148

ruseborn

преди 11 години

До ГЕРБ- ВЪН !!!вън ***

147

Мей-мей

преди 11 години

Цялата поръчка е пълно безумие.Историята трябва да се учи такава,каквато е била.друг е въпроса ,че всички учебни материали са съсредоточени в периода на Освобождението.Страната ни има дълга и бурна истолия,която може да е поднесена много по-интересно за учениците.Има достатъчно контролни органи,които следва да проверят както поръчителите,така и изпълнителите.

146

на съд

преди 11 години

съществуването на тая комисия за закриване на държавата КЗД трябва да се даде на конституционния съдЗа суверенна държава като България е опасно да съществуват комисии, финансирани от незнайни източници, да определят националната идентичност и образованието на децатаТия пари са миризливи и по такива важни теми ще трябва държавата да дава от бюджетаКрайно време е да се разбере, че който дава пари, той поръчва музиката или казано по-ясно, на външни сили е удобно да платят за национално предателс

145

Анонимен

преди 11 години

Не знае, не чула , не видяла, ама парите прибрала

144

Анонимен

преди 11 години

''Изследването на Комисията за защита от дискриминацията за стереотипите и дискриминацията в учебниците в българската образователна система не е изготвено от Комисията за защита от дискриминацията, а от независими експерти, обясни и Ана Страшимирова, председател на ведомството...'' Още малко и ще повярвахме, че тези експерти са независими!

143

Георгиев

преди 11 години

"Мисловните колоси" са полуграмотни , плод на полудемократичната ни система :)). Има го списъка, но не се знаело кой точно е разпоредил това деяние

142

Георгиев

преди 11 години

Абе какви кукувици те гонят теб? Какви несвързани реплики? Та ние да не сме чергари, индиянци или ***?! Имаме си деца. Имаме също една бедна, ограбена държава, в която освен всичките трикове които се прилагаха през последните 20 години за присвояване на парите, сега посягат и на историята ни. Стига нихилизъм. Той е присъщ на бившата комунистическа власт. Защо да не си кажем, че имаме и териториални претенции?! За да не се обидят съседите ли? Та те достатъчно са ни обиждали и изтребвали.

141

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен180-НАХХХХХХХ

140

Анонимен

преди 11 години

До Георгиев-стегнете си задниците и правете деца,недейте да мислите като куковицата да снасяте в чуждите гнезда.

139

Георгиев

преди 11 години

До Анонимен /до коментар 182/ Не ви ли става ясно, че темата е постепенното заличаване на българщината?! След 22 години на псевдодемокрация и полуобразование това се получава. На управниците им трябват точно такива - маса необразовани хора, лесно податливи и лесни за управление. До къде я докарахме - да се срамуваме че сме българи ли? Ако децата ни не учат Ботев и Вазов- какво тогава? Комисията, извършила тази поръчка е за СЪД !!!

138

Георгиев

преди 11 години

Спомнете си думите на Паисий. Спомнете си хилядите български жертви. Няма друг народ, толкова изстрадал за свободата си като българския. Време е да си поискаме своето, това което ни бе отнето и години наред платени агитатори ни внушаваха да си мълчим. А тия измислени комисии за защита от дискриминация да се поровят в историята. Там те ще открият, че българският народ векове наред е бил подложен на дискриминация, асимилация и изтребване. Ако има такава комисия, то тя трябва да защитава БЪЛГАРИЯ,

137

Анонимен

преди 11 години

Но ние сме оцелели, въпреки всичко. Гордейте се че сте БЪЛГАРИ. Тук друга нация няма. Надигнете глас, за да чуят всички народи /така наречени велики държави/, че ние не признаваме БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС. Ние искаме само нашето, и нищо чуждо. Искаме БЪЛГАРИЯ цяла!!! Македония, Одринска Тракия, Беломорието, Северна Добруджа са земи населени с компактно българско население, което вече повече от век е подложено на асимилация от съседните нам държави. Стига нихилизъм, стига търпение, стига толерантност.

136

Георгиев

преди 11 години

Крайно време е в България всяко новородено дете да е с българско име. По този начин след 20 години всички тук ще сме българи. Та ние и сега сме такива. Защо трябва да ни делят на етноси. Всеки роден в тази страна трябва да носи с гордост българското име. Защо в САЩ всички се наричат американци. Та те са събрани, както се казва по народному "ОТ КОЛ И ВЪЖЕ". А ние сме български народ, преживял 13 века, надживял всякакви предателства, вековно робство, масова асимилация и турцизация.

135

х

преди 11 години

До Анонимен175- а бе аспарухов потомък,ти знаеш ли що е геноцид- това е баташкото клане, местноста кланите кадъни над мъглиж с още много примери, възродителния процес и продължаващия глад за една част от населението предимно мюслюмани със цел да помогне за етническото чистене.в бг с неписаните закони се забринява изучаване на майчин език и неофициално се подкрепя искането за регионален бг език в украйна.

134

Анонимен

преди 11 години

След 1912? За АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД ли говорим?

133

Анонимен

преди 11 години

Избиват един народ. Има ли свидетели? Един свидетел: Целият свят. Там пред нашите очи, колят, опожаряват, грабят, изтребват, обезглавяват бащите и майките; продават малките момиченца и момченца, а децата, които са твърде невръстни, за да бъдат продавани, разсичат с 2 удара на сабята. Изгарят семействата в къщите. Батак за няколко часа е намален от 9000 на 300 души.."(продължава):

132

Его

преди 11 години

Да кажеш, че Ботев и Левски са светини все едно да кажеш,че слънцето изгрява от изток.Но и ударът на "Просвета"е много точен-паричките за учебниците ще останат у тях и в мрежата им,обхванала училищата като октопод.

131

Съвсем случаен

преди 11 години

"Тя уточни, че изследването е поръчано по европейски проекти и за него са платени 17 799 лева на фирми и неправителствени организации, както и 20 363 лева за разработване на учебни модули. Това прави обща цена над 38 хил. лева за проучването."Хайде сега, тези кратуни, които създадоха тази КЗД /Комисия за защита от дискриминация/ и другите кратуни - участници в тази "комисия" да бъдат добри да възстановят в Хазната тази сума от 38 000 лв. /тридесет и осем хиляди лева/ народна пара!

130

За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ

преди 11 години

Веднъж другаря ви Хитлер по свой начин отстрани определени лица от обществения живот. След него други другари в развитие усъвършенстваха стила на отстраняване. Документи включени в сборника Държавна сигурност и образованието 1944 1989 г.. описват предложения на Държавна сигурност - да не се приемат във висшите училища деца от така наречените буржоазни семейства, защото след това ще заемат позиции, които ще оказват влияние върху политическия, икономическия и социалния живот в страната.Държавна сигурност е обръщала внимание върху преподавателския състав, студентите, ученици, учители, академичната общност, като цяло - върху интелигенцията. Кадрите на ДС са изпълнявали марксистко-ленинската идеология, гледали са тя да се спазва, а интелектуалци, които са имали противоположни мнения, са били определяни като враг на властта. Тяхната роля е било - да наблюдават, да усетят процесите и да ги контролират по един или друг начин, да дават препоръки. Сега държавата отказва да изпълнява решения. Не само образованието, но и национализираното наследство ще оказват влияние върху политическия, икономическия и социалния живот в страната и такава е реституцията. Притежателите бяха обрани чрез правораздавателите. Накрая трети другари, управляващи и прависти с лъжи създават нова действителност и обществен ред на живот по свои интереси за свое облагодетелстване на трупане власт върху власт в противоречие за сметка на изградени личности с мачкане.

129

Исмаил пр. Порязов

преди 11 години

Я прочети другата история за насилствената асимилация на малцинствата(напр:"Помаците по време на Балканската война" и "Малцинствена Политика На БКП").Левски и ботев са светини,но темата за насилията след 1912г е тема табу в учебниците!!!Чета някой намесват Батак.Ами правитествата след 1912г не са ли дали богословията за отмъщения на невините българо-мохамедански села?Историята в момента е рецензирана само от БПЦ!!!!!!