24

Анонимен

преди 11 години

Очите му неволно пробягнаха по захаросаното парче тиква с почервеняла и съблазнително прегоряла *** и в гърлото му се набраха слюнки. Той не смееше да ги преглътне от страх да не разберат слабостта му. Де заповядайте де, не свенете се! канеше го любезно управителят, аз толкова години не съм турял тиква в устата си и се пак стомахът ми я приема! Не мога, господин управителю, противно ми е на стомаха, не мога да я накуся даже! отговори Душко и си помисли: гледай, какво диване излязох, трябваше да взема! И за да не стои повече срещу изкушението, той се поклони смирено, рече "сбогом" и излезе. Като се намери на улицата, той свободно преглътна слюнката си и пак укори себе си: Диване съм си, диване, и туйто! Гонят ли те бягай, дават ли ти взимай, ама де главо, де! И Душко неодобрително удари с пръст главата си. Вкусното парченце тиква пак се мярна пред очите му хубаво, топло, сладко и над него се вие тънка изкусителна пара. Всъщност, ако има нещо, което най-много да обичам на света, то е печена тиква почна да размишлява той, като вървеше с наведена глава по улицата. Ям ги като прасе. Но да им не е пустото име такова! Тиква! Звучи някак просташко, дявол да го вземе! Глупешко, селяндурско нещо! Ще кажат: тоя и тоя яде тиква махни го човек без култура, ***, с една дума ***. Някога ще ида в село, само тикви да се отям! Далече от хората! И въображението му почна да слага пред него само тикви, сладки, хубави и ароматни. От тоя ден Душко Добродушков стана неспокоен и нервозен. Призракът на печената тиква почна да го преследва. Седне в канцеларията да работи, а мисълта го човърка. Пише той нещо, пише до съсипване. Но се му се струва, че перото, което скърца бързо по книгата, му шепне: тиква, тиква, тиква... Скара ли се с някого от другарите си в канцеларията, веднага ще го нарече или печена тиква, или какво се червиш като печена тиква, или я се погледни, моля ти се, какъв си пияница от главата ти се вдига пара като от печена тиква! Нощем, щом заспи, мъчителният призрак на тиквата пак иде. Присънва му се едно поле, ама какво поле! Дълго, широко, края му се не вижда! По него се натъркаляли ония ми ти печени тикви и над всяка се вие сладка пара! Душко върви из това поле, гледа тиквите и му се иска да си откъсне, но щом се наведе, тиквата изчезва. Той пак върви по полето. Поле, но не поле, а някаква си канцелария, уж широка канцелария! Там някъде се явява голяма тиква и почва да се търкаля към него и се расте, расте, става колкото къща, колкото черкова, колкото планина, по-голяма и почва по-бързо и по-силно да се търкаля към него. Душко трепери от страх и бяга, бяга, а краката му се скъсяват, скъсяват. Чудовищната тиква го настига и се хвърля върху него.

23

Шишо Бакшишо

преди 11 години

Леле какво прозрение, нима някой е очаквал друго от Плевнелиев?! Та той стана президент едниствено заради благоволението на Борисов и знак на признателност продължава да му служи вярно, ще се окаже по-безличен от Първанов, да се надяваме, че и по-безобиден!

22

12258

преди 11 години

Имаме много слаб и неподготвен Президент! Ще има още много да му берем срама!

21

Гогата

преди 11 години

Само Тиквата да не разбере какво се говори в парламента,че Mr. Bean пак ще яде шамари и ще му дърпат ушите

20

edin_bulgarin

преди 11 години

Плевнелиев дали ще продължи да се подчинява на бате Бойко след това вето?? СИЛНО се надяваме че не, макар фактите си говорят друго.

19

mishel_ratatuie

преди 11 години

Много баби хилаво дете - така и нашият ВСС. Щом и Роско Плевнята дето хабер представа няма от правосъдие тръгна да дава акъл, положението е страшно!

18

didoo

преди 11 години

Когато Росен започне да взима решенията сам, тогава ще се поуспокоят тези малко. Докато Бойко му помага, все така ще я бъде.

17

до 23

преди 11 години

Не се коси толкова гражданино,просто премиерът-слънце е тествал верността и жертвоготовността на свойте послушковци,поставени лично от него в парламента и президентството. Видяхме,че си го слушкат,квото и да им заповяда :))))

16

Анонимен

преди 11 години

Писна ми от вечни депутати и политици , като Корнезов , Миков и др.плъшоци!

15

Гражданин

преди 11 години

Излагацията е пълна: премиерът поръчва създаването на някакъв закон, подписва го, парламентът Му го приема, след което се обажда на президента Му и той налага вето. Е, пита се в цялата работа - за чий *** изобщо тоя премиер се е занимавал с това '*** си-ела си'? И кой ще върне парите, похарчени за този разфайлък? И откъде-накъде в една държава с претенции за демократичност, премиерът раздава заповеди на парламента и президента? Такива неща има в Беларус, С.Корея и други 'републики', не и в ЕС...

14

unogondurite

преди 11 години

Президентът Плевнелиев е винове за всички, което се случва в тази държава! Това вето го поиска Бойко Борисов и всички ние много добре знаем това. Какво са тръгнали да се правят на света вода ненапит

13

ф-1

преди 11 години

ГЕРБ никога не е била дясна партия.В ГЕРБ са събрани най-безочливите и брутални комунисти, тези,които деветдесетте години ходена по анцузи да крадат и пребиват хората.За съжаление на БГ връзката с Европа е единственно геогравска.В БГ се изгражда руският олигархично-престъпен модел.

12

bezpartien

преди 11 години

"Опозицията: Премиерът, а не президентът наложи ветото"ПРАВА Е ОПОЗИЦИЯТА

11

Иван

преди 11 години

Тези от БСП много бързо забравиха че и те си имаха президент и министър председател от тяхната партия.Много бързо забравиха как си правиха далаверите с връщане на закони,прегласувания.Сега много люти - така е като във В група.

10

Гласоподавател

преди 11 години

Мая чака някой от гърбавите да се обади, че да му насоли главата, но те са млъкнали като д..е. Ха сега хем излиза, че са БАЛЪЦИ гласували закон на вожда, хем се чудят защо този същия вожд се отмята и иска вето, което си слага чрез Президента. ха-ха-ха- Чудя се на ду/е/путатите от гроб и не знам какъв плазмодий, мекотело и безгръбначно трябва да си, че да не напуснеш Парламента след тази гавра от страна на Вожда. той им плю в сурата на всичките - дава им закон да гласуват, те слушкат и после..

9

Кина Учудената

преди 11 години

Лая Мърсолова как така е пропуснала да покудкудяка от парламентарната трибуна?

8

levskarcheto77

преди 11 години

Какво вето, какъв президент - той Плевнелиев няма собствено мнение за 2 стотинки - всичко му е продуктувано от горе - от Бойко Борисов. И за ветото и за всяка една негова позиция, която изобщо не бяга от позицията *** ГЕРБ. Нали президентът трябва да е над партиен!

7

nemam nervi

преди 11 години

Тия не са като ония --тия са по-по-най-нагли

6

до 9

преди 11 години

Ми ще правят, я. Като Вожда ти Винету зароби и руши България. "Интриги" било. Не е интрига, а противопоставяне на Вожда и ГРОБ.Тази ГЕРБерастка ***, която се наричат избиратели ще иска скоро да ни казва и дали имаме право да говорим и какво да говорим и пишем.Които не хвали Вожда бил въвеждал интриги и бил комунист. Прости *** и шуробаджанаци - електората на Тиквата.

5

Анонимен

преди 11 години

Отиват си ГЕРБ и последните издихания са налице! Мир на праха им!