45

Анонимен

преди 11 години

Забравил си да кажеш, че според учените сондирането за шистов газ не предизвиква земетресения, а просто ги кара да се случват по-рано. Което е голям плюс. Вместо едно силно земетресение способно да срине градове със земята има множество слаби земетресения.

44

шистов газ ли??????

преди 11 години

Федерален доклад в САЩ твърди, че зачестилите земетресения в щатския среден запад се дължат на масовото сондиране на нефт и шистов газ (.seismosoc.org/FMPro , watershedsentinel.ca/content/does-gas-fracking-cause-earthquakes р globalpost/dispatch/news/regions/americas/united-states/120406/us-earthquakes-oil-and-gas-production-midwest). Това не е първото подобно научно съобщение. Подобни изследвания бяха извършени и във Великобритания след първите сондажи за шистов газ и няколкото силни земни труса, последвали фракинг-а. (bbc.co.uk/news/uk-england-lancashire-15550458). Разбира се противниците на твърдението, (най-вече от добиващите компании) твърдят, че доказателствата са по-скоро косвени. Фактите обаче говорят друго - през последните 10 години слабите земетресения са се увеличили 2 до 3 пъти в районите с най-интензивно проучване. "Годишният брой на леките трусове в периода 1970-2000г. е бил около 21 на година. В периода на първата вълна на проучване и добив 2001-2008, броят е скочил на 29, а през последните 3 години скокът е главоломен - 2009-та - 50, 2009 - 87, 2011 - 134......". (.seismosoc.org/FMPro)

43

Астроном=/=астролог

преди 11 години

Жалко, че толкова ги бъркат хората, суеверни прости.Аз пък казвам, че вещиците правят черни магии и затова са трусовете, да ги изгорим на клада!А тоя на който му са виновни содомитите и не знам си какво, да приемем че има бог и ще отговаряш пред него мислиш ли, че ще ти се зарадва, че го изкарваш такъв несправедлив ***, а?

42

Иван

преди 11 години

Прогнозират, че ще има още трусове.Но никой не каза нищо за тези, които минаха..отново пародия..нямам думи...

41

до ххх

преди 11 години

че то друго построено от народа след 1989 няма.а каквото имаше се разруши или ограби.

40

.........

преди 11 години

harp

39

Анонимен

преди 11 години

***.

38

Отговор към харпун

преди 11 години

Братче нещо не може да разбереме кво пишеш!!!

37

Аз

преди 11 години

аз също по научному искам да кажа, че трите по-големи телевизии в България са чисто и просто машини за правене на пари и манипулатори. Земетресението не беше нещо, което например да бъде сравнено с това в Италия. Там наистина загинаха хора. Извода за мен е да не се вярва на палячовци тип Бареков.

36

ххх

преди 11 години

Мръсни комунисти!Как можаха да построят толкова много и толкова здрави сгради

35

ххх

преди 11 години

Да, друса, да събори всичко построено през комунистическите години

34

Минарет Калян

преди 11 години

Българи, как ги разглезихте тези ***, толкова жалостно гледат в обектива на камерите с бебета в ръцете! Артисти! Изнудвачи!

33

Наказание

преди 11 години

Това е наказание от Господа за ЗЛОТО, КОЕТО Е ПРЕВИШИЛО МЯРАТА.Содомитите сега ще маршируват в София на 30 юни и Господ ги предупреждава.Лошото е, че заради тях ще страда целия народ, както когато Господ се е разгневил и е изтрил от лицето на земята Содом и Гомор с огън и жупел.

32

Журналистите&#88

преди 11 години

Кви конспирации кви пет лева бе народе, земетресенията са ежедневие на тая планета носим се на големи парчета плуващи скали. Що толкоз не ви стига акъла да си представите, че света е по-голям от вашето "село".earthquake.usgs.gov/earthquakes/recenteqsww/Quakes/quakes_big.phpА да и според NASA магнитуда е бил 5.6

31

Анонимен

преди 11 години

Единствените жертви са брокерите на имоти,чси и банки.

30

Аполон

преди 11 години

Алчни *** (журналисти),не се ли задавихте с ***,нещастници ?

29

Софиянец ІІ

преди 11 години

Мили хора, не четете вестниците ТРУД и 24 ЧАСА! Истина, полуистина, лъжа и откровена манипулация - това ви предлагат те и това е предназначението им. Не се поддавайте на паниката и измислиците, които разпространяват!

28

Анонимен

преди 11 години

Трусовете намаляват,цените на имотите тепърва започват главоломно да падат.

27

Софиянец

преди 11 години

Единствените жертви от земетресението са зрителите на БТВ.

26

Хеопс

преди 11 години

Да ,така е -в името на това да се произведе Новина са репортерите са способни на всичко- според мен и да минават през трупове- кому беше необходимо да показват копторите на *** от Перник-ми те нямаха входни врати и да показват какви грамадни щети е причинило земетресението.Само и само да кажат и покажат нещо и да бъдат актуални с темата на деня.Мерси от такива журналисти! По добре да си гледам спортните предавания!