160

Анонимен

преди 12 години

АСТА нарушава основни човешки права, ограничава свободата на изразяване и споделяне на информация и практически отнема суверенитета на България сама да определя законите си в редица сфери на правото. АСТА по съществото си е картелно споразумение между млтинационални компании, целящо да ги постави НАД отделните парламенти. Ако искате да имате борд на директори вместо правителство- радвайте се. Така се създава опасен прецедент в областта на международното право, който не бива да допуснем!

159

от глупав по глупав

преди 12 години

ACTA е тест Сащ да провери нивото на демокрация в глобален план. Мислите ли, че някой си пуска някакви идеи и договори ей така при положение, че цял свят управлява.

158

нечия

преди 12 години

Само АСТА! Спрете замунди, арени и прочие! Край на кражбите!!! Да живее българското творчество и да създаваме на свобода музика, филми, книги и други продукти!

157

госпожата

преди 12 години

Нека да се приеме! СПРАВЕДЛИВОСТ за творците искаме в нашата страна! Приемете този закон!!!! Направете нещо разумно за хиляди творци, на които се възхищаваме и чийто филми гледаме.АСТА!!!!!

156

Анонимен

преди 12 години

translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement&ei=7qc4T5ayNsT0sgb4saSiDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&sqi=2&ved=0CC8Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dacta%26hl%3Dbg%26biw%3D1252%26bih%3D546%26prmd%3Dimvnsu

155

Томас

преди 12 години

164Говориш невярни неща - не става въпрос за ядене на ген, а за изкуствена намеса в генома- слагане на ген от риба на ягода примерно. С последици, които не могат да бъдат предвидени как ще се развият.

154

Анонимен

преди 12 години

Вируси които ловят соя не са патогенни за хора. Извинявам се!

153

Пак аз

преди 12 години

Вируси,които ловт со, едва ли са патогенни за вас.

152

Биолог

преди 12 години

Тоги ген вероятно си го ял и друг път случайно ако не си си измил ръцете и си изял почвени организми с устойчивост на Глифозат. Вируси могат да вкарат чужд ген. Само така брат!

151

Биолог

преди 12 години

Става

150

Биолог

преди 12 години

Говорите за различни неща. Когато ядеш овца, гените и влизат ли в твоя генетичен материал? Ако ядеш домат, домат ли ставаш? Ами ако ядеш соя , соевите гени интегрират ли се между твоите? Не!!! Твоите пак са си човешки гени и произвеждат човешки клетки, защото още в стомаха този геном, който си изял срава на мономери. Какво ти пука, че си изял ген за устойчивост на Раундъп?

149

666

преди 12 години

ЕВРОПА каза не на АСТА, но не и ***...Наште си мерят п...ките с Европа само и единствено да се вдигат цените.

148

до 161

преди 12 години

до 161 НЕГРАМОТНИКО, пише се "Счупя"

147

АсТА

преди 12 години

ЗАМУНДА е блокирана, а от ЕНЕРЖИТОРЕНТ - филмите са на половин екран

146

анонимусче

преди 12 години

Долу АКТА! Да живее Анонимус!

145

Томас

преди 12 години

Петролната компания е тексако - а поредицата кой уби елекрическата кола показва ясно същността на патентите. Има и други филми - Давид срещу монсанто и Неестествен подбор -за тия, които сляпо подкрепят акта - вижте първо тия филми.

144

Томас

преди 12 години

155Ти знаеш ли въобще какво значи акта, че предлагаш да я приеме правителството ???

143

Томас

преди 12 години

Трето монсанто не са разработвали нищо не са създали никое растение или животно просто са ги заразили с даден ген, който те са патентовали и порочната система, на която ти си роб им позволява това. И ти явно си съгласен с тази порочна система. Без да знаеш за какво става въпрос въобще. Никой не е карал монсанто да разработват каквото и да било. Още повече те натрапват на света гмо културите, които унищожават културните растения, които се опрашват от тях. Така растенията на много фермери без въобще да са сяли *** на монсанто, чрез опрашването се заразяват и монсанто предевява искания но има фермери, които са осъдили монсанто. Но не всички ще могат да осъдят тази корпорация.

142

VRaiko

преди 12 години

Предлагам на нашето правителство да приеме АКТА, но преди това да вдигне данъците на богаташите ( за които толкова много се грижи), така че заплатите и пенсиите ни да бъдат европейски. Иначе ще си бъдем на опашката в Европа, че и в света.

141

Томас

преди 12 години

Относно патентите Първо патентоването е започнало съвсем скоро на фона на хилядите години съществуване на човечеството. Второ всички растения и животни са създадени от Бог и никой няма право да патентова каквото и да било, само заради факта, че той го бил открил какво сте открили бе? Кой ви гарантира, че нещо, което вие си мислите, че сте открили сега не го е имало преди няколко хиляди години? Както става ясно патентите са изкуствено създадено зло някой си бил открил нещо и понеже е бил по-нахален да го регистрира някъде хората не можели да работят по този начин ако не му плащат?? що за дивотия пример при разработването на електрически автомобили голям проблем са размерите и теглото на батерията учен е разработил нов тип батерия много по-лека и с по-добри показатели с надежда тази батерия да помогне да се решат много проблеми петролната компания обаче купува патента и никой не може да го използва.