14

Анонимен

преди 11 години

az imam ikona ot nego

13

ония на луната

преди 12 години

Икони със ниско качество и съмнителна технология. Това е което виждам аз от тази статия.Малограмотните журналисти си скалъпили статийка. Тъй ли не можахте да намерите един способен иконописец , та ни занимавате с тоя ***??

12

Анонимен

преди 12 години

Аме кат им е паднала цената не ги рисувай ба. Намери си друго занимание. Ко ревеш ?

11

Облачно Агне

преди 12 години

Честит имен ден на именниците.Интересно какво е становището на БПЦ за Холограмата като начин за предаване на информация

10

до Томас

преди 12 години

"лукавия" както го наричаш е съзнание което се противопоставя на хармонията(Бог) еони преди Адам и ***..тази книга "Библия" в която вярваш е нищо повече от "организирана религия" която издига Краля на Сириус в култ..твоят така наречен Бог който Син(генен инженер) се явява наш ДНК създател и всичко живо по тая планета.. и "райската градина" е нищо повече от комплекс за генни експерименти.. твоят така наречен Бог е достигнал технологично ниво което му позволява безсмъртие на тялото..

9

Томас

преди 12 години

13Много ги бъркаш нещата и си изопачаваш - никъде Исус не е казвал да приемаме лъжата - няма нищо общо удрянето на шамар с лъжата.

8

Томас

преди 12 години

алчност и завист исках да напиша

7

Томас

преди 12 години

9Много глупости е написал 7 номер - вярата в нас лукавия още от времето на Адам и *** се опитва да я пробутва и за това светът е доведен до това дередже - пълен с насилие и злоба, алчност и злоба. Човека е творение и няма как да живее без да отдаде почит на своя създател. Временно нещата са оставени да се развиват, така както ги виждаме, но няма да е вечно това.

6

СтъкЛен до 7

преди 12 години

Браво !Много добре сте го написали. Смисълът е във вярата и устрема в нас , положителната нагласа и усмивката.По същество : Да се рисуват икони се иска вътрешна ,духовна убеденост в нуждата от това.

5

Томас

преди 12 години

Защо е нужно да бъде изографисван някой си човек, да му бъдат посвещавани храмове и да бъдат заблуждавани хората да му се кланят след като Бог не иска подобни неща и ясно е казал само на Него да се кланяме????

4

до 5

преди 12 години

Много си прав, не случайно някогашните иконописци са постили и са се ограничавали докато правят иконата.

3

Гошо Тъпото

преди 12 години

Иконосписването е...призвание,не е...занаят.То идва от душевните потребности на твореца и когато сътворява образа на светеца,самият той живее с неговият...дух.Дал Бог иконотворци в нашата България.Всеки който търси това изкуство,трябва да го...почувства с душата си.Не винаги скъпите икони ни...трогват и когато това е...пречка да ги притежаваме,значи в тях е вложена...комерсиална,не духовна цел.

2

до УЧЕН

преди 12 години

За да направите подобен извод сигурно сте много учен, спор няма. Всичко е въпрос на цел.

1

Анонимен

преди 12 години

Хубава икона на св. Георги Нови има в храма Светите Кирил и Методий на женския пазар в София. Между другото те са двама светци - св. Георги Новий (1515) и св. Георги Новейши (1534) - и двамата отказали помохамеданчването.