41

Ива

преди 11 години

С тази амнистия се потвърждава, че не е нужно да се спазват законите. Затова се пие, слуша се чалга и се теглят кредити за щяло и нещяло. Живее се ден за ден. Защо да се пръскат пари, време и нерви, за да преминеш през цялата бюрократична машина, за да се сдобиеш с заветното удостоверение за ползване, след като след време ще ти го предоставят без много да се потиш.

40

маргарита пешева

преди 11 години

в края на мандата на правителството се гласуват лобиски законидосега успявахме да спрем застрояването между блоковете сега вече кметът на всеки районв софия който е от герб ще пришпори старта на строителството за да не може следващотоправителство да го спре пригответе си 5000 лв за остъклените балкони ако не искате дави ги махнат изтеглете си парите от банките докато е време

39

Анонимен

преди 11 години

За какво се правело? Ами за да се узакони имуществото на разни цар кировци и всичките им производни. Б..ти държавата това не е истина. Вместо да кажат бутаме всичко незаконно те "панелните тераси били незаконни" ,а палатите на тоя и ония амнистия.

38

khristova

преди 11 години

Да узакониш незаконен строеж , означава да признаеш безаконието, да не се съобразяваш със свещеното право на собственост на засегнатите . Къде го има това ?И при бушмените правото на собственост е свещено.Боже , в каква държава живеем?

37

khristova

преди 11 години

Защо не ми публикувахте мнението.Какво ви притесни ?

36

П.С.Ц

преди 11 години

Нагли, по-нагли, най-нагли, ГЕРБ. Събориха няколко къшурки 2 на 2 метра, но сега ще узаконят хотели и прочие. И другия закон до 2016 познайте защо. Защото ще загубят катастрофално парламентарните избори, но нали кметствата са техни ща се зобат още.

35

7

преди 11 години

Узаконяването предполагам,че ще се плаща може би ще има някакви такси глоби.И как такакметството ще строи без устройствен план.Харесва им нечие парче терен,и казват тука щестроим еди какво си и ти взимат земята.И защо този закон важи зо 2016г.?Прилича ми награбене на всичко хубаво което е останало.

34

Гладна архи тетка

преди 11 години

Очаквам да се окаже, че строителният бум е бил не през 2007 година, а през 2000г.

33

Анонимен

преди 11 години

Значи де-що има незаконни кръчми по планините и морето ще излезе, че са законни?

32

Анонимен

преди 11 години

Можеха и до 2021 да направят амнистия, ама не се сетиха. А какви ги обещаваха само!

31

до бумеранг

преди 11 години

Извинявай, ама до сега няколко пъти даваха възможност да се узаконят незаконни постройки - до 2004г. Тия по селата и малките градчета къде спят. Тази промяна сега хич не е заради селата и градчетата, а е заради някой намазан! Плюс това ще трябва да обезщетят тези, на който вече бутнаха бараките,т.е. нови разходи за държавата и нови приходи в нечии джобове...А й защо ще дискриминират тези строили след 2001 тогава,да узаконяват всичко,да не го протакат,то е ясно вече че така ще бъде.

30

Анонимен

преди 11 години

pak ni go podadoha nashite politici

29

бонуси

преди 11 години

Предизборни бонуси! Как ще им разрушат сградите, после кой ще гласува, ама иначе данък лихви искат да има! Аз педлагам данък живот да се плаща, дори и нищо да нямаш да плащаш затова, че си се родил...ама то пък един живот в нашата мизерна държава....

28

Анонимен

преди 11 години

ХАХАХАХАХАААААААААААААААА-ЯКА ДАЛАВЕРА СИ УРЕДИХА ***-***-ДО ПОСЛЕДНО КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ!!!!!!!!!!!! ХОТЕЛИ-ВИЛИ-ПАЛАТИ--ВСИЧКО УРЕДЕНО-*** ЛИ НИ ПРАВЯТ ТЕЗИ!!!!

27

бумеранг

преди 11 години

Обяснявам за ***. 99 % от къщите по селата и 90 % от къщите по малките градчета нямат акт 16, т.е. смисъла на закона, в случая ЗУТ, те са незаконни. Ето за тези обекти става въпрос. Разбира се ще има и тарикати, които ще се възползват да узаконят незаконни сгради.

26

Анонимен

преди 11 години

Как го вижда аз това. Чиче, от село, иска да си продаде къщичката, за мижави пари. Ама документите, строителните книжа ги хванала липсата, както у дома му, така и в кметството. Въпреки, че десетки години е плащал данък сгради. Ползвал ток и вода, към които доставчици не може да бъде присъединен без Акт 16. Трябва да мине цялата процедура, по смисъла на ЗУТ, за да получи разрешение за ползване. Взел при продажбата, дал за узаконяване и ще е на нула.

25

9689

преди 11 години

Ето това е закона-Плевнелиев,узакониха му вилата.А ние ще лапаме мухии ще цъкаме за поредния мутренско лобистки закон.

24

Уплашен

преди 11 години

ГЕРБ-егати *** сте!

23

Анонимен

преди 11 години

Стига бе, стига с тези измишльотини. За да е всичко точно там трябва да седи 1990 г., а не 2001 г.. Но разни депутатчета и други мошеници ще трябва да изгорят и те. Вече ми се повръща от всичката гадория и простотия.

22

Анонимен

преди 11 години

Браво, Лиленце, бех се притеснил за лифтовете, хижите и хотелите. В общината са изгладнели, РДНСК ще ме фанат друг път.