116

Ванко

преди 11 години

Ще запомним Патриарх Максим и с неговото равнодушие към фактa, че Православната църква не просто допусна търговците в храма, ами и самата се превърна в ООД, което вулгарно спекулира с религиозните чувства на хората, за да ги таксува за свещи, сватби и погребения. Ние сме свидетели как поповете се препират за имоти и свещоливници, участват в банки и обсебват манастири. Ще запомним Максим, че мълчаливо проследи как БПЦ се превърна в жалка, открито осмивана и все по-мъртва институция.

115

Анонимен

преди 11 години

ДО МОРАЛИСТИТЕ ЗА УМРЕЛИЯ ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО А ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА РОДИНАТА СИ ?О ВРЕМЕНА О НРАВИ

114

abvlado

преди 11 години

До Анонимен Народа ускотя наистина, защото загуби представа за човешките ценности морал, достойнство, честност. Максим е доказано, че е назначен от ЦК на БКП, а не е избран от Общо Църковен Сбор и след падането на комунизма, той като няма честа да си подаде оставката, тогава трябваше народа да го принуди, Но ще го принуди само народ, който има високи нравствени качества! От половин век тоталитаризъм се вижда, че сме напълно ускупели.

113

abvlado

преди 11 години

Назначен от ЦК на БКП (това е доказано) ,той им остана верен служител до края на живота си.

112

Анонимен

преди 11 години

До Ванко-KAK PA NQKOY NE VI UGODI NA VAS BULGARI REVLIVI

111

Анонимен

преди 11 години

До Иво-PAPA YOAN-PAVEL IMASHE ZAD GARBA PODKREPATA NA POLQCITE, A BULGARITE DAJE NE HODEHA NA 4ERKVA TOGAVA

110

BAY PANDEL

преди 11 години

VELIK 4OVEK !!! POKLON PRED PAMETTA MU

109

вярващ!

преди 11 години

Pro mortuis aut bene,aut nihil!Това са казали древните римляни,а злобните и дребни душици,които плюят жлъч тук има кой да съди!Бог да прости патриарх Максим и вечна му памет!

108

Минко

преди 11 години

До boicho.boichev.7Съгласен съм с тебе

107

Минко

преди 11 години

Поклон Пред неговата памет Един прекрасен човекВсе ощте немога да повярвам,че такъв прекрасен човек ни напусна.

106

Анонимен

преди 11 години

без да защитавам никой,само ще кажа-духовната бедност и чалгизацията на нацията са безгранични....оскотяваме толкова много,че няма уважение дори пред смъртта..по-долно ниво не може да се удари....Никой,що годе възпитан,вярващ или не,не си позволява да оплюва починал...как така озверя толкова,бедни български народе?????

105

до иво

преди 11 години

Бог да прости патриарх Максим. Велик българин! Народен будител!Сега фарисеите го оплюват, но в историята ще се запише, като СПАСИТЕЛ на БПЦ.Той не позволи разкола на църквата. Устоя на Христофор Събев, атомен физик, син на активни борци против фашизма и капитализма, и други мошенници,които искаха да разцепят Българската православна църква на 99 части, за собствени облаги!

104

Иво

преди 11 години

Нека Бог се смили над противоречивата душа на патриарх Максим!!!Той не успя в годините на комунизма да защити по един достоен начин вярващите в многострадална България.Той не беше смел и храбър войн срещу атеистите-комунисти,какъвто беше папа Йоан-Павел за поляците.Затова Мехмед Али Агджа стреля по папата,докато Максим не го замериха даже с едно развалено яйце!!!

103

Анонимен

преди 11 години

Отиде си един велик БЪЛГАРИН, който излезе победител във всички антибългаски битки за разрушаване на Българската православна църква. Патриарх Максим не позволи разделението на Светата ни църква. Историята ще го оцени след време като истински герой, който на преклонна възраст устоя и спаси православието в България, въпреки огромния натиск оказан от външни врагове и вътрешни предатели като СДС най-вече! Светла му Памет! А СДС никога вече няма да види власт!

102

до Пламен

преди 11 години

Споделя бе човече нещо от добрините направени от този генерал на ДС, угодник на БКП, или който и дае

101

пламен

преди 11 години

НЕ ЗНАЯ ЗАЩО СЕ ПИШАТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ОТ ХОРА КОЙТО СА ТОЛКОВА ДАЛЕЧ ОТ СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И КАКВА Е ТАЗИ ЗЛОБА В ТЕЗИ НЕВЗРАЧНИ ХОРА ,КОЙТО ГОСПОД БОГ ДА ИМ ДАДЕ ОЩЕ 5 ЖИВОТА ПАК НЯМА ДА НАПРАВЯТИ ЕДНА ХИЛЯДНА ОТ ТОВА КОЕТО ПАТРИАРХ МАКСИМ Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ

100

читател

преди 11 години

БРАВО НА ВАНКО!!!!ЯСНО И ТОЧНО!

99

П.Петров

преди 11 години

Въпреки всичко, Бог съществува и е един за всички.Ковчег с джобове няма,а всеки някой ден ще умре и Бог ще го съди !

98

православен

преди 11 години

светла му памет! а неверниците и *** по добре да не коментират

97

ES

преди 11 години

Do sega samo durjavata Bulgaria be6e v absolyuten haos i bezredie,ot sega natatuk su6tata u4ast q o4akva i Bulgarskata Pravoslavna Curkva...vsi4ki, o4akvali smurtta na Patriarh Maksim sa kato hieni,da mi prosti Gospod,4e go kazvam !Da po4iva v mir du6ata mu!