42

Volter

преди 12 години

О Тума, жестока Тума, какво направи със бедните шохо.

41

Анонимен

преди 12 години

А и водата е мокра

40

llauoykcuf

преди 12 години

Има една трилогия "Червеният Марс", "Зеленият Марс" и "Синият Марс".Сега какво, ще преименуваме на "Червената Марс", "Зелената Марс" и "Синята Марс" ли???Или, ако го разгледаме като небесно тяло - "Червеното Марс", "Зеленото Марс" и "Синьото Марс"?Побъркахте ли се или кво?

39

планетолог

преди 12 години

Изсъхнала е, защото е била населена с комунисти. Отначало е била плодородна, но когато се появило комунистическото племе и е започнало лека полека да превзема планетата, тогава е започнала да загива, унищожавана системно от гладните комунисти. След като е изсъхнала напълно, те са се прехвърлили на Земята, а за Марс е останало само името - "Червената Планета" :)))

38

Питащ

преди 12 години

От къде англичаните имат "мостри от ледения северен арктически район на Марс"? Някой може ли да ми припомни коя е мисията, която е кацнала около северния полюс на Марс, взела е "мостри" и ги е върнала на земята?Да не забравяме, че новината е цитирана от "Сънди телеграф" ......

37

До 45

преди 12 години

Ти като си ходил я ми обясни, те за бога на войната ли говорят или за планетата? Всички сонди на бога на бойната ли ги пращат или на планетата....айде стига с тия простотии, като не знаеш български поне не пиши глупости, че ставаш смешен....

36

кирил

преди 12 години

По-правилно е да се каже "планетата Марс е прекалено суха", по същата логика корабът "Венера" е прекалено стар. Това съм го научил от училището, където ходих редовно и внимавах в час. Така че, според мен 42 има право

35

до 42

преди 12 години

Ако беше ходил на училище, щеше да знаеш, че Марс е бог на войната. Планетата е кръстена на НЕГО и е в мъжки род, защото този бог е с мъжки облик. По същата логика и за Нептун.

34

keep

преди 12 години

Ами сух е като марсианците са големи смоци.Изпили всичкия алкохол.И като имали махмурлук двойно повече вода.Затова ни плашат че ще ни нападнат.Пазете си бъчвите,хладилника с бира и всичкото пиене!

33

Анонимен

преди 12 години

Ееее.....тогава няма да си купувам имот там....

32

МАРС е сух????

преди 12 години

"Марс е прекалено сух за живот" - от кога Марс е от мъжки род бе Днес.бг????? Не е ли планета, от женски род......???????????????

31

Ех, тези учени

преди 12 години

Марсианците изпратили един Земеход в района на Сахара и установили, че на Земята неможе да има живот, понеже пясъкът бил много сух. А тези милиони години са пълна заблуда при условие , че се взема почва от повърхноста на планетата.

30

Мира l

преди 12 години

ком. 28 от "мира", миличко, мен има кой да ме чеше затова си имам и други интереси, ама явно ти горкичкият нещо си много закъсал!!! ;) Нали знаеш кой на каквото му липсва това му е в главата Имам приятел дърводелец и понеже си ми симпатичен ще го помоля да направи един вибратор за теб, само трябва да кажеш какъв размер искаш и адрес, може и да има бонус от доставчика стига да не ти е много космат *** :DDD

29

fiat ulisse 1.8i

преди 12 години

//Марс е прекалено сух за живот///............затова няма да се строи магистрала до него

28

Радио Ереван:

преди 12 години

Всички други условия за живот са налице на Марс, ама тая пуста суша...

27

JJ

преди 12 години

До 33: мисля, че въобще не разбра, за какво става дума в написаното от мен. Що се отнася до любимите ми според теб учени, точно това са хората, на които се присмивам - платените и удобни учени. Може да прочетеш като за начало, книгата за предаването Science Report,или направо да гледаш сериите в youtube, ако вече не си го направил разбира се, това е добър старт.

26

Анонимен

преди 12 години

в по-раншни периоди е имало големи количества вода на марс, но са я откраднали. не напразно се нарича "червената планета"...

25

JJ

преди 12 години

Виждам, че разбирачите отново са оплюли мненията несъвместими с ограничените им виждания, най - вече свързани с филмчетата по дискавъри и новинарските емисии. Започнете да четете и да гледате малко информация извън кабелната си телевизия и официалните интернет странички на НАСА примерно. Или ако имате желание, си купете един евтин телескоп, любителски, насочете го към Луната и бъдете търпеливи за поне една седмица :) Ще останете приятно изненадани колко странно летят метеоритите :)

24

варненка

преди 12 години

Това че атмосферата на Марс не удисва на нас, не значава, че на марсианци или други тем подобни не им е удобно там!

23

Анонимен

преди 12 години

луно, луно земя мекедонскса