18

piopi57

преди 11 години

и новия патриарй ще е ченге!бог няма да опази църквата!затова пък ще се стрят джамии!дали те са правилните пастири?познайте ги по делата им!

17

лай-лай кучка

преди 11 години

Много некоректни писания имаше днес по адрес на Патриарха. Не зная колко са основателни, но той живя в "казармено" социалистическо време и поведението му е съответстваше на тогавашната действителност. В настоящето-поддържаше баланс в църквата и отстояваше с достойнство нападки и хули.До злостно пишещите : Ако някой от вас е непогрешим, има основание да критикува. Съществуват ли такива ??

16

Марта

преди 11 години

Вечна памет на Български патриарх,служи на народа си и Църквата в най-трудните години - комунистически и атеистически, и след 1989 г. - пак атеистически и размирни,вилнеят враговете на Църквата и на българската идентичност! Винаги е правело впечатление богатият език, изискания, а точен и изразителен начин на изразяване на патриарх Максим, показваха неговата богата душевност!Друго поколение!Езикът е свързан с мисленето и личността!Какви ли са пишещите хулите подолу??-Дежурните атеисти, дановисти

15

Пешо

преди 11 години

За човек покойник или добро или нищо! За комунистческо ченге и доносник само презрение. Да гори в Ада!!!!

14

Послушан Милиционеро

преди 11 години

Патриарх Максим беше "изключително ерудиран човек, ......, не допускаше до себе си хора, които биха го дискредитирали .......", каза проф. Иван Желев. Като е такъв,защо допуска до себеси ченгета от ДС като теб и почти всички митрополити!!!??? Ами...защото са му колеги /доносници/ !

13

анонимен

преди 11 години

Стига злодействахте!Починал човека и пак се намират гадове да плюят!Засрамете се!Вас и смъртта не ви спира!

12

до 8

преди 11 години

Писал, писал и станал патриарх интересно другите отчета къде са изчезнали за тях нито дума а ????????????????/

11

Отчето

преди 11 години

Отечееее.

10

Анонимен

преди 11 години

И на смъртния си одър агент Максим написа последния донос за на-близкия си човек. Амин Халелуя да живее Бог и ДС!

9

еее

преди 11 години

Бог да го прости и ако има грехове да го съди, смирете се поне пред смъртта. Няма нужда от цинизми и простотия в подобни теми. Какъв бил, какъв не бил, свършило вече.

8

Ан

преди 11 години

Съгласна съм! Границата на добрия тон премина в махленска гавра. Това единствено говори за ниската култура на пишещите и всички хули се връщат като помия върху пищещия неверни глупости! Бъдете доблестни, интелигентни и въздържани!

7

Спрете се!

преди 11 години

Гнусни сме и пред живите и пред умрелите. Не сте го познавали (аз също), но коментирате. Да, писал е на машина, но е имал какво да напише. А охлюви без история пред компютрите колкото щеш. И там ще си останат. За ДС пък да не говорим - не му е било необходимо да е доносник, защото е донасят тези, които искат да се издигнат за сметка на другите, а той накъде да се издига?! Да донася за Иисус ли? Малко се посмирете. Не е излишно.

6

Бърнс

преди 11 години

Изумително е колко време, енергия и средства се хвърлят на вятъра за едни суеверия, наречени "религии". Организираните религии (в това число Църквата) в действителност се занимават с търговска дейност и нейните бюстители осъществяват шамански ритуали по ценоразпис, експлоатирайки хорската глупост и суеверност. Това на практика си е чиста измама.

5

Анонимен

преди 11 години

алоо журналята,оставете стареца на мира вече,*** ***

4

Анонимен

преди 11 години

ДОСТА ДОНОСИ ЩЕ ДА Е НАПИСАЛ НА ТАЯ СТАРА МАШИНА ЗА 98 ГОДИНИ.

3

Анонимен

преди 11 години

Писал на старата машина щото на новите не им разбира то и акъл се иска, мда един изключителен човек ритна камбаната като съвсем обикновен простосмъртен, на кое да вярваме на думите или на фактите аман от големи клечки

2

Гошо Тъпото

преди 11 години

Хубав човек беше Максим,кротък.Те и за това се бяха ...качили на главата му някои от владиците и правеха каквото си...искат,а той не смееше...дума да им каже.Сега,след неговата...кончина(мир на душата му),всички да се...покаят и да помнят,че с доброта,търпение и...разум,може и патриарси да...станат.

1

ДС

преди 11 години

И доносите. Браво. Молодьец.