118

Анонимен

преди 12 години

vbox7/play:fb054481

117

Аз

преди 12 години

Я... химика се умълча нещо. Капацитето му се изчерпа. Или се е заровил в Уикипедията да чете, та да копне нещо. Ама то е така - умници дал Господ. Нещо замлъкнаха и недоклатените, дето се правят на мюсолмани и си мислят, че им се връзваме - не се обаждат никакви, та да развеселят малко народа... скука...

116

до химика

преди 12 години

А как се прави в домашни условия течен бял (жълт) фосфор? А сега да видя колко си химик, или само нещо си чул, ама не си го разбрал.

115

химик

преди 12 години

"Слизането на Небесния огън" е явление, което според църквата не може да се обясни... а от научно гледище обяснението е невъзможно." Пълна лъжа. Няма "слизане" на огън. Това е трик. Фитилите на свещите се потапят във разтвор от течен бял или жълт фосфор, който има способността да се самозапалва след съприкосновението с въздуха след 15 минути - време,достатъчно свещенослужителят да стигне до пещерата, да е претърсен за кибрит от полицията, да се помоли и... да се самозапалят фитилите на свещите.

114

До 187

преди 12 години

Леле, колко си зле

113

VASILISQNISGERMANI

преди 12 години

OT MOHAMED. HRISTOS I BUDA....POSLEDNIQT MI IZGLEJDA NAI QKICHAK.....SCHTE GI NATRASCHKA I DVAMATA...AKO SI PIINAT ZAEDNO...

112

Кирил и Методий

преди 12 години

Ха научете се да пишете на кирилица де, не пишете на лайняница. Толкова ли сте ***...?

111

Свиреп

преди 12 години

Вярвам в Бог, не вярвам на библия, евангилия, меркантилни попове и личности като Исус. Вярвам, че Бог наричаме енергии и полета, които не познаваме, които /все още/ не можем да обясним, които не можем да наблюдаваме на този етап.

110

до 164

преди 12 години

Религиозен *** ! Това ли е вярата за тебе ? Сляпото, ирационално вярване в нещо си, без да го проумяваш, без да разбираш и дума от мрънкането на похотливите отчета ? Ей такива като тебе - войнстващите *** са най страшни ! За вас всеки, който търси отговори е комплексар, а ? Същия модел си като другите - те пък си бият главите в земята докато им се появи Мехмед. Или могамед /ба ли го как се казва козела/. Луда работа.

109

До IQ146

преди 12 години

Лесно, свещта се потапя във фосфор с органичен разтворител, след изпаряването на разтворителя, фосфорът се запалва. Ако наистина е чудо, защо не пускат камери вътре?

108

Анатема, фарисеи!

преди 12 години

На това ли Ви учеше Христос? Имаш ли две ризи, дай едната на ближния си колко ризи имаш отче?

107

Во името Христово

преди 12 години

Дядо Григорий пръснал 200 бона за имоти...Слава тебе господи!

106

До 176

преди 12 години

Тази риза НЕ Е ЗА ВСЕКИ бре серсемино!

105

Во името Христово

преди 12 години

Блажиш ли, блажиш, дядо попе? Имаш ли две ризи, дай едната на ближния си!

104

IQ146

преди 12 години

Някой по сведущ няма ли да даде пояснения как се "произвежда" тая шашма, наречена "благодатен огън"? Как ли Спасителя търпи тия измамници и фарисеи, дето произвеждат зрелища за простодушните и наивни хора...?

103

Guest

преди 12 години

Здравейте, Христос Воскресе! По новините имаше репортаж за тази игра:Аз се регистрирах и имаме нужда от сериозна помощ във войните ни срещу виртуалните държави на Турция и Гърция. Нападат ни и ни завземат територии. С удововлствие ще помагам с каквото мога, ще ви показвам статии, от които да разберете какво трябва да правите.

102

Скептик

преди 12 години

Вярата е хубаво нещо, но когато е за сметка на здравия разум си е диагноза. Понятия като `ад и рай`, `задгробен живот` и т.н. се появяват около 4-ти век. Те въобще не са съществували в християнството !!! Точно тогава, една групичка кюрета се събира и почва да гори свирепо всяко писание, което не им се вписва в стратегията за управление на масите. Но признавам, че са били професионалисти. Я колко ненормалник и до днес вярва в чудеса.

101

Само да попитам

преди 12 години

Занимавал съм се с авиация и знам, че е АБСОЛЮТНО забранено в самолет да има открит пламък. Пък бил той и във фенер. Та, чудя се, някой е нарушил наредбите за безопастност и подлежи на санкция или при кацането се е щракало със запалка, че да не се разочероват вярващите ?

100

Анонимен

преди 12 години

Аз като един агностик се отнасям с леко недоверие към чудеса на закрито. Нека сложат едни камери вътре та целия свят да види дали е божие чудо или проста запалка.Ако е божие чудо, ефектът за църквата ще е колосален в положителния смисъл. Църквата обаче не желае публичност, следователно нещо не е наред.

99

до 162

преди 12 години

Нямам представа за какво говориш. От думите ти разбирам, че в миналото е имало колона от мрамор, която се е разцепила и от там е излязъл пламък ? Това ли е ?И да поразсъждаваме по този казус. Дадена ни е колона, която очевидно не е издялана от мраморен къс, а е облицована или нещо подобно. Допускаме, че някой от работниците е забравил риба под облицовката. При гниенето получаваме Фосфинът - фосфороводород, който се пали при досег с въздух. Ако е бил повечко - даже е изтрещяло.