54

жена

преди 11 години

Радвай се на живота и бъди щастлив!

53

полеко с данъците 64

преди 11 години

Ама още ли е безплатно образованието в БГ? Защото аз като си дойда си плащам за всичко и за зъболекари,болници и медицински прегледи пък и роднините ми които са там си плащат въпреки че цял живот са им удържали пари и данъци/както и на повечето българи/за издържането на армията и построяването на заводи и безплатни санаториуми и почивни бази,хотели в които уж да почиват безплатно,пък изведнъж се оказаха собственост на по един човек който да им определя цените и условията възползвал се от безплатният им безвъзмезден труд да ги закупи на безценица!

52

Жена

преди 11 години

до 61Предполагам, че първо си завършил нещо в България - основно, средно или дори някаква бакалавърска степен преди да станеш студент в престижен университет в чужбина. Значи си се възползвал от нашата образователна система, за която аз плащам с данъците си. Когато се върнеш през ваканциите ходиш на зъболекар и на други медицински прегледи, за които аз също плащам. Родителите ти или други роднини получават пенсии и т.н. Колкото до емигрантите, образовани или не, те винаги остават чужди и за дв

51

Чавес

преди 11 години

Днес имаше кандидат-студентски изпити и в други университети в БГ. Защо не отразявате и тях, а пишете надълго и на широко само за софийските ВУЗ-ове?!

50

До 56

преди 11 години

Точно тези които имат амбицията и по високите цели,млади и образовани хора и не могат да се реализират у нас напускат България ! Масларова онзи ден посочи 18 000 практично образовани млади емигранти,които са напуснали само за първите пет месеца на 2012 г. страната! В България остават само посредствените и оскатените от изискванията на старомодното и неприложимо на запад образование, с самочувствие от ненужно натрупаните и непрактични знания на усложненото образавание, като път към сигурна безработица !

49

А

преди 11 години

И би ли обяснила, ако обичаш, как ти в частност допринасяш за моето лично благо или за благото на другите студенти в чужбина? А колко сме по-образовани и по-можещи не е въпрос на дебат. Колко процента от студентите в УНСС, които учат "Икономика и бизнес" могат да се конкурират с хора, завършили икономика в чужбина, владеещи перфектно 4 езика ( сред които и китайски )? Осъзнавам, че сигурно си горда от това, което си постигнала сама в България и уважавам това, но погледни фактите...

48

жена

преди 11 години

Ние, които сме завършили в България и работим в нея, създаваме условия на такива като вас да си уреждат бъдещето и да учат в чужбина. Доколко сте по-образовани и можещи е въпрос на дебат, а дали можете повече - трябва да го докажете с дела, а не с думи.

47

А

преди 11 години

А вие вместо да си седнете на задниците и да направите нещо за страната и за себе си, се намирате често твърде заети да оплювате нас - тези, които сме избрали по-доброто бъдеще.

46

До 56

преди 11 години

56, завършваме в чужбина, връщаме се в България и сме с пъти по-квалифицирани от тиквениците, които са останали да учат в България и които ги оценяват "на камарки". Учим се да се борим в чужбина, оцеляваме, изискваме повече от себе си, можем повече...

45

До 56

преди 11 години

Не всички искат да стават прислужници в чужбина. Някои имат по-високи цели!______________________________________________________Да ,да станат роби в България ,бе бате

44

жена

преди 11 години

до посредник за работаО, свещена простота!Не всички искат да стават прислужници в чужбина. Някои имат по-високи цели!

43

Анонимен

преди 11 години

"Една,че две,че три усилни паметни години,боже,за някой грях ръце всесилни ,повдигна ти и нас наказа ,кой ли може неволя клетнишка изказа."Яворов-гения на словото,вулкан от емоции.Все по-малко хора владеят това изкуство.Някой така боравят с думите,че по-добре е останат безмълвни.

42

посредник за работа

преди 11 години

Глей сега с какви глупости занимават младите хора и кандидат-студентите и умишлено им усложняват живота с ненужните остаряли изисквания от миналото- изпит по български език и литература, вместо да оползотворят времето си с нещо полезно и практически необходимо за бъдещия им живот в чужбина! *** кой на запад се интересува от Яворов или Далчев бе и дали знаеш и с каква оценка си взел изпита по български език! Даже ромите с предимство ги приемат на работа като кажат че не са учили български език и имат повече шансове по лесно и бързо да се приспособят към местният работен пазар!

41

хаха

преди 11 години

Мацката е супер!

40

Мани

преди 11 години

до 39-Като пишете първо проучете и тогава пишете...

39

ново

преди 11 години

до 39: V клас в онова време е съответствал на сегашен 12 или 13 клас и е бил със статута на колеж. Основното образование е било в отделения, а класовете са започвали да се броят в гимназията.

38

Анонимен

преди 11 години

В 11 клас спорех с даскалицата по литература за следният абзац от ,,Опъченците на Шипка'',,Идат като тигри, бягат катоовции пак се зарвъщат; българи,орловци''За нея българите били като орли...Аз казвам не е така,руснаците участвали в боя са от 4 полк на град Орлов.Тя с порицание каза авторът е искал да каже...Толкова от мен за тази зубективна наука.

37

И С Т И Н А Т А :

преди 11 години

Студентите взимат дипломи без "грам" знания.Да не говорим, че съм попадал на петокурснички, които не могат да назоват правилно името на специалността, която уж изучават.Университетите бълват неграмотници с дипломи.Десетки измислени частни колежи си купуват акредитациите. След това просто събират таксите от "студентите" си, а накрая им раздават дипломи "на килограм".Няма реален учебен процес дори в най-елитните ВУЗ.Какво бъдеще очаква България с такива висшисти, сами си направете изводите.

36

И С Т И Н А Т А :

преди 11 години

ГЕРБ доунищожиха висшето образование !Сегашният министър приличащ по-скоро на селски квартален направи кандидат-студентските изпити излишна формалност. Преди те бяха онова сито, което отсяваше тези, които могат да бъдат студенти от тези, които не стават за такива. Сега с оценките от матурата влезат деца, които трудно говорят български език и не могат да си напишат името без грешка.Студентите масово не посещават лекции. Преподавателите не им изискват присъствие.Всичко е та.ак работа !

35

Анонимен

преди 11 години

"Какво е искал да каже автора?"*** е, че никой не знае със сигурност. Никой не е седял до него, докато го е писал. Но сега трябва да учиш умствените повърни на някакви автори, които най-вероятно са нямали хабер, че са искали да кажат това, което се тълкува от професори/учители. Но ти го заучи, не мисли самостоятелно, защото рискуваш взимането на изпита.