5

доктор Хаус

преди 11 години

До: номер 5Исках само да кажа, че напоследък все по-често темите се "изсмукват от пръстите" и става модерно да говорим че сме изпаднали в депресия. Даже в новия турски сериал - за султан Сюлейман, една от жените в харема каза че е изпаднала в депресия! Като че ли тогава са знаели какво е това депресия - ама простено да им е, те предупреждават, че филмът не претендира за историческа достоверност.

4

до 3

преди 11 години

Да,прав си, че тежката, продължителна форма на депресия е доста по-рядка от моментното лошо настроение,но тя също не е рядка. Клиничната депресия е едно от най-честите заболявания. Главно при жените обаче,при мъжете по-често срещани са обсесивно-компулсивните разстройства,които обаче много наподобяват депресия ,а и се лекуват по един и същ начин.

3

Я

преди 11 години

До Анонимен - вените не са ти виновни - отрежи си главата !

2

доктор Хаус

преди 11 години

Е, хайде сега понеже стана модерно да се говори за депресия - дайте сега да се преброим колко от нас сме депресирани, така ли?Мисля че трябва да се прави съществена разлика между депресивни настроения (тоест, кофти ти е, не ти се работи, не ти се забавлява и слушаш примерно блус) и клинична депресия.Истинската депресия се нарича клинична депресия и се смята за психиатрично заболяване.За щастие сравнително малко хора изпадат в това състояние.

1

Цеца до 1

преди 11 години

Не бе,ти не искаш да умираш,просто искаш да сплашиш някого,ама след това ти остава един белег с формата на буквата Т,което означава,че в труда е спасението.