37

1во

преди 11 години

Каквото си иска - айде не, неправилно се изказах в предния си пост. Каквото счита необходимо за развитието си. В повечето "свободни" държави това го няма, трябва да следваш алгоритъма. Но да не се пречи на останалите е при всички положения важно.

36

Veselin

преди 11 години

Да ако трябва да се дефинира свободата можем да кажем, че тя е човек да може да прави, каквото си иска стига да не пречи и не вреди на останалите. И виждаме че досегашните системи, както и този кооперативен капитализам свободата е доста ограничена общо взето в рамките на това, че хората са свободни да копуват колкото се може повече дори и ненужни стоки да гледат телевизия, да пият алкохол (която си е жива лоша дрога) и да работят до скъсване :) .

35

1во

преди 11 години

На първо сме. Една от малкото държави, където можеш да правиш каквото си искаш, и никой нищо няма да ти каже. За съжаление обаче някои хора решават да пречат на другите ;р

34

Неразбрал

преди 11 години

От общо 45 ли?

33

Анонимен

преди 11 години

пълен провал сме :)

32

Veselin

преди 11 години

В днешната система за да си свободен трябва да имаш много пари, каква свобода може да има човек ако няма пари е може да е свободен в планината, но пък и земята е частна :) трудна работа .А в страните със средна класа можем да видим, че и там са доста ограничени като нямат нужното свободно време, но пък са свободни да копуват и да гледат телевизия, където постоянно по повечето програми върви пропаганда та дори и по филмите .Май най добре за системата хората да са като роботи .

31

Shark

преди 11 години

България не е на 42-ро място, а на 420 - то...минимум!!!!!

30

Гласоподавател

преди 11 години

Каква лична свобода, я вижте, че всички във форумите се пишем с псевдоними. Това е свобода, колкото думите на бойко, че повече демокрация в България никога не е имало, отколкото сега.

29

Анонимен

преди 11 години

и на 138 по ***

28

Veselin

преди 11 години

И каква свобода може да има човек дори и в богата страна, ако той работи по 9-10 часа,но дори и 8 да са, не му остава почти никакво свободно време гледа да си почине пред телевизора, социален живот с приятели почти няма,почивките ако позволи чорбаджията са кратки за няколко дни, това ако не е съвремено робство не знам, какво е. Капитализът няма общо със социалните дейности за хората, макар че думата созиално вече я обърнаха на лоша ,лоша е защото фирмите трябва постоянно много да печелят .

27

потребител

преди 11 години

След спирането на бТВ или преди това.. ??

26

Veselin

преди 11 години

Но каквото и да правят тази порочна световна система просто няма бъдеще, защото е изградена на постоянното високо потребление ,гони се винаги по голяма и по голяма печалба на цената на всичко, правата на хората се потъпкват, деградира ценностите на обществото, поробват се по малките страни а и по големи като всички в Южна Америка ,медицината и тя е почти без никакъв морал само печалбите се търсят и е по добре човек цял живот да е на хапчета и ваксини и т.н.

25

Veselin

преди 11 години

В дивия кооперативен капитализъм свободата се равнява с тази при комунизма ,дори някои видни личности наричат капитализмът, че си е жив фашизъм в съвременен вариянт .Правят цял свят на буадали, а ако почнат да се осъферват хората,им спретват една криза, нищо чудно скоро да видим нещо от рода на голямата депресия в по мащабен вариянт, да уплашат хората и порочният кръг на системата да продължи под някаква форма .

24

gosho

преди 11 години

Къде е тази свобода бе ? хаха вижте съотношението полицаи-граждани и тогава говорете за свобода. Как става това ? На всеки метър патрулка сини, бели , червени . Черни бусчета с качулати прасета вътре , а отделно и жандармерии. И при толкова много униформени *** пак сме на челните места по корупция и престъпност . Е тва е толкова нагло , че е гнусно направо.

23

az

преди 11 години

Ne e na 42 lujat mnogo po nazad e po zle e

22

Анонимен

преди 11 години

Сигурно Северна Корея е по напред от нас.Гарантирано от герб!

21

Анонимен

преди 11 години

Като *** свобода ,няма никъде,...особено в Бе-геТОТО !

20

Анонимен

преди 11 години

Лелеее,.тогава Американците на ПОСЛЕДНО ЛИ СА ,щом ние имаме -----СВОБОДИЯ ,а сме на 42-ро?

19

Анонимен

преди 11 години

Само бой, и високи данъци

18

Анонимен

преди 11 години

А НА КОЕ МЯСТО Е РУСИЯ , НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ.