71

Анонимен

преди 11 години

Като гледам синдикатите с тази МРЗ започвам и аз да си мечтая за нова конституция в която Преалбюлът да бъде:Минималната работна заплата да бъде обявена извън закона за целия срок на съществуване на държавата.Останалата част остава непроменена.Крайно време е тази МРЗ да бъде разобличена с истинската си същност и да бъде преименувана в: -База за погром на икономиката-Форма на скрито преразпределение-База за рекет и изнудванеТези хора НЕ могат да разберат, че МРЗ не движи нищо освен рекета

70

Анонимен

преди 11 години

Бизнеса зависи отпортфейла на народа.От вътрешнотопотребление. Някоище кажат тогава даизнасяме. Но за да изнасяш първо трябвада направиш мускулина вътрешния пазар.Да станеш достатъчноголям за да растеш и вчужбина. Но когато нямаш пазар вродината си щеостанеш малък инеразвит. А от вън щеси внасят излишъка отнепродаденото. Пък защо ние да не гоправим да изнасямеизлишъка си зачужбина. Но само акоима нарастване навъпрешното потребление. Ще имаинфлация но тя щеидва със закъснениетака че БВП реално щерасте. Сега имамедефлация спрямо развитите икономи

69

Анонимен

преди 11 години

opravete si minimalnata, zashtoto vsichki rabotqt okolo neq

68

Do 80

преди 11 години

V bulgaria idvat invetitori s pari podmameni i bezplatnata i evtina bulgarsaka rabotna ruka.Tuk ne idvat chujdenci ba4katori zashto shte omrat ot glad ,

67

Анонимен

преди 11 години

До 79: Не ме разбра. Аз говоря за легални имигранти, не за бегълци. То е ясно, че черни или цветнокожи ще се слеят по-добре в западна Европа. Там има милиони от тях и няма да се разбере кой е с документи и кой без, а тук в България бият на очи отдалече. Така, че легални имигранти с темп, който да компенсира отрицателния прираст и да противодейства на *** раждаемост. Пет-десет години престой минимум, работа и интегриране и тогава паспорт. Ако ли не, депортиране, като американските зелени к

66

Do 78 hunter

преди 11 години

Ami te i sega mogat da doidat da rabotqt tuk kitaici i indiici,no ne idvat a minavat samo ot tuk tranzitno za zapadna evropa! Vseki den 4etem za zudarjani imigranti na turskata granica no na vsi4ki celta e zapadna evropa. I shte ti kaja 4e bulgarite sa trudolubiv narod ,no im pisna na horata da bluskat za bez pari i da mizerstvat !

65

hunter

преди 11 години

До 75: Знаеш ли колко индийци и китайци преживяват с 10-50 долара на месец. Или си мислиш че тези 2 милиарда души работят за по 1000долара? Не се надценявай. Милиони хора ще пожелаят да дойдат в България. На нас ни се струва неприветлива и мащеха към гражданите си, но на тях ще им се стори рай. Ще се радват, че имат работа и хляб на масата. Ще изучат децата си с безплатното образование, което плюем. Истината е, че прочутото българско трудолюбие е вече мит.

64

Методи (3)

преди 11 години

Промишлеността с огромните си печалби може да си позволи високи заплати. Повишава се покупателната способност на част от населението, увеличава се обема на услугите, дребния и среден бизнес. Това е причината да се ликвидират големите предприятия. Хората са принудени да работят за жълти стотинки и то изкуствено. И им се втълпява, че ако взимат по-високи заплати, продукта ще бъде по-скъп и никой няма да го купи!? Маратонки Diadora - 20лв. в цех в България (където ги шият), в Англия 200лв?!

63

Методи (продължение)

преди 11 години

Каква ми е логиката - тричленно семейство (най-масовото в България) да може с двете заплати на родителите да преживява нормално, без да се лишава от основните си нужди! И да е наистина минимална! А не както е сега - работиш за 200 лв. и шефа ти казва "като не те устройва напусни!?". Да е подсъдимо за 40-часова седмица да ти се плаща по-малко от законоустановения минимум! Но за да се случи това, трябва да има едър бизнес - промишленост.

62

Do 62

преди 11 години

Ti normalen li si koito koitaec ili indiec shte dode da raboti tuk na nqkoq mutra za 300 400 lv .Prosto ne e dale4 vremeto kogato bg biznesmenite shte trqbva da si raboqt sami.S tezi tempove skoito se obezludqva BG.niska rajdaemost i imigraciq !

61

Методи

преди 11 години

Най-добрият начин за изчисляване на минимална работна заплата трябва да е на база месечния жизнен минимум! И то не като ми включват пирони, бушони и т.н. На месец на човек му трябват толкова лв. за плодове и зеленчуци, толкова за месни продукти, толкова за млечни, толкова за основни храни (брашно, олио, захар), толкова за сметки (ток, вода и т.н.), толкова за дрехи и т.н. И като се получи крайната сметка (примерно) 600лв. минималната заплата да е 900лв. (150%).

60

hunter

преди 11 години

До 72: Какво го коментираш, не виждаш ли , че е луд на тема марксизъм-ленинизъм. Напускал масово той..хаха. Егати овчето стадно чувство. Като всичко ти е ясно и заплатите са подценени, отиди изтегли кредит, ако не стигне се обедини с роднини и те да ипотекират и направи свой бизнес. Наречи фирмата " Благоденствие", направи 5-6 часов работен ден, давай високи заплати и не преуморявай работниците, пускай през 15 мин. за по една цигара. Със сигурност ще преуспееш и всички ще искат да работят при те

59

Реалност

преди 11 години

Всеки който е съгласен да работи за 200-300 евро на месец НЯМА ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВА!!!! Ще имаме високи заплати само ако се организираме на национално ниво ! Изисквайте от работодателите си редовни увеличения на заплатите и ако не ги получите НАПУСКАТЕ ГРУПОВО! Всички мрънкат а никой не протестира!? Били ниски заплатите!? Не плащали редовно!? Ами какво правите още там А? Защо не напускате? Защо не протестирате? Защо не осъдите работодателя си? ИСКАЙТЕ и ИЗИСКВАЙТЕ! Само така ЩЕ ПОЛУЧИТЕ!

58

SOmebody

преди 11 години

69, нали си чел Бай ***..Нали знаеш селяндурския му манталитет и в същото време "бизнесменския" му имидж... Нали знаеш и че накрая той "уби" баща си... Вярно е това, което казваш, но то е неприложимо в България, защото родния бизнесмен не е чувал в масовия случай за "човешки ресурси" (изключвам големите компании), няма и намерение да инвестира в технологии с висока добавена стойност, които вдигат производителността... За него производителност е работника да "хамали" по 14 часа на ден!

57

hunter

преди 11 години

До SOmebody: Каквито и административни мерки да се взимат за повишаване на минимални, средни и т.н. заплати, резултата ще е плачевен. Икономиката е глобална. Ако ние произвеждаме по-скъп продукт от други, заради по-високи разходи неосновани на по-висока производителност, това ще означава никой да не купува това, което произвеждаме. Накрая ще се превърнем в натурално стопанство, където ще се заменя едно агне за 30 хляба или 100 кила ябълки и айде обратно в 18-19 век.

56

Somebody

преди 11 години

Не се яжте един друг и не спорете за глупости!Това са предизборни спекулации и замазване на очите...Тия дни Фарадж го каза право в очите ни:"Причината, поради която толкова българи са бедни, е поради политическата сиситема, която печели за сметка на обикновения българин"Така, че проблемът е драстично по-радикален и изисква съвсем други методи за решаването му :)

55

До 62.

преди 11 години

Говориш глупости. Точно поради тази причина сигурно 90% от хората работят на едно и също място, и на една и съща заплата в продължение на години. Години, в които голяма част от тях *** колегите си, ако това ще им помогне да съберат "червени точки". Накрая се получава един 40-50-годишен индивид, който едвам си плаща сметките, псува в кръчмите и пуска "еврейски" смс-и, щото е на ваучер. Българите нямаме себеуважение! Това е!

54

ГЕРБ=БОКЛУК

преди 11 години

ТОВА ЩЕ Е ПОРЕДНОТО ДРАНЕ НА БИЗНЕСА И ХОРАТА ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДВАНО ОТ МАСОВИ УВОЛНЕНИЯ И ВЛИЗАНЕ НА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ХОРА В СИВИЯ СЕКТОР ,ТЯ СМЕТКАТА Е МНОГО ПРОСТА ПРОСТО ЩЕ СЕ ВДИГНЕ ОСИГУРИТЕЛНИЯТ ПРАГ И ЩЕ СЕ ВНАСЯТ ДОСТА ПО-ГОЛЕМИ ОСИГУРОВКИ ,КОЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ НАТОВАРИ БИЗНЕСА И ЩЕ ПОСЛЕДВАТ МАСОВИ ФАЛИТИ.ТОВА Е ПОРЕДНОТО БУДИСТКО И ДЯНКОВСКО МАЛОУМЩИЕ ЗА УБИВАНЕ НА БИЗНЕСА И ГЕНОЦИД И СМЪРТ НА НАРОДА СИ.НЯМА ТАКАВА ДОЛНА ХАЙКА КАТО ГРОБ СЪСИПВАТ ВСИЧКО ДОБРО И БЪЛГАРСКО ПО ПЪТЯ СИ.НЕ ВИ ОСТАНА

53

Демагогия

преди 11 години

До 58 Къде в мненията прочете възхвали за Станишев? Толкова сте заслепени или ***, че за вас има само черно и бяло, а хората не вярват и са на ръба.

52

SOmebody

преди 11 години

Да, катоскачени съдове са - няма как да задълиш работодателите да вдигат заплати, защото средната се определя от тях, а не със закон, а със закон въз основа на нея ще с еопределя минималната... Колкото до границат аи бедността и инфлацията - виж какви формули с еползват при изчислението и с колко процента влияят на крайнната сума... 5 лева хорта не ги топплят! Цялата работа е, че мин заплата се покачи и бизнеса недоволства, а при обвързване със средната той ще определя косвено минималната...