47

статистика

преди 11 години

Ехе, за респект са тия 55 %! Но важното е да попаднеш в спасените, макар и да си 1 от 100, които са хвърлили топа! И майка ми и баща ми бяха поразени още от първия инсулт! Дори тогава нямаше пръскане с Кемтрейлс! А сега са много съмнителни тези 55%!

46

Анонимен

преди 11 години

Да, може да се спасяват хора така, но това в БГ не е възможно. Като идеш с оплакване и като почне едно висеки, кви 60 мин, кви 5 лева? Отдавна ще мине времето за ижекцията... тъй, че разчитам само на Господ, винаги...

45

Анонимен

преди 11 години

Въпросното лекарство има ли име?

44

анонимна

преди 11 години

А във Варна от"бърза "помощ консултираха майка ми по телефона и отказаха да отидат и така три дни . Личната лекарка също не установи проблем и само Господ я пази в тези три дни( и последвалото лечение )...Не отричам и намесата на хирурзите после , които я спасиха , но къде е ролята в случая на първата помощ?!Можеше и да не се стига до тежка мозъчна операция , ако някой си беше свършил работата съвестно . Все пак трябва да се дава шанс на всеки човек да живее .Тя беше тогава на 55 год.

43

Анонимен

преди 11 години

СамовПловдив ли? Аза останала част от страната?

42

Анонимен

преди 11 години

Както винаги, проблемът си остава проблем на самия пострадал - ако има късмет, може и доктор да не му трябва, ако не - случката в Шумен!Няколко постинга от сайта по-късно!)

41

ттт

преди 11 години

Времето от вратата до иглата сме го свели до 60 минутиМоя комшия го сваляха от третия етаж с главата надолу (защото само умрелите ги носили с краката напред). Обърнат ли ти главата надолу при инсулт, иглата не е от голямо значе

40

Анонимен

преди 11 години

мда, и ако успееш да си намериш болница наблизо, те ги изпозакриха

39

Miro

преди 11 години

Първото и най-важно нещо е да ситгнеш до болницата на време.Живея в Южна Флорида кадето е гъсто населено и имаме проблеми с трафика - викал съм линейка около 5 пъти. Засичал съм ги да пристигат за 60-90 секунди. Последният път Юни месец дойдоха за по-малко от 90 секунди, като сега сме най-далече от болницата, след като вдигнаха от 911, а те отговориха веднага.Това плюс екипите трябва да разпознават правилно симптомите за инсулт и да реагират адекватно и бързо

38

Отдавна се прави

преди 11 години

тромболиза в света - и за сърдечен и за мозъчен инфаркт. Разликата е само в едно - при мозъчния инфаркт трябва да се направи в първите 3 часа от инцидента и то след скенер. Сетете се сами за каква бързина в спешната диагностика и терапия става въпрос и отговорете - има ли тя почва у нас с така подготвените ни медицински кадри и болница, и с така материално-ориентираната ни медицина като цяло.

37

муспи

преди 11 години

Ако някой марсиянец чете тези статии, ще си помисли че в България има медицинска помощ?!

36

ди

преди 11 години

Надявам се на все повече такива новини .............за жалост моя баща почина на 53 от инсулт 4-ти за 2 години :( дано спасите повече хора

35

Анонимен

преди 11 години

Такива инжекции постоянно не достигат или са непосилни като цена заради наложените икономии от Дянков и Борисов. Банките отказват заеми на болни.

34

до 35 - лекар

преди 11 години

По повод питането Ви, тромболизата се покрива от здравната каса и е безплатна за пациента с установен инсулт. Медикаментът по принцип струва около 1500 лева, но си заслужава цената, защото ефекта му е повече от добър.

33

Някой си -> до 26

преди 11 години

Алоо 26-ти.... Това в БГ-мама ли го прочете?Голям разбирач си ейй. Дано не си лекар, че тежко на пациентите ти щом не правиш разлика между каротидни и коронарни артерии :-O А тромболиза при инсулт никой не прави в 'линейките', поради простата причина, че няма как да се определи дали е показана и безопасна. Прави се само в стационар и то ако се докаже исхемичен инсулт и ако пациента няма противопоказания... Но това в БГ-мама и в Уикипедия не го пише нали? :-)

32

Една

преди 11 години

И, можеше поне да напишат цената на въпросната интервенция... и съм сигурна, че е почти непосилна, затова са я спестили от хубавата рекламна статия "новина".

31

www

преди 11 години

*** е навсякъде. Където и да отворите- той е там.

30

Анонимен

преди 11 години

Болницата е общинска и чест им прави, че са дали пари за техника и ремонт, а не са ги откраднали

29

Анонимен

преди 11 години

Болницата не е частна. Това е Втора градска болница.

28

Анонимен

преди 11 години

Вследствие на геноцида налаган от Герб българите са обречени на гибел