16

непукист

преди 11 години

Холивуд отдавна лансира насилието и простотията и двете просто бликат от всеки нов касов разбивач за промити мозъци - нищо стойностно. *** филми за *** американци. Хубавите американски филми не са по кината!!

15

Зрител

преди 11 години

До: svetusМоите уважения за разумните коментари, които си писал. Аз също си мисля, че в Шекспировите творби има насилие. В каналите хистори и дискавъри също може да се види насилие. Спасението, според мен, е в това, че сега има YouTube. В YouTube човек, ако търси избирателно, може да намери видеоматериали с дължина един - два часа, като в тези материали няма насилие, а само приятни неща. Например видеоклипове с Michio Kaku, Deepak Chopra, Tony Robbins, Charlie Rose, George Soros и много други.

14

sevtus

преди 11 години

А и насилието в изкуството не е от днес и вчера. В Библията и старите митове се лее кръв като петрол от кладенците на някой шейх, в пиесите на Шекспир сцените на насилие са крайъгълен камък, а в картините на Гоя има почти отблъскващи с бруталността си епизоди...което не пречи да са красиви, разбира се

13

sevtus

преди 11 години

Да се търси връзка между насилието изобразявано на екрана и криминалната хроника и да се парви извод, че ескалацията на уличното насилие е следствие от показването на пищови на екрана е тотална глупост и тромав популизъм. Какво искат да кажат хората, правещи подобно заключение? Може би, че през 19 век е нямало насилие или че е било в по-малки мащаби? Глупости на търкалета. Един съвременен човек би повърнал ако се пренесе с век-два века назад и стане свидетел на вулгарните нрави от онази епоха

12

sevtus

преди 11 години

10, това с документалните ненасилнически филми като контрапункт на насилието в игралното кино е несъстоятелен аргумент. Малко ли насилие може да се види в документалните исторически филмета на разни специализирани псевдонаучни канали като хистори и дискавъри? От друга страна от един игрален майсторски направен филм със сигурност може да се провокира обществена дискусия с огромни мащаби. Пример - Двама мъже в града с Жан Габен и Ален Делон...

11

Анонимен

преди 11 години

Абе само плюете по Америка, ама все едно тук не се стрелят в центъра на София пред съдебната палата. Хайде по-обективно.

10

Зрител

преди 11 години

Прав е Дъстин Хофман. Много насилие има във филмите, особено в американските.Аз по тази причина съм решил вече да не гледам игрални филми. В игралните филми винаги става нещо гадно - насилие, престрелки, катастрофи с коли... По-добре е човек да гледа документални филми - в тях няма насилие и човек реално може да научи нещо смислено и полезно. А игралният филм само ще те вкара в беля ако го гледаш и ако му повярваш.

9

ETNA

преди 11 години

Епа, прав си е човека :)

8

Анонимен

преди 11 години

Ае хора......правителството на САЩ изхарчи трилиони долари в войни.....Тоя на кво се надява с говоренето си ? Конгреса да забрани оръжията ли,или да изтеглят войниците си от Афганистан??

7

малко размисли

преди 11 години

Ще разоръжат хамериканските Граждани , които после ще станат Данъкоплатци и електорат.Пътят към ада е проправен с добри намерения.

6

Виртуален Палячо

преди 11 години

Американското правителство води целенасочена кампания за разоръжаване на свойте граждани!! Всичко това е с цел властимащите да могат да са като при нас - недосегаеми!! Следете новините, скоро ще има още масови убийства.

5

АБЕ ей !

преди 11 години

Дам и аз се сещам за достга филми с него, в които има доста стрелба, заплахи и изобщо насилие ! Кви са тия пунти са не мога разбера?????

4

Ракия и ШопскаСалата

преди 11 години

Колегата от първия коментар е много прав, не разбирам защо сте му нацъкали минусите. Всичко е ПИАР, а Холивуд си е една огромна почти еврейска машина за правене на пари.

3

a

преди 11 години

Дори да е така "Дори и да мисли по тоя начин,не забравяйте че има едно наум да създава говорено за него в медиите ,щото все пак е актьор а и застаряващ ,освен това такива хора имат нужда от реклама"пак заслужава внимание , поне един от холивуд да каже истината.Насилието от екрана ,директно рефлектира върху реалния живот но се отрича защото засяга бизнес за милиарди.Много от холивудските "произведения на изкуството" са директни поръчители на масови убийства.

2

Анонимен

преди 11 години

Аз пък мисля, че човекът си е напълно прав. И евалла, че се озъбва на останалите, не го е страх!

1

Анонимен

преди 11 години

Актьорът мрази оръжията, знае усещането от пистолет в челотоКато вземаше пари от ролите с бойни сцени ,не мразеше насилието.......В Холивуд всичко е пари.....Дори и да мисли по тоя начин,не забравяйте че има едно наум да създава говорено за него в медиите ,щото все пак е актьор а и застаряващ ,освен това такива хора имат нужда от реклама