170

Ангел

преди 11 години

Като не можеш да имаш дете има и друг начин. Забравеното лекарство. Св. Причастие. Чудотворни икони и така на татък. Кажи, че на човек "не му трябва религия, защото го оковава, не е свободен". Кажи, че човек, не желае да се доближи до Бога, защото ще му отнеме свободата. Има хора, светци и в днешно време. Прочетете за св. Йоан Шанхайски живял преди около 70 години, или за св. Серафим. Това е целта на живота. Да се доближим максимално до Бога, а не да узаконим гейовете и греховете като цяло...

169

Ангел

преди 11 години

До GENETICЦърквата не отрича инвитрото, но иска да се раждат всички успешно оплодени яйцеклетки. А сурогатното майчинство е грах, защото много жени прибягват до него не само защото не могат да имат деца, а за да предпазят визията си. Защото след бременност не изглеждали много добре. Грях е, защото това наистина не е твое дете. Не ти си чувствал как расте животът му в утробата, не ти си се привързал така към него, както майката която го е носила.

168

Анонимен

преди 11 години

До мъриХодиш на църква така ли? А с това си отношение срещу духовника си погубваш не само вечния живот, а и всичко, което си трупал като духовен живот. Защото той е приемник на апостолите, а те на Христос. Апостолите също са грешали. Всеки човек греши, но тук, тук специално Дядо Николай е прав.

167

Ангел

преди 11 години

До Анонимен Гейовете как ще имат деца??? в каква атмосфера ще живеят те? Майката мъж, бащата мъж. Това дете ще се чуди какво е станало. Ако е момче, то от примера на "родителите си" ще стане гей, защото ще му се струва за нормално. Момичетата, как ще създадат семейство, като знаят, че мъжът им може би също е гей и я ползва за прикритие. Между другото това и двата случая са реални.

166

Ангел

преди 11 години

До Анонимен Господине\госпожо, Има случаи в които, когато човек няма пари, социално слаб е и не може да плати, се извършват таинствата без брак. Но ако вие не кажете на свещеника, то той от къде ще знае. Има ценоразпис, защото и свещениците са хора, не живеят на фотосинтеза. Заплатата не един свещеник е 200 лв. основа и + тайнствата. Това, че някои са недобросъвестни и правят погребални и други агенции, не е проблем на църквата свещеници много, но няма кой да ги съблюдава всичките.

165

Ангел

преди 11 години

До Анонимен Господине или госпожо, Това, че вие не знаете за благотворителността на църквата, не Ви позволява да го разтръбявате. Аз работя в Неврокопска Митрополия и зная за много дарения дори на хора, които им няма нищо, а просто искат да си купят някакъв домакински уред, а нямат пари. Дядо Николай е прав в изказването си. Аз ще кажа, че съм против разводите дори. Защо ли? Защото "Което Бог е съчетал, човек да не разлъчва." Битие. И защото "Живот на женени без брак, е прелюбодение".

164

GENETIC

преди 11 години

Митрополит Николай сравни сурогатното майчинство с проституция, а от фондация "Искам бебе" окачествиха изказването му като обида на хората с репродуктивни проблеми.Репродуктивни проблеми на жените и мъжете обикновено имат генетичен характер и впоследствие се предават на поколението. Интересно как алъчните лекари коментират ин витрото и сурогатното майчинство? Предполагам доста меркантилно и комерсиално.

163

КОМЕНТАР

преди 11 години

Много си златен бре дедо попе?!?Няма ли смирение в тази пуста църква? ________________________________________А векове се е спорило дали е имал Исус сандали или не?Дали е имал кесия, жена и т.н. ...

162

КОМЕНТАР

преди 11 години

Как се съчетават тапетите в църквите и ... сурогатните деца?Извинявам се за сравнението, но тапетни светци и сурогатни деца...

161

Анонимен

преди 11 години

"Децата не могат да се купуват и продават."БЕЗ ЦЪРКВАТА, ТОЕСТ БЕЗ МЕН МИТРОПОЛИТЪТ, НЕ СЪМ ВИДЯЛ ОЩЕ НИКАКЪВ КЯР....., А МОЕТО, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГУБИ....., НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ОТ ЗАЧАТИЕТО ДО ГРОБА.... " Това заяви днес пловдивският митрополит Николай."

160

Анонимен

преди 11 години

Православната църква дълго време мълча. Време е заеме позиция по важните теми в обществото. Проблемите свързани с подкопаване на морални и християнски ценности са много и е време да влезнат в ролята си на божии служители.

159

Анонимен

преди 11 години

Много си златен бре дедо попе?!?Няма ли смирение в тази пуста църква?

158

Анонимен

преди 11 години

Бат Тошко...ами това са попските дрехи за литургия.По къси *** и с пиле отзад ли да е бе...богомил.Като си богомил, що не се придържаш към тая ерес?Що ще у теб толкова материално нещо като компа?

157

Анонимен

преди 11 години

За едно е прав попа /не че съм му симпатизантка/, но ако се разреши сурогатното майчинство всички ***, ще твърдят че са сурогатни майки и ще си продават *** напълно легално! И вместо държавата да легализира тая простотия, да помисли за адекватна превенция на стерилитета, защото това е истинския проблем. Като даваш обезболяващо на болен не го лекуваш, лечение се прави като премахнеш първопричината, а не само с ограничаване на температурата, например!

156

Брат Тошко от Варна

преди 11 години

Този на снимката няма нищо общо с вярата. Той изповядва само религия. Погледнете го как се е докарал - срам да те хване, ако си христианин. Аз признавам единствено и само Богомилите. Има ги и днес. Например Брат Тошко от Варна, който от 20 години неуморно се бори и проповядва християнските добродетели насред *** махала и безкористно лекува хората и им дава светлина и смисъл на живота. Той е герой!

155

ГНУСЕН ПОП

преди 11 години

НАПРАВИЛ ГАДЕН ИЗБОР, ОПОРОЧАВАЩ ХРИСТИЯНСТВОТО. НО ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР И САМО БОГ ИМА ПРАВО ДА НИ СЪДИ ОКОНЧАТЕЛНО.

154

Анонимен

преди 11 години

222...то се знае...май си любен у багажникО та знаеш.Пари и от плющене там си докарваш...Лате-е-кс...А за това кой-кой е- мо'е да си ми син, *** ме е срам, понеже си на левиО брег...

153

До 221

преди 11 години

Ти да не се плющиш отзад бре?Защото и писанието ти малко неорентирано звучи. То се знае, че попчетата са любители на мъжко д-***, ама ти май само за това мислиш. Свястно изречение не можеш да напишеш.Латекс, сурогат ..........!Що искаш да кажеш.Я питай майка си, кой е баща ти.При много бащи, детито май с лява резба излиза.

152

от 217

преди 11 години

219...немаш акъл за поп...*** латексов контрацептив си.Питай дали не си сурогат(непълноценен заместител) спотед тълковния речник...

151

Анонимен

преди 11 години

214, сложно е и не всеки човек би се подложил на подобно изпитание, но това си е негово решение. Между другото знам случаи и на осиновители, които са върнали детето си след три месеца, след като са установени проблеми със слуха му. Домовете за деца с увреждания и сега са пълни - те не са родени от сурогатни майки. Така че това не е аргумент. Рискът при сурогатно майчинство да се роди дете с увреждания не е по-голям от средностатистическия.