле? добре, че Костов положи основите за ЕС и Нато, иначе щяхм да сме с Беларус и Куба.

90

до 101

преди 11 години

Не ми казвай стига, бе..., другарю ***!И колко е "прозрачна" ДКВЕР, че да знам кое признава ВЕДНАГА и кое да се амортизира?!Ами нито казват, нито публикуват нещо по въпроса, защото не им изнася и вероятно сериозни суми им снасят"заинтересованите" страни за да не се прави това! Един трафопост е със срок на годност сигурно около 30 и за толкова трябва да се амортизира, а не да го плащам веднага!Ясно ли ти е сега, а "умнико?! Трафопоста да не би да ти ... тонер касета, !

89

до 99

преди 11 години

айде сега отвори отчета на Чез и виж къде са трафовете-капитализират се като ДМА. Никой не отчита трафовете като разход, още по-малко пък за 1 година, айде малко по-сериозно.

88

до 96

преди 11 години

Ами щом чешката държава чрез ЧЕЗ може, значи и българската може!По съм склонен да вярвам, че българската държава нарочно не иска!

87

до 91

преди 11 години

Чез участваха в прозрачна и конкурентна процедура прз 2004 и купиха 2 ерпта. Платиха около 230 млн евро цена и е тяхно. Ще го управляват както намерят за добре, справят се нелошо. проблема е държавната регулация. А ценат от 230 млн си беше доста добра, предвид тежкото състояни н ерп тогава.