168

Детска Цензура

преди 11 години

Игнатов, просто забранете със заповед употребата и разпространението на подобни ученически помагала на територията на държавата.И попитайте "сътворителите" на тези тетрадки,дали са си платили авторските права на тези фолк-певци при тези условия.Можете да ги попитате с чие разрешение са издадени подобни ученически пособия.Доколкото знам би трябвало всяко ученическо пособие и картинният материал /фотос/ към него да се одобрява от Министерството.

167

valya.doncheva.5

преди 11 години

До ХИ да подвържете най-прилежно една тетрадка, ако на корицата й се цицори някоя гърдеста певица, едва ли ще успеете да скриете това от учениците. Азис е пуснал и раници - хубави ранички в свеж син цвят и снимка на неповторимия чисто гол *** *** на този порнограф, а раниците не подлежат на подвързване. Продават се в комплекти с дискове с най-долна чалга, които децата да си слушат вкъщи без учителя. Аз това няма да го допусна, макар и да съм НЕЩО като педагог с май незаслужена заплата.

166

Дима

преди 11 години

Одобрявам..... даже бих подкрепила и по-крайни мерки..... като не им стига ума на родителите .... и хич не ща да слушам за свободния пазар , избор и т.н. Има ценности, които трябва да се формират и отстояват в семейството..... след като не става така...... училището ще ги формира и наложи ...

165

Х

преди 11 години

Проблема е в тетрадките?!?...Ще предложа нещо не толкова забравено правило.По мое време макар и за малко,тетрадките се подвързваха.Също и учебниците...Слагаше се етикетче с отчетливо написани имена...Имаше НЕЩО като дисциплина,имаше НЕЩО като уважение към преподавателите,имаше НЕЩО като педагози......Г-н Игнатов вместо да пише препоръки,да напише ЗАПОВЕД до всички директори да се постараят,и да вкарат малко ред в школото.Защото заплатите май не са им заслужени.

164

istina

преди 11 години

AIDE SA SI PRIZNAEM,4E LIPSVA NAI VAJNOTO V DECATA ---DOMA6NOTO VAZPITANIE .VSI4KI PROBLEMI ZAPO4VAT OTTAM .NQMA KAK EDNO 10-12 GOD MOMI4E DA IZGLEJDA KATO FOLK PEVICA ,AKO MAMA I TATI NE SA MY POZVOLILI I NAKYPILI DRE6KI .VIJTE KAK IZGLEJDAT ABITYRIENTKITE .KOI PLA6A ZA TOALETITE IM -PAK MAMA I TATI.AKO TE KAJAT NE ,TOVA NQMA DA SA6ESTVYVA .AIDE DA NE OBVINQVAME NQKOI DRYG ,ZA NA6ITE SI RODITELSKI GRE6KI.IMA POGOVORKA --4YJDA RAKA NE 4E6E .NE 4AKAITE NQKOI DRYG DA VAZPITAVA DECATA VI.

163

възмутен

преди 11 години

Не знам дали най-големия проблем на образованието са тетрадките.Аз искам да привлека вниманието на министъра по един друг въпрос- това е начина по който се харчат парите в училищата.В училище, в което се топлят с парно, се купуват климатици, дистанционните се прибират от деректора и никой не може да ги ползва.То и няма кой да ги ползва през лятото.И не само това. Въпроса е, че за всяка покупка се вземат комисионни. И се правят безумни покупки.Това никой ли не го знае, то много дразни учитилите

162

.

преди 11 години

Прочитайки всички коментари стигнах до заключението, че всички мразят и не одобряват чалгата. Разбрах също, че тя е виновна за неграмотността на децата. Единственото лошо, което разбрах е, че с изключение на няколко потребители, останалите са крайно неграмотни, дори без да слушат чалга. Не искам да си представям, ако слушаха подобна музика ...

161

valya.doncheva.5

преди 11 години

До Анонимен 215Прав/а сте, порочна практика е крайно слаб ученик да получава нереални оценки. Министерството обаче е въвело редица условия, които принуждават учителите да замижават. / Не че оправдавам такава практика/. За повтарящ ученик в бюджета на училището не се привежда издръжка. Родителите са склонни да преместват децата си в училище, където "ще минат по-леко" и не оставят повтарящи. Загубата на ученици, понякога и само на един, води до закриване на паралелки, а понякога и на училището.

160

Анонимен

преди 11 години

Прекалената толерантност към чалга културата доведе до изпростяването на българската нация.Децата днес знаят повече за чалга певците отколкото за Левски,Ботев,Вапцаров.М-во на образованието трябва да забрани тетрадките с пошлите лица върху кориците,а не мекушаво да отбелязва,че това не им харесва.Защото голяма вина за чалгаризацията на нацията имат не само родителите,но и учителите,които поставят високи оценки на неграмотни деца,само за да няма повтарящи класа.Това е вредна и порочна практика.

159

Анонимен

преди 11 години

УЧИЛИЩЕТО Е НЕСЕРИОЗНА ИНСТИТУЦИЯ И ТОВА Е ЗАЛОЖЕНО В ОТНОШЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА- НИСКИ ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИ, НИКАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ УЧЕНИЦИТЕ, МАТЕРИАЛНА БАЗА ОТ МИНАЛИЯ ВЕК, ПРЕТОВАРЕНОСТ НА УЧЕВНАТА ПРОГРАМА- ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО ТАКА, ЧЕ НИКОЙ ДА НЯМА ЖЕЛАНИЕ ДА ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ-НИТО УЧЕНИЦИТЕ, НИТО УЧИТЕЛИТЕ.

158

ДО ПРОФЕСОРА

преди 11 години

НЕ ПОЗНАВАМ ХОРА ОТ ДРУГА ПРОФЕСИЯ, КОЯТО ДЕНОНОЩНО ДА МИСЛЯТ ЗА ПРОФЕСИЯТА СИ И ДА СА АНГАЖИРАНИ С ПРОБЛЕМИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ. ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ИЗВЪН ПРОФЕСИЯТА ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКВО Е ДА СИ КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ- В ЦЕЛИЯ СВЯТ, С КОЙТО СЕ МЕРИМ, ТОВА Е ОТДЕЛНА ФИГУРА- АДМИНИСТРАТИВЕН ОТГОВОРНИК НА СЪОТВЕНТИЯ КЛАС, А ТУК УЧИТЕЛЯТ ПРЕПОДАВА ДИСЦИПЛИНАТА СИ И ОТДЕЛНО ВОДИ ОГРОМНА ДОКУМЕНТАЦИЯ, КОНТАКТУВА С РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ, ЗАВЕЖДА МЕДИЦИНСКИ БЕЛЕЖКИ, ОБУЧАВА ГИ ПО БЕЗОПАСТНОТ НА ДВИЖЕНИЕТО И ЗДРАВНО ОБРАЗОВА

157

Анонимен

преди 11 години

Не мога да разбера учителите понякога. Значи те искат да ги уважаваш, защото са учители. Аз обаче искам да ме уважават, защото съм професор. Обаче като отида в училището на дететео ми, учителите се държат с мен по същия начин, по който се държат децата с тях и на тях не им харесва. Значи нека да се научим на взаимно уважение, ако искаме работите да вървят. Аз съм му преподавал, а то разбираш ли тръгнало да се държи с някакво самочуствие до небето. Ужас!

156

valya.doncheva.5

преди 11 години

До до Валя Дончева Благодаря, че споделихте становището си, възприемам го като подкрепа. Аз не стачкувах единствена от 50-членен колектив, което не е лесно. Но имах опит: като студентка преминах през стачките "Да сваляме Младенов", "Да сваляме Луканов" и бях убедена, че всичко е подло манипулирано и дори организирано от правителството. Имах и това съображение, че учениците и родители не са виновни. Не бих имала против да излизаме всеки ден след занятия на протест, като си караме часовете.

155

до Валя Дончева

преди 11 години

За децата СОП е вярно ,че е нужно да се социализират ,но според мен не е това начина! Само едно такова дете в клас и успеха на децата в него пада главоломно. Не разбирам защо за да се помогне на едно дете трябва да се съсипят двадесет плюс учителя ,които и при най- добро образование трябва да е учил допълнително за работа с такива деца. Общите неща... знаем от поговорката. Липсата на клубове или кръжоци ,както и извънучилищни спортни занимания са голям минус. Пак заплащането е проблем.

154

$!

преди 11 години

Времето, за разлика от Парите, не се Натрупва.Ако се Чувствате добре, не се Безпокойте - ще го Преодолеете.Никой не бива да бъде Изключение. Ако се живее сред Луди хора, Трябва да се научи какво е Лудост.*** си остава ***, Дори и да е Облечена с костюм и вратовръзка.Учените *** са най-лошите ***.Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, Защото глупациТЕ са така Изобретателни! С отстраняване на Причината изчезва и Следствието.Приятно - ще бъде този миг, който Не Очакваш.Хората повече вярват на Очите си, отколкото на ушите си.Необходимостта Не Знае Закон.Брадата Расте, а главата нищо Не Знае.W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $! Приятно Прекарване.Чест е не да попаднеш в Рая, а да те Изгонят от Ада.

153

до Валя Дончева

преди 11 години

За стачката: Реакцията на хората беше отрицалтелна предимо защото стачката започна на 15-ти септември и без никакво предупреждание спрямо родителите. Когато попитах учителите на моите деца защо не ми казаха ,те наведоха глави. Знаеха че мога да събера подписка поне за нашето училище най- малко с 80% родителска подкрепа. Казаха че така им е наредено от организаторите на стачката. Няма нужда от коментар и вие учителите си знаете кой съсипа нещата.

152

ЕГАТИ ОБРАЗОВАНИЕТ

преди 11 години

Къде спа ----Мин.на образованието ---23г. ....,КЪДЕ?

151

do 200

преди 11 години

Че никой не иска от учителите да събират пари. Когато те глоби полицай на улицата, за полицая ли са тези пари? Просто отиа да си плати глобата където трябва. Стига тази училищна администрация да се прави на много недостъпна. Учителите не събират пари, само санкционират. Като плати баща му 50 лева един, два пъти и той ще разбере за какво иде реч.

150

valya.doncheva.5

преди 11 години

До до 193Грешите няма специализирани училища за такива ученици. Не само учениците с крайно лошо поведение, но дори и такива с умствена изостаналост и психически отклонения, ако не са свръхбуйни, си учат заедно с другите. Наричат се деца със СОП /специални образователни потребности/. Т.е. докато учителят обяснява сложна химическа реакция, ученикът със СОП става и, кривейки некоординирано ръце и крака, започва да повтаря:"Буу-буу-бууу". Не може да му се скараш, защото той не съзнава какво прави.

149

Ванеса

преди 11 години

Какъв родител трябва да си да купиш такива смехотворни тетрадки с образи на певци от планетата на маймуните Пайнер и т.н .С какво са се доказали или с какво са допринесли за културното развитие на България тези хора? Защо образа им трябва да присъства в ОБРАЗОВАНИЕТО на децата.