13

Анонимен

преди 12 години

"Работодателите нееднократно призоваваха министерството на образованието да стимулира младежите да изучават специалности, за които има търсене на трудовия пазар, а не да излизат висшисти, за които няма професионална реализация."Нееднократно се предлагаше бизнесът да организира свои специализирани обучения в горните курсове, за да подготви студентите за работа в конкретен вид фирма. Само че нашенския 'бизнес' е свикнал да чака наготово специално да му се обучи човек, а те наготово да го вземат.

12

поля

преди 12 години

Кат знам манталитета на българския работодател, тия деца има да седят на ксерокса и да ринат снега пред офисите..изобщо не се заблуждавайте, на нищо няма да се научат децата. Просто ще изкарат некой лев евентуално

11

Координатор

преди 12 години

В момента се извършват подготвителните дейности. Кандидатстването ще бъде възможно след 3 месеца на сайт praktiki.mon.bgСлед завършване на практиката (240 часа) учениците ще получават по 300 лв., а студентите по 480лв.

10

Анонимен

преди 12 години

Кажете наистина как точно се кандидатства, моля.

9

Зиези

преди 12 години

Най - после да чуя, че бизнесът е кахърен за кадрите. Само си мисля, че ако бизнеса си поръча кадри, и поеме издръжката им, дали няма да е по - на кяр? Друго си е да си отгледал сам това , което потребяваш.

8

Yo

преди 12 години

Kandidastvalo se po Internet?A kak,kade stava samo edin Gospod znae............

7

tyo

преди 12 години

За пореден път срещат чутовна некомпетентност в днес.бг и тя за пореден път е свързана с наименованието на министерството. Кажете на този,който отговаря за образованието,че се казва Министерство на образованието младежта и науката.

6

horus

преди 12 години

Поредното замазване на очите от МОН - да се повиши качеството на образованието е необходимо да се направи едно единствено нещо - Държавата да спре да плаща за БРОЙКА а за КАЧЕСТВО ! Превеждам за тъпите министри - приемаме 300 първи курс - дипломират се 3-*** - най - добрите. Само че това не се харесва първо на студентите щото ще трябва да учат не да висят по купони и дискотеки и второ на преподавателите - щото ще трябва наистина да преподават. Всяка чистачка във ВУЗ знае това, а министъра - не !!

5

Анонимен

преди 12 години

Малко скептично гледам на тия програми, че да не стане пак "айде тука на ено наше детенце" и бла-бла-бла и пак да сме си "у водата дупка".

4

Учител

преди 12 години

Господа журналисти, в момента България няма министерство на образованието и науката!Институцията се казва Министерството на образованието, младежта и науката - МОМН!Ако в такива елементарни за проверка нещица не сте точни, как да ви вярвам за останалата информация!?

3

drugar

преди 12 години

Браво! Крайно време е да се направи нещо в тази насока. Имаме 100 университета, които бълват фиктивни висшисти всяка година. Т.е. разчита се на работодателите да налеят реалните знания и умения в главите на младежите. После защо заплатите били по 500 лв. Ами ти какво можеш да правиш, така че да си заслужиш 1500-те лв. примерно?!

2

до 1

преди 12 години

Не четеш наред - Средствата се отпускат по европейски програми за социално развитие.

1

Анонимен

преди 12 години

По този начин частните фирми смучат държавни пари.