200

Анонимен

преди 11 години

Щом сме граждани И НА БЪЛГАРИЯ независимо къде живеем ние СПОРЕД ВАШАТА конституция ИМАМЕ ПРАВОТО да гласуваме и да претендираме за решаването на политически казуси.Хайде България да забрани това и никой няма да гласува,но щом ИМАМ това ПРАВО защо да не се възползвам?

199

РУМЕН221

преди 11 години

ПОПРАВКАБългарите прекарали 2 и повече Месеца зад граница НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ...!!!ЗАКОН ЗА ИЗБОЛ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИЧл. 28. (2) Заличават се също и имената на гражданите, които са заминали в чужбина не по-малко от два месеца преди изборния ден и не са се завърнали до предаването на списъците на секционните избирателни комисии. Заличаването става по заявление на напусналите страната ИЛИ СЛУЖЕБНО по данни, предоставени от Министерството на вътрешните работи.

198

румен221

преди 11 години

Българите прекарали 2 и повече Месеца зад граница НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАДУВАТ...!!!ЗАКОН ЗА ИЗБОЛ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ Чл. 28. (2) Заличават се също и имената на гражданите, които са заминали в чужбина не по-малко от два месеца преди изборния ден и не са се завърнали до предаването на списъците на секционните избирателни комисии. Заличаването става по заявление на напусналите страната ИЛИ СЛУЖЕБНО по данни, предоставени от Министерството на вътрешните работи.

197

Анонимен

преди 11 години

И за това имам решение:ВСИЧКИ КОЙТО НЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАВИСИМО КЪДЕ СА ДА НЯМАТА ПРАВО НА ГЛАС!ТЕ НЕ ЖИВЕЯТ ТУК И ЗА ТОВА НИКАКВИ СЕКЦИИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.ПО ВЪПРОСА ЗА ЕЗИКА,МНОГО ЯСНО САМО БЪЛГАРСКИ,ВСИЧКО ДРУГО В КЪЩИ.

196

БРАННИК

преди 11 години

Я по-добре не! Да не ми влезе Крали Марковския в някоя забулена...

195

Анонимен

преди 11 години

Щом са отишли в Турция , занчи се чувстват турци Гледам и за езика в училищата се интересуват Тогава каква работа имат с България ??? Там да си стоят и да си гласуват за Турцията и то на турски все ми е тая Да вземат и Лютви и Доган и всички други...

194

Анонимен

преди 11 години

Изселници от България искат повече секции за гласуване в ТурцияKato sa izselnizi kakwo gi e.e Bulgaria?Ili im se plasta zatova?

193

АТАКА ПОБЕДА

преди 11 години

ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО ЗА ПАРТИЯ АТАКААТАКА ПОБЕДАВОЛЕН ПРЕМИЕР

192

Чечо

преди 11 години

Да живееш в България, да си плащаш данъците в България, да допринасяш с нещо за развитието на България, е, тогава разбираемо е да имаш претенции за гласуване. Но в случая е абсолютно нелогично ние, българските граждани, да допуснем хора без никакво положително отношение към страната ни да определят нейното развитие. Малко са ни имагинерните *** и хъхрещи "български граждани, ами ще трябва да позволим и на османците все още да имат влияние в развитието на страната ни. Абе, аланкоолу, нали сме се запътили към Европа, бе! Kaybol от тука!

191

Анонимен

преди 11 години

Продължение на коментар 207!Нека уточня, че държавата няма отговорност по отношение на т.н. Възгродителен процес, защото режима е бил друг, управляващите са били други. Това е същото, както по времето на робството прадедите на съвременните турци са извършвали нелицеприятни издевателства, които описват днес в учебниците по история в Истанбул, като присъствие, но не е било само присъствие. Ето затова трябва да забравим тези неразбирателства между народите ни и да работим за едно по-светло бъдеще.

190

Анонимен

преди 11 години

Продължение на коментар 206! Смятам, че не трябва да се решава съдбата на гражданите на България от граждани на други страни. Нека уточня, че да си гражданин не означава непременно само превилегии, а и отговорности. Ето защо има дълг към родината, данъчна повинност и др. Нека не забравяме, че живеем в правова страна и следва да има повече превес на честността и отговорността в името на родината.

189

Анонимен

преди 11 години

Интересно е да се посочи, че избора на управление на България е от изключителен интерес на българските граждани, пребиваващи на територията на Р. България. В тази група влизат българи, роми, турци и др. малцинствени групи, които трябва да имат поне 6 месеца адресна регистрация на територията на страната. Нека отворя една скоба, че за последното не съм напълно сигурен дали е приет закона или е останал като проектозакон.

188

Anonimen

преди 11 години

Sa6to blokirate glasovete sa ATAKA!!!

187

Вано Бежанец

преди 11 години

Айде не ги срамете Светите братя Кирил и Методий,пишете на кирилица!А за гласуването най-добре ще е да имат право само български граждани,които живеят в България.Всички онези,които са отишли да живеят на вън ,нямат право да решават кой да ни управлява.

186

мария

преди 11 години

Нека българските изселниците от Беломорска Тракия, прогонени от Турция, т.нар. тракийски българи за могат да гласуват в изборите в Турция!!!Да им се открият изборни секции в България от турското правителство!Да им се изплатят имотите по Анкорския договор!Колко още години ще гласуват там!За това, че те са нужни на турската агресивна политика говори факта,че само на тях е разрешено да имат двойно гражданство /т.е. имат и българско/иначе по турските закони то е забранено!

185

U4ITELKA

преди 11 години

ZA6TO BG NE VZEME POUKA OT TURCIQ I NE ZA6TITAVA PRAVATA NA BALGARITE OT POKRAYNINITE I ZA6TO VAOB6TE NE STAVA VAPROS ZA POLOJENIETO NA BALGARITE KOITO SA SE IZSELILI NA ZAPAD ZARAD NEMOTIQTA V BG. BRAVO NA TURCITE, HORATA SI RABOTQT VZAIMNO ZA INTERESITE SI A NIE MOJE DA SE U4IM OT TQH.

184

Анонимен

преди 11 години

С тая демография, 2050 тук няма да има бг. Тогва кой каквот иска ще си прави.

183

Анонимен

преди 11 години

Скоро ромите ще ометат и българи и турци. Българите в Бг нямат никакъв шанс.

182

Анонимен

преди 11 години

ZADALJITELNO V U4ILISHTATA NA TURSKI XUBAVO AMA TUI NE E MAKEDONIA PA I V TURTSIA SI IMATE U4ILISHTA NALI TOLKOVA SI GI OBI4ATE TEZ VASHTE SANARODNITSI MI DRAJTE SI GI VZEMETE SI GI VSI4KITE XALAL DA SA VI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

181

czech

преди 11 години

Ваща държава вашия парламент щом позволява да гласуват,разбира се ще гласуват имат право,хората не са виновни а виновен е ваща държава вашия парламент дето позволява на туй нещо